Eloo! Potrzebuje słuchawki do grania, głównie do CS:GO. Mam gdzieś 200-250zł, nie dużo, ale myślę, że wystarczy :)
Coś możecie mi polecić? Pozdro!
Wersja do druku
Eloo! Potrzebuje słuchawki do grania, głównie do CS:GO. Mam gdzieś 200-250zł, nie dużo, ale myślę, że wystarczy :)
Coś możecie mi polecić? Pozdro!
Sibrie v2 wiem że popularne mam grono znajomych które z nich korzysta (sam korzystam z FB v2) i nikt nie narzeka. Jak najbardziej polecam.
Pamiętaj, że na zintegrowanej karcie dźwiękowej nie będzie konkretnych efektów.
v2 spoko, polecam rozejrzeć się za jakimiś sennheiserami
Jeszcze dorzucę, że zobacz na sluchawki studyjne niektórzy mówią, że sluchawki gamerskie to przezytek ale zdania sa podzielone a ja sam osobiscie nie uzywalem ani ikt z moich znajomych nie posiadał.
Nadgryzając temat karty dzwiekowej, nie wiem czy w siberiach v2 zwyklym jest na kablu, ale FrostBlue już taka karte posiadaja i zmiana jest odczuwalna podczas przesiadania się ze zwyklych sluchawek. Oczywiście posiadanie takiej karty dzwiekowej w sluchawkach skutkuje wyższą ceną.
Do CS'a lepsze raczej będą słuchawki z "płytkim" dźwiękiem, łatwo wtedy usłyszeć kroki, strzały etc. Studyjne, czy jakieś lepsze słuchawki do muzyki wg. ludzi nie nadają się do tej gry. Osobiście gram na CAL! + Xonar U7 i nie jest za dobrze. Dźwięk ogólnie jest bardzo dobry jakościowo, itp. ale wsłuchać się w kroki ciężko.
Po co kupować jakieś słuchawki za 200-300 zł do grania xD
Ja polecam sennheisery hd201, tanie, wygodne, trwałe. Nawet pro na lanach grają na zwykłych dousznych jak do mp3/telefonu i wygłuszają parą słuchawek (jak się to nazywało co wygłusza??? XD) nausznych.
Te dźwięki 5.1/7.1 to tylko chwyt marketingowy.
This. Na dźwięk 3D, 5.1, 7.1 nie patrz bo raz, że nie działa tak jak to reklamy Ci wmawiają, często jest z tym gównem gorzej niż bez, więc mając hiper-uber słuchawki 7.1 i tak siedzisz na standardowym stereo.
dobre sluchawki nie sprawią ci że usłyszysz coś, czego nie usłyszysz na zwykłych biedronkowych dousznych
co prawda jakość dźwięku będzie inna lecz nie zmienia to faktu ze na każdych słuchawkach usłyszysz dosłownie wszystko
jestem szczęśliwym posiadaczem słuchawek sennheiser 201 hd, kosztowały mało, są wygodne, wytrzymałe(upadły parę razy i nawet rysy nie ma) tanie, bo do 100zł z przesyłką i jestem zadowolony, strasznie wygłuszają otoczenie, muzyka na 30% sprawia, ze nie słyszę co kto do mnie mówi.
Co ma z tym wspólnego, że ktoś ma kasę, to nie jest temat od tego czy kogoś stać czy kogoś nie stać na jakiś sprzęt. Nie oszukujmy się, fajną myszkę, z profilowanymi przyciskami która dobrze leży w dłoni można kupić za 60-80 zł która będzie chodziła nam wieki, wydawanie 400zł na myszkę i argumentowanie o tym, że "dobra jakoś", "dobrze leży" itp to po prostu oszukiwanie samego siebie bądź innych naiwnych ludzi. To jest marketing. profesjonalni gracze, streamrzy? pełno reklam i ludzie wydają kasę za logo. Z resztą, jak można wydać na myszkę 400zł?
Nie prawda, różnica jest, jak grywałem jeszcze w cs 1.6 jakoś 2007r, to zrobiliśmy z kumplami test, i rzeczywiście różnica jest między słuchawkami "z biedry" a takimi np.sennheiser hd201 które kosztują 100zł. Różnicy nie ma pomiędzy słuchawkami za 100zł, a 500zł jeżeli gramy na zintegrowanej karcie dźwiękowej. Kupno słuchawek powyżej 200zł musi pójść w parze z wymianą karty dźwiękowej.
To nie ma reguły, zależy co kupujesz, słuchawek się nie opłaca, ale myszki imo już tak, mam razer deathadder i żadne gówno a4techa czy czegoś nie ma szans się z tym równać. Jest duża, dobry profil, rolka i przyciski działają zajebiscie, ślizgacze dają zerowy opór no i to co najważniejsze sensor bez akceleracji pozytywnej jak i negatywnej.
Pewnie dlatego, że jest milion lepszych rzeczy, które można by kupić za te pieniądze :P
No ale twoja kasa, jak chcesz wydawać na gówna to możesz nie ;d
#Słuchawki
Możesz sobie kupić słuchawki za 1000 zł bo świecom (http://static-cdn.jtvnw.net/jtv_user...b50f-25x28.png) ale i tak nie zrobią z ciebie progejmera dlatego kup sobie cokolwiek. Ja mam jakieś Panasonici z lokalnego sklepu i są całkiem fajne. A jak się uprzesz na hehe markowe i drogie to weź sobie te sennheisery ;d
To trochę tak jak dawniej reklamowali te myszki z przyciskami dodatkowymi, które robiły POTRÓJNY STRZAŁ!!111 samo strzelało seriom!!!11 a gówno do niczego nie potrzebne xD
"trochę" przeczyściłem, proszę trzymać się tematu, nie trollować i nie wyzywać innych
dziękuję
Kumpel polecił mi Plantronics Gamecom 380 za 110zł z przesylka, kupilem je i jestem zadowolony. Na CS'a wystarczajace. Pozdro!