23 czerwca powstanie nowy server "Kenora".
Połączone zostana serwery Nebula, Thoria, Kyra.
co sądzicie? będą łączyc nastepne serwery?
Wersja do druku
23 czerwca powstanie nowy server "Kenora".
Połączone zostana serwery Nebula, Thoria, Kyra.
co sądzicie? będą łączyc nastepne serwery?
Tak.
Nareszcie, właśnie tak się zastanawiałem od wczoraj kiedy to ruszy, aktualnie ciężko gdzieś zacząć grę jeżeli chodzi o serwery pvp bo nie wiadomo czy ten, który sobie upatrzyliśmy zostanie połączony czy nie, a jak zostanie to z jakimi innymi itp.
Mam nadzieję, że trochę szybciej to pójdzie.
Myślę, że tak. Może w końcu się dominando skończy na Kyrze ;D
#up
Uwierz mi, że nie będzie łatwo z Kyrą. Brazole łatwo za wygraną nie dadzą.
#top
Nie spodziewałem się, że tak szybko to nastąpi, ale mimo wszystko było to nieuniknione. W ogóle to co będzie z domkami? Bo nie do końca zrozumiałem...
Wynajmowanie nowych domów na wspomnianych światach zostało zablokowane, tak, aby wszystkie w chwili fuzji były puste. Okres wynajęcia wszystkich już zajętych zostanie przedłużony aż do dnia poprzedzającego łączenie. Wszystkie domki zostaną wtedy opróżnione, a znajdujące się w nich przedmioty przeniesione do skrzynki w depozycie.
Wszystkie aukcje zostaną przerwane, nie rozpoczną się żadne nowe. Pieniądze złożone na takie aukcje zostaną zwrócone. Zablokowany zostaje też transfer domów między graczami.
Tibiopedia.pl
Bardzo dobrze zrobili bo gdzie jest sens utrzymywać serwer na którym gra tylko 100 osób ;d
ceny domków w Yalahar przekroczą pewnie miliard giepeków xd
Zycze powodzenia w expieniu na tych nowych serwerach. Tak do okolo 100 lvla to jeszcze da rade ale przy polaczeniu 3 serverow gdzie polowa ludzi online ma 200+ lvle to bedzie troche ciezko cos ugrac
W starych czasach też nie było gdzie expić, ale każdy dawał sobie radę. Poza tym teraz będą wojny gildii rządzących na serwerach więc wątpię żeby dużo expili. Co do botów, to na każdym serwerze się od tego roi, a przy połączeniu światów będzie można znaleźć więcej lov-lvl, którzy będą boty wybijać non-stop, bo nikt nie będzie marnował fragów na noobków. Dla Cipsoftu utrzymanie takiego serwera to pikuś, doprowadzili tibię do takiego stadium, gdzie nie da się grać bez pacc. Czekam na kolejne światy, może w końcu będzie z kim grać zamiast tych pustek na serwerach.
Mi się wydaję, że połączenie serverów bardzo dobrze wpłynie na grę, walka z botami i wojny między dużymi gildiami ... będzie ciekawie :D. A co do expienia, miejscówek jest dużo i to tylko kwestia dobiegnięcia do respa ( czy zaraz koło miasta czy trzeba biec przez 10min )..
No, brazole łatwo dominando nie odpuszczą. Będą jaja, chociaż ja osobiście nie chciałbym zostać przeniesiony na łączony świat, imo tam na początku będzie takie pierdolnik że to się nie wydaje. Cała ekonomia, domki, gildie... dżizas.
Będzie mega ciekawa sytuacja, bo Kyra rządzona przez BRy, a na Nebuli jest bardzo mocna gildia Polaków. Sam mam na Nebuli 80 ED, już się nie mogę doczekać tego rozpierdolu ;D
I jak, wiadomo cos z nowymi servami? kiedy lacza?
No wiadomo, przeczytaj pierwszy post tego tematu.
Obecna sytuacja na Nebuli jest taka:
Depozyty puste. Czasami znajdzie się +6 osób. Expowiska dla low leveli puste, lub bocone. W markecie brak itemów do kupienia. Liczę, że serwery się rozbudzą po złączeniu i będzie co robić.
Dobre posunięcie moim zdaniem, ale (kiedyś myślałem, że tego nigdy nie powiem) imho Tibia się kończy- najpierw podniesiona cena pacc, teraz łączenie serwerów.
@down
zmiana jest raczej kosmetyczna, jeśli chodzi o cenę w euro. Jak się przeliczy na złotówki, to już lekka różnica jest.
Gdy ilość graczy na innych serwerach zacznie spadać na pewno zaczną łączyć kolejne. Na wyżej wymienionych serwerach nigdy nie grałem.
na nebuli to wygląda tak
-market pusty
-mapa pusta
-na expach sa boty
-zazwyczaj po 3-4 dniach dostajesz hunta i nie poexpisz
wiem cos bo mam tam 100 rp, nie da się grac