Hej, jakie są postaci na które można zrobić jakiś niezwykły build, po prostu coś ciekawego, chodzi mi o takie sensowne w miarę jak np. AP xin zhao czy AP varus a nie po prostu bezsensowne (ap garen albo riven).
Wersja do druku
Hej, jakie są postaci na które można zrobić jakiś niezwykły build, po prostu coś ciekawego, chodzi mi o takie sensowne w miarę jak np. AP xin zhao czy AP varus a nie po prostu bezsensowne (ap garen albo riven).
ad malphit
AD maokai
najwiekszy base AD w grze ma
ap corki
ad jarvan mid
adc kennen
ap nasus
ap sion
adc tf
za dużo tego nie ma xd
#edit
przy czym taki ap nasus jak jest nastackowany i ma lich bane daje w morde jak nikt, a nie jest aż tak papierowy ze wzgledu na RoA+Zhonya+Abyssal+Rylais
dfg trinity rengar
ad ahri
ap/mpen nautilus
Ap rengar
ap szako
ap tryndomor
ap ramus
spotkałem dziś pana pitotrka 2x na solo q- grał ap tryndą, z tego co zauważylem to typowo snowball champ, dedał ludzi na midzie a potem zwierzęcy split pusz oprócz tego useless. Samo dedanie ludzi opiera się raczej na większym sustainie od innych midlanerów, a tak to nic szczególnego- z pomocą junglera łatwo wyłączyć tą postać z gry, no ale to nie temat o tryndomorze
oprócz aramów nigdy nie spotkałem ap szako
AD Diana. /crit
zyra pod dmg z sadzonek
chociaz nie wiem czy po nerfie lizarda to nadal dziala
AD gragas. Na 1 lvlu ma się około 100 dmg. Torgi grały nim kiedyś na topie.
ap yasuo lich bane nashoors heheh
ap alistar mid, slynny szjuszej to abusowal kiedys, znerfili ale i tak mocny
kassadin ad dzangle
ap pen shyvana choc to raczej slabe
magic pene mundo
crittlesticks
Soraka na styl singeda na topie, świetnie się gra, i działa podobnie do chemika. z rylaiem + liandrym dmg jest przyjemny (ale nie myśl o nukowaniu carry, to soraka lol), jest survi i jest slow.
AP nami mid (nie wiem jak po nerfach)
AP blitz (2.0 scaling z samego odpalenia qr, a po grabie czekasz jeszcze na pasyw ulta, z rabadonem i lichbane spokojnie zdejmujesz tak carry na combo)
ap ez
ap tristana
ad ziggs
ad sona
ap kog'maw
ap blitz
Kassadin pod autoataki (ale pod ap, tak jak kayle).
Blitz toplane ap/tanky.
ADC Annie.
Jungle karthus (w sumie build normalny, tylko styl gry innny).
Ktoś tam wyżej o AD gragasie pisał, jak to ma niby działać?
ap warwick
nie dosc ze sie w chu leczy to jeszcze nie malo bije ( dfg, lich bane , roa )
ap tristana tez smieszna
ap janna
no i ap taric, mowie ci, gralem nim na trojkach, po prostu miazga,w tfach tylko triple lecialy ;]
AD/AS eve na topie jest fajna, mocny push i 1v1, w teamfightach też niezgorzej bo masz sporo tarczy z ulta, a jako że robisz armor i resy to możesz odpuścić trochę hp a i tak nie padać jak gówno. No i po 6 ciężko dogonić bo ma w+ult+ms z itemków.
Ap Yasuo i te jego ciągłe skakanie z e.
ad tank trinity frozen malet visage omen/fh + lw ALISTAR
unikać olafa!
ap nasus niekonwencjonalny?
jedyny używalny build, q działa tylko w zwarciu=useless
adc lisica :3
gp w ap jest podobno kocur , znajomy opowiadał , że carrował nim gry w platynie :D czy to prawda to nie wiem , ale stacki to kolo 0,4 do ulti i 1-1 do leczenia bodajże. wieczorem będe na chacie to sobie go wypróbuje na topce
#co do tristany w ap to lajtowo na midzie można grać na streamach często nią grają
on-hit aspd teeto :-;
albo aspd lulu top, zamphira i aerodactyl tak kiedys grali przed nerfami lizarda, bardzo legit
Ad Kassadin (kiedyś na jakimś streamie oglądałem jak koleś tym na topie grał nie pamiętam kto ale mu to nawet wychodziło)
W rengarze 20% zwiększony dmg, 60 dmg więcej z W, cdry. Niby trolling, ale może działać.
Jeszcze nie grałem, ale co powiecie o hpbuster eve - Botrk+Dfg+Liandry? Taki cho czy mundo spływał by w kilka sekund.
Tank anivia z guardian angel
ni to zabic ni to zignorowac
Z tych co ja grałem to:
ADC Kennen nawet można sobie pograć takim/
ADC Maokai też spoko (bardziej for fun) z leoną zrobiłem w pierwszej grze około 13/4 i skończyłem
ADC Tristana to chyba bardziej popularna od ap tristany
ADC Sona też daje rade
sprawdziłem na wylew ad kassadina w jungli xD ult+botrk+silence+e+aa=zajebisty gank xD
Załącznik 304622
przed chwila gralem z nidalka na topie(niby normalka) ale najpierw botrk zlozyla , nie powiem calkiem op. na koniec ze swoim buffem i od nunu 2,4 as bodajze :D