Dzień dobry :3
http://www.youtube.com/watch?v=HtQrXPyJKJ4
Wersja do druku
Dzień dobry :3
http://www.youtube.com/watch?v=HtQrXPyJKJ4
Napisz/nakręć poradnik dla twojej boost nidalee i wróć z czymś wartym uwagi.
Bardzo dobry poradnik, trudno spodziewać się czegoś innego od prawie challangera. Mógłbyś naskrobać coś w wersji czytanej bo nie wszystkim chce się oglądać taki długi filmik.
Dodaj może jakieś intro, graficzne przedstawienie run i masterek żeby było bardziej profesjonalnie.
przecież ja mam 19 lvl dopiero kappa
I jak juz pisalem przydalaby się wersja pisemna a nie gra z bronze iii
może zrób te filmiki po ~7 min bo tego to połowie osób się nie chce oglądać
Drugi odcinek z serii poradników w sezonie 4 i tym razem Lucian na ADC. Wszystkie runy, masteriesy i build macie pod filmem, zapraszam do oglądania! ; )
http://www.youtube.com/watch?v=GUChpVuNx7Q&list=PLgX52R2DZapqQs096A_YGWfN kOrQdnk2x&index=3
25 i 37 minut... no bez przesady...
Jedna uwaga do Vi. Trzeba było wspomnieć o tym, że mobility (o ile w ogóle kupować, ale to już inna sprawa) tylko gdy snowballujemy w early. Podstawowy błąd bronze/silver junglera, to jechanie według jednego buildu niezależnie od przeciwnego teamcompu/wyniku.
Jak dostajesz w early, albo gierka po prostu nie wychodzi i nie masz jak pomóc swoim liniom, to kupowanie mobility nie ma najmniejszego sensu, a niestety sporo osob wciaz tego nie rozumie.
Vi obejrze zaraz do spania natomiast jakbyś miał czas i chęci to prosiłbym o poradnik Gragas Mid, ponieważ czasem mam problem ze złożeniem itemów; maksuje oczywiście q, natomiast co do drugiego, czy lepiej e czy w, kiedy lepiej. Mechanika postaci dosyć znana. Planuje mainować tą postać żeby wyjść z bronzu z kilku przyczyn, między innymi: duże aoe, duży dmg, dobry poke, ulti bardzo świetnie sprawuje się w teamfightach przez co mogę wyłożyć kilka killi drużynie, natomiast czasem mam problem z farmieniem w early, kiedy mocno mnie harrasuje a beczki pochłaniają zbyt duże ilości many. Na razie większość meczy tą postacią wygranych. Dzięki :)
Co do lucka i ogólnie ADC z trójcą to ja bym dość często składał vampa, sheena, kończył bt, albo coś w tym stylu, nawet jak mam kasę vamp mi sie lepiej sprawdza niż bfs :/
Ale ty to widać nawet ze złymi runami i masterkami masz przeżywalność dość dużą, żeby zaczynać od bfs :D
Propsy za grę Vi. Wszyściuteńko po Twojej myśli poszło, gdyby każda gra była taka :D
Ja zawsze budowałem: Lizard -> Frozen Mallet (jeśli idzie dobrze) lub randuin/spirit visage (jak idzie gorzej) -> to czego nie złożyłem na drugim miejscu -> GA/BC (w zależności jak idzie)
Przed nerfem butki zawsze mobilitki (no chyba, że serio nie mogłem pomóc to tabi albo mercurki.
Przetestuję dzisiaj z trinity, ale wie ktoś może czy mobilitki dalej viable?
A ja mam takie pytanie trochę z innej beczki. Mógłbyś zapodać swoją specyfikację ustawień OBC lub czego tam używasz do streamu?
Ponieważ widziałem u Ciebie momentami ponad 100 fps a stream nie tnie. Nie chce poradników, bo połowę już przeczytałem. Chodzi mi o typową konfigurację.
Co ma 100 fps do tego ze stream nie tnie, bo nie rozumiem?
@Top
Rowniez popieram propozycje 5-10 minutowych filmikow, z najwazniejszymi rzeczami a nie cale gry.
@up
Choćby to jak bardzo procesor jest obciążony kompresowaniem wysyłanego strumienia. Im większe zużycie procesora, tym w wielu przypadkach zaczynają się dropy FPSów, bo o ile karta potrafi liczyć, tak w dalszym ciągu sygnał wysyłany do karty nie jest tak płynny. To w połączeniu z odpowiednimi ustawieniami uploadu, ustawieniami kompresji klatek i quality + obróbką karty jest rzeczą którą z chęcią chciałbym się dowiedzieć.
A patrząc po specyfikacji maszyny Nerva, poza procesorem to moja nie różni się niczym. A wg rankingów, wydajnościowo moje i5, jest wyżej. Stąd pytam o ustawienia OBC. A co do mojego uploadspeedu - 10Mbit/s, już nie mówiąc, że twitch bodajże obsługuje transfer do 4Mbit przy full hd. A i tak trzeba mieć odpowiednio dobry transfer żeby to odbierać.
Więc ponawiam moje pytanie.
Na stacjonarnym faktycznie procesor jest potrzebny, bo obc nie obsługuje cuda a przy obecnym dedyku quicksync przestaje działać, czy na laptopie się da go użyć nie wiem, ale chyba by się przydało, a możliwość zmiany grafiki na włączonym systemie może na to pozwalać.
Proponuje edytowac pierwszy post co jakis czas, bo juz jest druga strona, a za jakis czas bedzie ich 5-10 i wez szukaj po wszystkich stronach konkretnego ;d
No wiem ,ze niby na youtube mozna, ale tak by bylo chyba fajniej jakby wszystko bylo w 1 poscie ;d
Ale obs, nie obciaza komputera tak bardzo jak fraps. Mozliwe , ze nerv nagrywa action, ktory obniza fps o 10-25 , więc to rozwiąże Twoje problemy, jeżeli chodzi o nagrywanie, bo z tego co wiem, to poradniki nie sa teraz ze streamow, tylko osobno nagrywane.
obs (a włąściwie x264 używany przez obs do generowania obrazu) nie obciąża komputera (rdzeni CPU) jeśli jedzie na qs, kompresja h264 w czasie rzeczywistym w wysokiej rozdzielczości i 25fps to jednak spore wyzwanie
Ale nie macie pewności ze nagrywa to obs. Szczerze, to jest jeden z
gorszych programów, jeżeli chodzi o nagrywanie.
próbowalem oglądać Twoje poradniki ale szczerze nie pomogaja mi, grasz z ludzmi którzy są daleko w tyle za tobą i robisz z nimi co chcesz bardziej pomocne moglo by być gdyby gra była dla Ciebie wyzwaniem gdzie musisz pokazać co zrobić żeby było tak a nie inaczej a tu po prostu masakrujesz ich jak Korwin Mikke lewaków jedyny + to boostujesz jakieś raki xD
ale i tak szanuje bo widać że sie starasz i wkładasz w to wiele pracy.
Haha tak właściwie pierwszy raz trzeba przyznać Kredce racje :kappa
Siódmy odcinek z serii poradników w sezonie 4 i tym razem Twisted Fate na midzie. Wszystkie runy, masteriesy i build macie pod filmem, zapraszam do oglądania! ; )
http://www.youtube.com/watch?v=OX6btykwIuw&index=8&list=PLgX52R2DZapqQs09 6A_YGWfNkOrQdnk2x
imo filmiki z wyższego elo byłby naprawde dużo więcej warte ;)
takiego leesina imo pokazałeś ze złej strony, wejdzie ktoś początkujący na rankeda leesinem bo zobaczył że tak łatwo się nim wygrywa mecz, zbuduje hydre jako 1wszy item w 20stej minucie i będzie useless bo żadnego Q nie trafi. Wiem, że nie nauczysz trafiania skillshotów w poradniku, ale jakbyś pokazał grę z lepszymi przeciwnikami, którzy potrafią chociaż co 3cie Q uniknąć.. niech sie chociaż starają a nie stoją jak te kołki ;d poza tym, leesin = playsy. Jeżeli ktoś leesinem użyje poprawnie ulti raz i to na koniec wygranej gry to jest po prostu bezużyteczny ;> sam zawsze robię sightstone dużo szybciej, po lizardzie/golemie i już wtedy moje ganki są o niebo skuteczniejsze jeżeli uda mi się poprawnie zagrać. Takie coś potrafi byle noobek z ledwo platyny jak ja, tak więc nie powinno to być problemem dla Ciebie zagrać dobrego meczu leesinem na poziomie diamentu, zrobić kilka ganków w których używasz tego ulti, a potem wygrywacie teamfight bo łapiesz takiego carry na Q i podajesz go na tacy swojemu teamowi ;>
Nie mam takiego konta aktualnie. :/
http://www.youtube.com/watch?v=u3724Qr31V8&index=9&list=PLgX52R2DZapqQs09 6A_YGWfNkOrQdnk2x
Dziesiąty odcinek z serii poradników w sezonie 4 i tym razem Lee sin na topie. Wszystkie runy, masteriesy i build macie pod filmem, zapraszam do oglądania! ; )
https://www.youtube.com/watch?v=WI67Um60ez0&index=11&list=PLgX52R2DZapqQs0 96A_YGWfNkOrQdnk2x
bardzo przyjemnie sie ogląda, czekam na więcej. Jak nie masz pomysłu, to może jakiś Pantheon w Jungli lub Wukong. Może wreszcie jakiś support (chociaż można śmiało przegrać grę, tym raczej nie kerniesz ich)
zrób jakiegoś suppa może? Thresh, Leona
jakaś masakra, tam jak z botami z nimi jechałeś tym renkiem. Fajnie fajnie, czekam na następne, sprawdzam dziennie nowe poradniki, bardzo miło się ogląda, pomocne są i chyba najwazniejsze, że 'na czasie'. Bardzo gorąca prośba, jakbyś mógł Jaxa na topie nagrać, baaaardzo wdzięczny bym był :)
Na Twoich filmikach z ludźmi widać zasięg jaki ma Tower przeciwnika.
Jak to zrobić ?
Panie Panda mów pan wprost że dostałbyś raka jakbyś miał samportować jakiegoś noname adc :P
błąd z YT, uploadnij jeszcze raz :D
naprawiony
Patrze na Vayne i klasyk: twój supp za wszelką cenę chce cię zabić swoim agresywnym zachowaniem...
Przy takiej przewadze skilla, jaką masz to jeszcze coś z tego wychodzi, ale na swoim poziomie pewnie byś przy takiej akcji się poskładał w kilka sekund
A i tak niewiele brakowało
VAYNE W EARLY SIĘ FARMI, FARMI, FARMI, ODPYCHA PRZECIWNIKA OD WIEŻY I FARMI
a support zazwyczaj wie lepiej :/
chociaż czego się mam spodziewać <30 jak gram xD