Witam posiadam kod źródłowy bota( blackd proxy )
i chciał bym prosić o pomoc w wytłumaczeniu jak przekompilowac Bota do własnego clienta OTS (7.72)
Proszę o pomoc!
Wersja do druku
Witam posiadam kod źródłowy bota( blackd proxy )
i chciał bym prosić o pomoc w wytłumaczeniu jak przekompilowac Bota do własnego clienta OTS (7.72)
Proszę o pomoc!
Pomozcie mi
wiem ze trzeba uzyc Visual Basic 6 i przekompilowac (ale niestety nie skonczylem informatyki i sie nie znam dlatego prosze o wytlumacznie tu albo na priv
jak sam autor podkresla ze sie cieszy ze ludzie uzywaja jego bota ale jest on wykrywalny kiedys byl platny ale udaremnil go i wystawil caly(source code) do pobrania (tj. Blackd Proxy) ja bym go chcial przerobic pod zmodyfikowanego klienta tibii (ktory dziala na 7.72) ale wpisane ma w oprawce ze 1.0 (napewno sie da przerobic!!! 200% moim zdaniem.
Prosze pomóżcie mi i wytlumaczcie (jak nie chcesz publicznie wyslij mi pw z gg lub tu na forum)
Pozdrawiam
Żeby ktoś ci odpowiedział, to musiałby najpierw przejrzeć ten kod, poznać jak ten bot niby ma działać, poszperać w kliencie, żeby wiedzieć co było modyfikowane, popatrzeć co, gdzie, czemu nie działa itp. Może wystarczy tylko pozmieniać niektóre adresy, a może trzeba przerabiać połowę kodu, nikt ci ot tak nie napisze co masz zrobić. Zresztą nawet gdyby, to i tak zapewne nie będziesz potrafił. A nie sądzę, żeby komuś się chciało w tym grzebać, więc lepiej daj sobie siana i poszukaj działającego bota albo graj uczciwie.
musisz znaleźć i pozmieniać praktycznie wszystkie adresy / pointery, nie wiem które się różnią między oryginalnym klientem, a tym modyfikowanym. Cheat Engine może ci pomóc, ale po twoich pytaniach śmiem twierdzić, że nawet nie wiesz co to jest pointer (nie nie chodzi mi o rasę psów) więc co dopiero je znaleźć... powiem ci jedno, daj sobie spokój.
to nakierujcie mnie w jakim programie sie z tym bawic zeby cos zrobic
chodzi o to aby tibia sie otwierala z botem
i ze gdy zalogujemy i wybieramy opcje to widzi nam postac
Nie no ziomeczku, skąd ty się wziąłeś xD
Po 1 napisałeś już 6 takich samych postów i założyłeś dwa nowe tematy dotyczące dokładnie tego samego.
Po 2 w swoich wypowiedziach nie przestrzegasz jakichkolwiek zasad ortografii czy interpunkcji.
Po 3 jeśli od jakiegoś roku nie pojawiła się żadna działająca wersja tego bota to znaczy że jest to zbyt trudne/pracochłonne.
Po 4 sprawdź najpierw znaczenie słów kompilacja oraz udaremnić zanim znów ich użyjesz.
Po 5 twój nick idealnie cię określa, możesz zapomnieć że kiedykolwiek uda ci się chociaż odrobinę zbliżyć do rozwiązania. Jesteś baranem i jak by ktoś jakimś cudem zdołał ci wytłumaczyć co dokładnie musisz zmieniać w tym kodzie i w jaki sposób to robić to najprawdopodobniej mózg by ci się przegrzał i wykipiał przez uszy. Tak że lepiej nie frasuj się i odpuść sobie :)
Po 6dobrze że powiedziałeś, bo jeszcze ktoś by się nie domyślił...Cytuj:
ale niestety nie skonczylem informatyki
tibianic nie dziala na 7.72, taka podpowiedz
To na pewno musi zrobić, ale dodam, że i tak nie wiadomo czy wystarczy. W przypadku Tibianika zapewne nie, choć nie wiem na jakiej zasadzie działa to całe blackd.
Tak czy siak, nie znając najbardziej podstawowych podstaw wszystko będzie za trudne, więc powtórzę - odpuść sobie.
Tibianic działa na 7.72
Blackd proxy iirc kontroluje ruch sieciowy klient (stąd proxy) także może nawet nie ma tak wiele czytania pamięci, ale za to musi ogarniac pakiety (mała wyprawa do źródła jakiegoś serwera zgodnego z tym protokołem mogłaby pomóc)
Jesteś trollem internetowym, ktróry wypowiadia sie anionimowo i mnie hejtuje, informatyke (nie kazdy skonczył, ty ją skonczyłeś? ze masz cos do powiedzenia ?)
napisałem na forum po to żeby mi ktoś pomógł (ale banda trollow tibijskich to umie tylko ublirzyć, wysłać logera i raporty że ktoś boci) Pupkin powiem ci w dwoch słowach Ciąginij kiche! i nie udzielaj sie w moich Tematach, bo nic nie pomogłeś a twoja opinie to mam daleko w (.....)
Odwieżam Problem nadal nie rozwiązany
Chodzi mi
o tibianic.org
lub
classicus.org
bo chce pograc na starym 7.4
Kolego, wyjdź.
po 1
jak już chcesz używać takich słów to najpierw sprawdź jak się je pisze
keyloggery są na tym forum banowane szybciej niż myślisz
Najpierw prosisz o pomoc, później obrażasz, następnie znowu prosisz o pomoc. Doskonała strategia.
Anyways Pumpkin miał całkowitą rację, stawiam że nie jesteś w stanie tego ogarnąć. Miłej zabawy, tylko pamiętaj żeby lekcje odrobić.
/edit
a to jest nowe 7.4? xD
W rządzie byś się nadał, podobny poziom intelektualny ;dd
To zadanie nawet nie wymaga specjalnych zdolności programowania, przede wszystkim myślenie i zdobywanie informacji. No i angielski się przyda. Dostales informacje o tym, jakie informacje musisz zdobyć. Teraz google jest twoim najwiekszym sojusznikiem, ewentualnie baza wiedzy z tprogramming i stare strony o otsach. Poskladasz do kupy i będzie działać.
Btw, informatyka to taki rynek, na którym kosztuje nie tyle wiedza, co jej brak. większość zleceń poczatkowych to wlasnie umiejetnosc uzywania internetu i nic więcej
Czy do tego klienta dołączone są jakies dodatkowe pliki typu dll itp?
@KapecPL ;
Młody, na serio sobie nie poradzisz z tym :) Choćby 5 najlepszych programistów tego forum by do tego usiadło, to i tak nie jest pewne że udałoby im się coś zrobić.
xDCytuj:
KapecPL's redbag napisał
Siadliscie na chłopaka, a może mu tylko głupio że nie potrafi i stąd ta agresja ;)
KapecPL, nie przejmuj się
Przypominam, ze to nie jest hp, prosze nie odbiegac od tematu i zachowac kulture.
LordCompi tu masz screen folderu tibia 7.4 (1 screen od góry) oraz screen plikow tibianica
http://images.tinypic.pl/i/00516/i15bfoyhuzl6_t.jpg
Nie stary. Kiedy ktoś serio chce coś stworzyć to szuka informacji. Nie trzeba mieć intuicji nie wiadomo jakiej by zobaczyć, co ten gościu chce. ON nie chce "tego zrobić", on chce ,,by to działało" ( w domyśle - bo chce pobocić ).
@Bazan
Tak się składa, że zdowngradowałem Blackdproxy do 7.4 kiedyś , tak, na potrzeby Tibianica. I to było jeszcze przed udostępnieniem źródeł - na binarce. Na źródłach to jest banalne, wystarczy elementarna wiedza.
Jak nie chce tego zrobić? Jak mam to zrobić jak nie wiem jak? Jak bym wiedział to bym nie pisał chyba tylko bym juz bocił - a chce pobocic owszem
napisali z grubsza co zrobic. teraz szukaj w necie jak :) dluga droga do tego :)
tpforums.org - se poszukaj info w stylu "jak szukać adresy" i resztę podstaw re
Jeśli ktoś nadal wierzy, że gościowi zależy na czymkolwiek innym niż na gotowym produkcie:
https://i.imgur.com/dqWMzja.png.
Wnioskuję o zamknięcie.
Załącznik 310703
kolega jest chyba mocno zdesperowany bo torg to nie jedyne miejsce gdzie szuka... szkoda że tym samym, nędznym sposobem.
Również wnioskuję o zamknięcie bo i tak do niczego nie dojdziemy.
ej halo halo? Jakie zamknięcie Tematu?
Z jakiego powodu?
Po to jest forum, by tworzyć tematy, udzielać sie i pomagać rozwiązywać problemy
do Torg nic nie mam bo to stare dobre forum, ale użytkownicy są strasznie (poyyyyeban**) nie wszyscy, ale dajcie spokoj, zawiśc, zazdrośc, zeby komuś zaszkodzić, zakompleksione bydło....)
mowie o tych dwoch postach przed moim
Alex Fortune - chciał na początku mi pomoc w wytłumaczeniu co i jak za pieniądze, lecz pozniej zmienil zdanie
nie-zadowoliła go cena to wysłał na forum priv wiadomość z treścia do której ja jako autor sie przyznaje! Tylko jaki to jest powód by mi zamknąć tematCytuj:
Alex Fortune napisał
Proszę o nie zamykanie Tematu
* czego oczekuje?
chciał bym żeby mi ktoś wyjasnił krok po kroku jak to ogarnąć (poradnik) moge zapłacić lub zrobił to i mi udostępnił
by działało
z tego co wnioskuje to potrzebuje do zrobienia tego 3 programów
Tibianic/classicus - client do tibii
Blackd Proxy Source - bot tibii
Visual Basic 6 - w tym programie musze coś zmienić (coś mi dzwoni ale nie wiem w którym kościele)
classicus.org - ten client nie ma zandego pliku dll. - wiec wnioskuje ze jest to banalne do przerobienia jak ktoś porafii
tibianic.org - ma plik dll. - jeśli to za kogoś było by zatrudne do rozszyfrowania prosze o pomoc przy classicus.org
Powiem tak (ktoś po może za darmo super!) ktoś chce komercyjnie też (nie mam nic przeciwko)
Proszę o udzielanie się w temacie
słowa kieruje do ludzi którzy graja na tibianic.org/ classicus.org
To jest podforum programowanie, tu nie gramy w Tibię ( a raczej nie to jeste celem ).
Pierwsza część to prawda, druga część to kłamstwo.
Postuje moje dwa PW :
https://i.imgur.com/TwIosin.png
Pierwsze jest takie jakie podesłał Pan wyżej, drugie:
https://i.imgur.com/BSDJYqJ.png
Wniosę o to ponownie, bo ten temat zupełnie nie ma nic wspólnego z programowaniem, a z gościem, który myśil, że ktoś odwali za niego robotę, robi sie tu niepotrzebny śmietnik.
Nie ma czegoś takiego, czego nie zrozumialeś? Tu nie ma poradników krok po kroku, tu nie ma gotowców, tutaj ludzie wymieniają się wiedzą nt. programowania, tutaj nie prowadzimy za rączkę w zrobieniu jakiegokolwiek produktu.
Ponownie, to nie jest forum o OTSach, tylko o programowaniu, nikt z łaski swojej Ci niczego robić nie będzie.
To jest forum o Tibii, programowaniu czyli to o co proszę I proszę mów za siebie a nie za kogoś ty nie pomożesz to pewne więc nawet nie oczekuje tego od ciebie....
proszę nie udzielaj sie w moim temacie, bo treść twoich postów mnie poprostu wnerwia, raport, winoskowanie o zamkniecie tematu etc...) dla mnie to ty jesteś ten co lubi z drugim chlopcem walczyc na miecze. Dlatego nic od ciebie nie chce, nie oczekuje, i nie udzielaj sie w moim temacie!
na tnecie możesz znaleźć reput whores, ewentualnie poszukiwaczy zarobku, na tprogramming jak będziesz sensownie pytać to pomogą, może też ktoś napisze, za światową stawkę oczywiście :D
Zgadzam się z Alex Fortune, że temat powinien być zamknięty/wywalony. Niech gość założy sobie temat z tą swoją ofertą-zleceniem w dziale handel. Bo właśnie tylko tym jest ten temat, więc ewidentnie nie powinno go być w tym dziale.
Tyle że wtedy, kiedy to zrobiłeś, Tibianic używał zwykłych clientów 7.4 i 7.72. Teraz dużo zostało zmienione. Nowy client ma dllkę, apdejtuje się za każdym razem, gdy próbujesz coś w nim grzebać (wszystkie pliki, exe, dll, spr, dat), a i bez tego często się sam apdejtuje (czasem kilka razy dziennie). Nie mówię, że się nie da, bo mając źródła wszystko się da, tylko że dużo zostało zmienione więc pytanie czy warto się w to bawić. Wg mnie w ogóle szkoda zachodu z tym przerabianiem, już lepiej sobie napisać swojego bota od zera, jeśli ktoś potrzebuje.
To oni są zakompleksionym bydłem, ale to Ty nie umiesz sam czegoś osiągnąć na OTS, a co za tym idzie (zapewne jakieś kompleksy, zgadza się?) chcesz zacząć używać bota na tych OTS'ach, tylko po to, by dorównać innym. To oni też chcą innym zaszkodzić? Ale to Ty będziesz więcej szkodził jak już dostaniesz w swoje łapy gotowego, sprawnego bota.
Jeśli zły dział to proszę o ewentualne przeniesienie do odpowiedniego działu, ale Proszę mi nie zamykać tematu, gdy to ogarne podzielę się zdobytą wiedzą, bo ci niektórzy pseudo informatycy (są strasznie, ale to strasznie, skąpi by komuś pomóc) ale żeby wnioskować o zamknięcie tematu to chetnych nie brakuje. Pozdrawiam TORG.pl - użytkowników a nie hejterow!
Perkun
Bota itak zrobie, bo nie odpuszcze i bede wszedzie szukał i pisał aż to ogarne
nie mam zadnych kompleksów ( z tym ze nie mam bota, i mnie to nie rusza) chce sie nauczyc jak zmienic porty, by blackd sie odpalal pod classicus.org lub tibianic.org
szczególnie blackd jest do tego odpowiednim botem bo sam autor podal source code, dzieki temu program mozna modyfikować. I nie trzeba pisac programu od zera by miec bota pod danym clientem.
chce tylko podpowiedzi w jakim programie to najlepiej zrobić, i który plik w blackd proxy odpowiada za modyfikacje portów.
jaki handel? kompensata finasowa dla osoby która pomoże, bo na przykładzie Alex Fortune nie trudno się domyslić ze jak nie dostanie odpowiedniej sumy to nie pomoże, ale napewno pomoże ci stracić temat i bedzie spamował by go zamkneli.
Jako autor prosze o pozostawienie tematu na miejscu i nie zamykanie go, mimo ze hejtery napieraja!
Skąpi? Pomóc? Chłopie, nie masz nawet najbardziej podstawowej wiedzy potrzebnej, żeby cokolwiek skumać w tym temacie, ani nie wykazujesz żadnej woli, żeby tę wiedzę zdobyć. Próbowałeś w ogóle kompilować te źródła? Jeśli chcesz umieć przerabiać boty, to zacznij się uczyć programowania od podstaw i zadawaj konkretne pytania, to na pewno znajdzie się sporo osób, które ci chętnie odpowiedzą i doradzą. W tej chwili jedyny sposób w jaki ktoś mógłby ci "pomóc", to odwalić za ciebie całą robotę i ci tu podać na tacy, bo pisanie, że musisz zrobić to i to, i tak nie miałoby żadnego sensu. A nikt nie będzie siedział 10h i tego rozkminiał tylko dlatego, że ty chcesz. Tym bardziej, że przyjąłeś strasznie dziecinną i roszczeniową postawę pt. "dajcie mi tu, bo jak nie, to się obrażę i popłaczę" i wyzywasz wszystkich wkoło. A jeśli nie chodzi ci o to, żeby umieć to zrobić, tylko żeby mieć zrobione, to po prostu załóż sobie temat w handlu i napisz, że zapłacisz tyle i tyle za bota, to może ktoś się znajdzie.
Po twoich postach jestem pewien, że nie zrobisz tego i nie ogarniesz. Co najwyżej w końcu gdzieś znajdziesz kogoś, kto zrobi to za ciebie. Ale nie taki jest sens tego działu, idź z tym do handlu.
Nie chciało mi sie czytać waszych długich postów.
Ja mu pomogę
@KapecPL ; Dobra, wiem co trzeba zrobić w kodzie, aby bot działał pod Classicusem.
Odpisz na PW, ile dokładnie dasz PLNów, bo te konta co napisałes mnie nie interesuja ( i to nie jest banalna sprawa, bo exec ma zmienione struktury)
EDIT:
Różnice miedzy klientem Tibii a Classicuca to ID pakietów oraz RSA Key.
Dodatkowo uszkadza sie nazwa klasy przez co BlackD nie może wykryc Tibii
Raport ()Kod:http://speedy.sh/CEyuj/Report.html
w frmMain w funkcji unfiedSendToServer czy jakos tak po deklaracji zmiennych musisz zrobic taki myk
(pseudokod)
if packet(0)=A1 then packet(0)=A2
Wtedy bot będzie smigał. Ja nie mogę tego zrobić
@KapecPL ;
@LordCompi może coś komercyjnego? BlueBot dla Tibianica? Sam bym kupił licke :P
W sumie mógłbym czasnąć cos takiego, ale potrzebuje noobchara na Tibianicu. Bot chyba bylby za free
za hajsy mógłbym napisać coś dla was xd
@LordCompi
I jak, bedziesz myślał nad botem dla tibia---------------nic'a?
A będę, w najbliższym czasie
@Ksabi ;
Niestety, to ty nie masz pojęcia o czym mówisz. Po pierwsze, to co mają te pliki do tego, skoro mowa o cliencie? Po drugie, Tibianic nie działa na plikach z realotsa (używa jedynie przerobionej mapy i może npców/mobów, ale to akurat nie jest istotne). Po trzecie, client Tibianika to przerobiony client 7.72 a nie 7.7. Wystarczy sobie w nim pogrzebać, zobaczyć gdzie co siedzi i porównać z clientami 7.72 i 7.7. Uprzedzając pytanie - tak, robiłem to.
A swoją drogą, realots hostowany przez Iryonta też używał clienta 7.72, z tego co pamiętam.