Witam,
1) Jakie jest najlepsze możliwe EQ, które może nałożyć na siebie 11 knight? :)
2) -,,- 80 MS ?
Wersja do druku
Witam,
1) Jakie jest najlepsze możliwe EQ, które może nałożyć na siebie 11 knight? :)
2) -,,- 80 MS ?
1) Mpa, zao/golden legi, zao/demon helmet, ewentualnie hota(zaczarowany), mpa, bohy/softy, ornamented brooch, no i giwera -- Nie bralem pod uwage itemkow takich, jak Great shield, demon legi, bo nie sadze abys az tak chcial zaszalec :D
2) focus cape/demon armor, yalahari mask, zaoan/grasshopper legs, mms/spellbook of dark mysteries, bohy/softy, ornamented brooch -- tutaj rowniez nie uwzglednialem takich "pro" itemkow :D
Knight -
P- ammy,
Zao Helmet
MPA
Zao Lega
BoHy/albo steel bootsy ale na takim lvl-u z takim gearem to raczej nie jest Ci potrzebny dodatkowy armor tylko wiecej speeda :)
MMS
Bron wymieniasz zgodnie z lvlem
Ps mozesz niby sie bawic w Demon Helmet/G-legi ale to takie no.. zao Ci juz zostanie na długo)
knight: mpa, zao legi, zao helmet, mms (nm/necro shield), platinum amulet (ornamented brooch), broń zależy od typu: banana staff/morning star lub orcish axe lub spike sword/serpent sword, steel boots (boh/softy)
ms: w zależności od przeciwników. Masz już dostępne sety żywiołowe, ale przecież można założyć też eq od obrażeń fizycznych, ale i mlvl. Oczywiście można to mieszać...
mnie się zawsze przydawały nawet 2 pary softów ;)
ceny na non pvp: mpa ~120-130k, zao helmet ~50-60k, mms ~60-80k (necro shield ~320-400k, nk: 500-600k), p ammy ~2-3k (orn brooch ~400-450k), broń różnie, ale kilka k max (chyba, że banana staff- to sporo), bohy ~30-35k, softy ~420-450k, steele ~30k
Eq, ktore on wymienil kupisz do 300k.
Planuję się na refugii tak rozbudować, ale do 300k to raczej wątpię.. ;O Nie licząc softów nawet.
Softy Knightem.. to tak.. od.. 30 lvl.. wczesniej to w takim gearze to nie weim na co bys mial ta mane palic.. no chyba ze masz skille 10/10 i pojdziesz na smoki :)
I to nawet nie.. chodz w Boh-ach.. bedziesz szybciej biegal = wiekszy exp..
Haha, jestem debilem. Nie wiedziałem, że istnieje coś takiego jak market. Efekty przerwy od gry przez 4 lata ;}
Dobra więc mając eq:
Zao helmet, p-ammy, mpa, zao legs, mms, boh i knife da radę ze skillami 50/50 już wjeżdżać w slimy ?
A który masz lvl :) Pewnie bedizesz musiał się leczyć/jeśc ale raczej ustoisz..
A jak wracasz do gry.. to zrob sobie na szybko drugie konto z druidem/sorciem na paccu wbij na nim 27 lvl i stawiaj sobie monka i bedziesz treowal.. duzo przyjemniej..
Ja tak trenujac kilka fajnych seriali juz zobaczyłem.. tylko sie ruszyc co 15 minut :)
12 =D ale dobiję 15 do skillowania, żeby więcej hp było. Poczekam sobie do 60 skilli na offline i potem zacznę grać 12/12 =D
Albo będę grał 12/12 ale do 60 będę skilował na rotach :) Tak, to jest dobra idea. A jak będzie stał na offline to będę MSa katował =D
Nolife mode ON, bo wolnego trochę.
Powiem Ci tak xD
Wrocilem do gry po 10 latach przerwy.. i dam Ci kilka takich tipów xD do ktorych sam doszedłem ZBYT pozno po takiej przerwie xD
-kup pacca
-wyciagnij na maina sorca/druida/rp/ i postaw ich na Offline Training - JA WIEM ZE ty mowisz teraz ZE NIGDY nie bedizesz nimi gral , ale za rok jak Ci sie EK znudzi to bedizesz mial rp z 100+ dista, i sorca/druida z magic lvl 70+
- rozumiem ze kupiles sobie golda na allegro- bardzo dobrze - teraz idz szybciutko kup sobie wszystkie blessy - zaplacisz 20k, a jak zginiesz to masz pewnosc ze nie dropniesz zadnego itemu z tych ktore kupiles
- postaw na treningu na slime tego knighta - odpalasz go na Web client - stwórz sobie druida/sorca graj na zwyklym cliencie i wbij ten 27 lvl - dzielisz ekran na pół i jedziesz - Druid jakis tam jakikolwiek sprzet i jedziesz dwarfy w kopalanich w carlin
Jak juz nim wbijesz ten 27 to poprostu niech sobie jest :) przyda sie pozniej
- idz lvlowac knightem - napieprzaj co sie da - zbij stamine do 14h na noc ustawiaj na offline trening, graj gra graj -skoro masz czas ;)
- jak juz zbiles stamine- to teraz aczynasz trening - NIE TRENUJ NIGDY NA rotach/mino/etc etc etc - tracisz wtedy stamine xd
odpalasz knigta, drugie konto z druidem/sorciem - summon ghoula,. knife/czy cos tam lepszego zebys mial bleedy i lecisz
Odpal sobie jakis serial, (ja cały Breaking Bad i miliard filmow ) i trenujesz xD - to jest narpawde dobry patent, ja tak trenuje jak cos robie w domu, sprzatam , gotuje xD co 15 minut podchodzisz do kompa (ustawiam sobie timer w telefonie) i tyle
PS pamietaj zeby kupic 5 blessow na knighta + twist of fate
PS 2 na drugim koncie na druidzie/sorcu tez kup full blessy
KOSZTA zerowe- a nie tracisz nic- i nawet jak ktos powie ze na niskim lvlu malo sie traci.. to lepiej stracic jeszcze mniej
Pacc kupiony jeszcze przed pierwszym zalogowaniem =D
Postacie na koncie:
7 pall - skillowany offline cały czas
20 pall - jak wyżej
80 ms - gram i offline mlvl
11 knight - ten o którym mowa
13 sorc - offline mlvl leci
Każde konto na innym servie, więc odpada skillowanie razem, a knight jest na servie n-pvp.
Blessy już kupione - też na to wpadłem.
Szkoda, że nie można mieć dwóch postaci z jednego acc'a jednocześnie online. :o
Hmm no tka.. ale mozesz na non pvp za obopolna zgoda odpalic combat.. tak ?
Czyli musisz zorbic DRUGIE konto i na tym drugim koncie odpalic dudu z ghoulem i trenowac.. nei wiem nie gralem na Optional/non pvp whatever to sie teraz nazywa xD
Jak chodzi o skilowanie to polecam jeszcze ten patent, póki masz mały lvl.
http://torg.pl/showthread.php?411277...kille-Knightem
Tak na przyszlosc, w dzisiejszych czasach zeby trenowac na summonie musisz odpalic skulla, wiec nie pieprzcie mu glupot ;D
Mozesz skillowac, ale skille i tak nie wpadaja wtedy, jest blokada ;)
Down# wyraźnie jest napisane że druid, ms musi odpalic skulla, a to ze zniknie po x czasie to inna bajka
Oczywiscie ze mozna trenowac na summonie bez skulla
http://torg.pl/showthread.php?443528...=1#post7587771
Jest gdzieś może artykuł na temat wysokości obrażeń zadawanych np SoV'em na 35 lvl'u w porównaniu do jakiegoś innego weapona, czy teraz jak nie masz lvl'a to nawet nie założysz na siebie broni? :o
nie pchaj się w tego knighta bo to nudne jak skurwesyn
masz 80msa to napierdalaj nim
Gdzieś coś takiego było, ogólnie wychodziło na to, że broń się opłaca zmienić nawet już jakoś 2/3 lvle przed tym, który potrzebujemy, ale takie coś typu axe od 50 na 8lvlu czy sov na 30 totalnie nie przechodzi bo nie zadasz pewnie więcej niż z normalnej broni.
http://www.tibia-stats.com/index.php?akcja=meleDmgCalc Tu masz kalkulator z tego co widzę przy skilu 90 średnie obrażenia sovem na 35 lvlu to 100, więc nie opłaca się to totalnie.
Odświeżę.. ;>
Do jakich skilli warto wyciągnąć 14 knighta, żeby potem na lighcie nim expić i już więcej nie skillować? 80/80 ? 90/90 ?
Ile osób tyle zdań na ten temat.
Niektórzy piszą, że bezpośrednio po wyjściu z rooka można expić, tylko na noc stawiać na off; inni (np. ja) bez tych ~90 skilli nie uważają knighta za knighta.
Ty skillujesz wyłącznie na off, tak? W takim razie co za różnica? Spróbuj expić na tych niższych, na noc stawiaj na off. Stwierdzisz, że zbyt niskie są skille i źle Ci się expi: grasz ms'em, a knight wciąż skilluje. Gdzie tu problem?
edit: jeżeli skillujesz na owcy sam musisz do tego dojść. Dla mnie np. takie 80/80 to mało [zauważyłem, że to granica "opłacalnego skillowania", tzn. powyżej tych skilli gwałtownie wzrasta czas potrzebny na wbicie wyższych].
Tobie może to wystarczyć. Skoro masz ms'a to nie doświadczysz takiego uczucia słabości knightem. Nie będzie w pewnym momencie myśl "mogłem dłużej skillować", bo po prostu knight pójdzie na off, a grasz ms'em.
jak Ci się znudzi ms to wtedy graj ekiem
tak jak napisał kolega wyżej można tylko na off jechać i sobie normalnie expić po wyjściu z rooka i wcale się źle nie expi, no ale zaczynając takim 20 ekiem z 90-100 skilla jest pięknie expić ;p
Teraz jadę owcę i 68/68 jest. Trochę irytuje mnie na offie ta odległość sword / shield, bo zawsze lubię mieć równe, dlatego kilka razy postawiłem mlvl + shield, to i 4 mlvl wpadł..
W dzień bawię się z owcą a na noc stawiać na off będę bo mam z 60% przewagi shielda nad swordem teraz.. o.O
Chyba też zacznę dopiero od 90/90. o.O
A MSem dobiłem 100 i nie mam pomysłu dalej… =D
##
Jak lognę to Sheep znika? Bo chcę na noc na off'a a nie chcę, żeby mi owieczka zniknęła :P Bo rano - koło 5 chcę dalej cisnąć, a o 10 ss więc wtedy nową bym już na dzień postawił.. ;]
"MS'em zaczyna się dobra zabawa, więc poświęcę kupę czasu na wyskillowanie knighta, którego mógłbym trenować na off jako second char" - f*ck logic o.O
Mnie kiedyś też irytowała różnica w skillach broń/shield (offline). Teraz ani trochę. Trenowanie knightem mlvl na off (trzeba tak to nazwać, bo shield leci tak samo) to głupota.
Dlaczego?
- [dla estety] jak ja i Ty: bonus shielda z eq wyrówna Ci różnicę!
- def płynący z broni 2h liczy się ze skilla tej broni. Lecisz w sword, tak? Czyli mając avengera biegasz jak z great shield. Przypominam: zarówno atak, jak i obrona ze skilla sword fighting!
- na wyższym lvl liczy się obrona % płynąca z eq. Jak Cię bije więcej niż 2 moby i tak def nie jest brany pod uwagę. Tylko armor (tarcza nie liczy się, chyba, że ta z % fizyki)
- zastanów się: używasz utito tempo: spada Ci obrona koszte wzrostu ofensywy (PROCENTOWEJ ZE SKILLA SWORD FIGHTING).
- biegasz ze sword ringami i fireborn giant armor, a i o shield of corruption można się pokusić: czyli skill ważny
- wyższy skill => większe hity => szybciej zabijasz => mniej obrywasz => większy zysk Znów: OBRONA Z TARCZY (SHIELDING) NIE JEST BRANA POD UWAGĘ JAK BIJESZ WIĘCEJ NIŻ 2 MOBY, bo one Ci przełamują obronę.
Da się wymieniać dalej. Tylko po co? Nie przekonałem Cię? :)
Btw. imo Twój ms jest słaby. Wydałeś kupę kasy na outfity (nie wiem jak mounty), a mlvl żałosny. Ja mam inne priorytety: najpierw statystyki, później wygląd ;)
edit: cieszysz się z 4 mlvl. Mała informacja: knightowi mlvl jest w zasadzie tylko do leczenia potrzebny. Będziesz się leczył ciut lepiej. Jeżeli Ci go brakuje (jak mi :)) t poświeć nawet kilkaset k i 2 hotami w 4-5 godzin rl wbij ten 6 mlvl (od 0) i miej święty spokój :D
Wiem, że mlvl jest biedny. Chciałbym mieć tam z 67 mlvl bez żadnego +eq. o.O Ale to trzeba też trochę wydać na to..
Lubię statystyki. Wygląd przyszedł jakoś sam.. nie wydawałem nic na te outfity tylko mój rl ziom.. jakoś tak wyszło, że on już nie gra i mi zostało to. :)
Czaję ten shield, ale z drugiej strony, lubię jak coś ładnie wygląda - skille - jak jest 90/90 jest ładniej niż 90/85 np. o.O
Ale ok, będę stawiał sword only i pobawię się więcej MSem, chociaż na nim z dupy mlvl jest.. :S
to żeby był lepszy mlvl to więcej oraj nim a nie przerzucasz7 się na eka ;p
ja na 205 msie mam 76mlvl, to jest dopiero tragedia no ale co zrobić jak znajomy nim expił 110 do 166 z sd na poi dl
Jeszcze tak podpowiem, że tymi skilami 80/80 czy 90/90 pocieszysz się ile? Z Tydzień? Zaczniesz normalnie expić to i tak sword ZAWSZE przegoni shielding, więc nie ma co na to patrzeć w ogóle.
Dobiłem 75/75 sam i dalej niech stoi na offie razem z innymi charami.. =]