Hejka, mam dylemat. Mianowicie to nie wiem czy wyłożyć 1000 funi na nowego kompa czy na ps4 - co byłoby lepsze? Zależy mi głównie na nakurwianiu w gierki.
Wersja do druku
Hejka, mam dylemat. Mianowicie to nie wiem czy wyłożyć 1000 funi na nowego kompa czy na ps4 - co byłoby lepsze? Zależy mi głównie na nakurwianiu w gierki.
Ja bym brał ps4, jestem przyzwyczajony do konsol.
Plejak w UK kosztuje 1000 funtów ?
ps4 ofc dlatego że na konsole wszystkie gry dedykowane dla niej będą działać idealnie, natomiast pc do gier wyniesie sporo więcej oraz jego wydajność spadnie o wiele szybciej niż ps4
1000 funtów? ps4 kupisz już w Polsce za 1500 zł ... A za tą cenę gdy nie masz już w sumie dobrego kompa i tylko wymiana grafiki + dołożenie ramu się nie opłaca.
chce sobie sprawic prezent na swieta a do stycznia/lutego ceny sa tylko takie:
http://www.ebay.co.uk/itm/Sony-PlayS...item2a35007b0f
+ ofc. gry
z tym 1000 funi to chodzilo mi bardziej o budzet
ja bym bral konsole, o wiele wygodniej no i exclusivy ;]]]
Jak masz jakiś sensowny tv + na gry to też bym brał PS4 mimo że posiadam tylko Ps2 xd
Nie wiem co wy macie do tych konsol. Dobry PC > konsola.
Komputer oczywiście :) duzo wiecej na nim zrobisz.
W sumie to konsole :) ale czy jest sens ją teraz brać ... za rok bd pewnie ps4 slim a na tych pierwszych konsolach można się przewieźć bo jak coś się popsuje czy coś gierki nie bd chodzić to na podstawie waszych gwarancji naprawią i stworzą nowy model konsoli który będzie najlepszy. Jak nie jesteś jakimś typem że musisz ją mieć to bym się wstrzymał bo to nowinka
Jak czytam posty fanboyów konsol to naprawdę mózg wielkości orzecha , jakby do pcta nie było można podłączyć kurwa telewizora czy pada.
Pecet jest mocniejszy , ma możliwość rozbudowy, zagrasz jak człowiek w strategie/fpsy, możesz ściągać gry i w ogóle robić na nim dużo więcej rzeczy niż na konsoli.
Jedyne co przemawia za konsolą to exclusivy , ale jak chcesz płacić po 200+zł za grę to go ahead.
Jak ktoś zna inny powód "wyższości" konsoli nad pctem to niech mi go poda.
zagraj np w GTA V na PC
roczne granie na konsoli (250-300zł za grę, abonament na psn) wyniesie Cię tyle co roczne granie na highendowym komputerze (gry o wiele tańsze)
siedzenie i garbienie sie przy myszcze i klawiaturze jest po prostu do dupy. i tak, juz widze jak bedziesz za kazdym razem kompa podpinal do TV xDD juz nie wspominajac o tym, ze najwiekszy tv moze byc np w salonie i co, bedziesz z kompem dymal przez pol domu, ta? xD
grami mozna sie wymieniac, a za abonament dostajesz tez chyba gry za darmo
po co kupować ps4 skoro
PS4 NIE MA GIER
;\
Zagraj np w Wowa na konsoli.
Widać nic nie zrozumiałeś z mojego posta, poza tym gta nad którym się wszyscy spuszczają będzie na pc i pewnie też na nowe konsole.
Chętnie zobaczę twoje obliczenia.
Jakimi crackami , 100zł~ gra na pc i to w dniu premiery, 250~ na ps4. Poza tym na konsole musisz kupić , na pc nie.
O tym jak wydajnościowo pc zjada konsole możesz poszukać artykułów czy filmików których jest coraz więcej , a co będzie za rok.
Oczywistym faktem jest że każdy przed komputerem siedzi na hokerze bądź też na ziemi i potem ma graba jak gargamel.
Każdy ma też komputer zacementowany w ścianie i żeby przenieść tę ogromną ciężką skrzynkę potrzebuje 6,5 godziny z ilością kabli niczym w serwerowni.
Przez pół domu go nieść to też jest straszne i ryzykowne doświadczenie i wymaga zaangażowania dużej ilości ludzi.
Oczywiście na pc nie można wymieniać się grami i jest abonament w wysokości miliona dolarów dziennie , a jak złamiesz którąkolwiek z zasad to rozstrzelają cię o świcie.
ps. nie wiem czy ten post to był żart czy nie , jak nie to współczuje
napiszę jeszcze raz : pc > każda konsola
i jedyną różnicą są tu gry , ludzie którzy myślą że konsola za 2k będzie tak samo wydajna jak pc są dla mnie idiotami którzy zielonego pojęcia o tym nie mają
#edit
Dziś ps4 wygląda jak pc na średnich/wysokich ,z biegiem czasu różnice w grafice będą tylko rosnąć.
http://www.youtube.com/watch?v=mFgVR2Ke0XY
Wybór zależy od tego w JAKIE grasz gry. Jeśli strategi, czy FPSy, to raczej lepiej wziąć kompa. Jeśli w inne gatunki to moim zdaniem lepiej wychodzi gra na konsoli. A na twoim miejscu to kupiłbym PS3 po świętach, po imo powinny mocno stanieć, tak samo, jak gry na nie
Konsola to rzecz typowo dla graczy, ale przecież można mieć też kompa to tych innych rzeczy, który po prostu będzie taniutki. Tak jak kolega wyżej pisał, ja chce obie pograć, to podpinam jedną z moich konsol i leże sobie na kanapie, jak gram na PC to niestety szybko dopada mnie ból pleców ;< A najlepsze gry i tak wychodzą na konsolę.
A bedzie cie stac pozniej na gry, jezeli wybierzesz PS4? Jestes swiadom, ze biblioteka gier na ps4 jest rowniez narazie malutka?
Na twoim miejscu bralbym komputer do gierek, ps4 z czasem stanieje i bedziesz mial okazje ja zlapac.
Ale wy jesteście świadomi tego, że komputer od konsoli różni tylko system operacyjny? :P
nie rżnij głupa xD zrozum, ze dla niektórych liczy sie komfort i po prostu nie chca sie z tym wszystkim pierdolic, tylko wziac pada, wlaczyc konsole, rozjebac sie na kanapie i sobie grac. zreszta nawet jak podlaczysz kompa do TV(juz widze jak tak robisz btw xDDDD) to i tak musisz miec pod reka mysz i klawiature, wiec po co wyjezdzasz z takim argumentem
zreszta na pc nie pograsz sobie w uncharted, gow, killzone i inne exclusivy, za to w tego slynnego wowa pograsz na kazdym przecietnym kompie, bo jak ktos kupuje konsoli, to wyobrax sobie nie wyrzuca komputera przez okno
A ty za to jestes fanboyem kompa:D.
Zrobi kompa i ile pogra zanim bedzie musial znowu cos wymienic bo nowa gierka bedzie miala wieksze wymagania? Kupi kompa a zanim wyjdzie gta V na pc to znowu bd musial cos wymienic ;].A na konsoli kupi gierke i pie*doli wymagania.
A on chce tylko grac mozgu.
To rownie dobrze moze na PC grac na minilanych, tez przeciez sie da. Ja mam ps3 i uzywam moze raz na 2-3 tygodnie zeby w fife zagrac. Do wszystkiego innego PC jest po prostu lepsze, szczegolnie strategie/fpsy/mmo
Sugerowanie, że podzespoły konsoli się nie starzeją :P
Przecież na na kompie coś się zestarzeje, to zmieniasz ustawienia grafiki w grze, cała filozofia.
Ja na 6 letnim drewniaku gram, tylko wymieniłem grafike i spalony zasilacz i nie mogę narzekać na nic, po za głośnością radeona ;d
Tak ogólnie, co do tematu, to jak masz hajs bierz konsole, wygodniejsza do grania. Zakładam, że kompa i tak masz do internetowania się i grania w tibie.
Przyjmijmy, że w kompie wymieniasz coś co 2 lata.
Grając przez te 2 lata na konsoli i kupując jedną grę miesięcznie wydasz średnio 4,8k-6k złotych (200-250zł za grę), a na kompie 2,4k (średnio 100zł za grę, uwzględniając częste promocje).
Dodaj do tego jeszcze abonament w przypadku konsoli, nie znam cen.
prawilnie przypominam, ze autor mieszka w UK, wiec dla niego to nie jest taki duzy wydatek
no i mozna temat podsumowac
1.PC-wydasz mniej ale mniejszy komfort z grania no i mniej DOBRYCH gier
2.Konsola-wydasz wiecej ale komfort z gry o niebo lepsze, sporo dobrych gier, w ktore pctowcy nie pograja
W kilka dni/tygodni moze i kosztują 250zł, ale wystarczy kupić po miesiącu, dwóch i już będzie za pół ceny. Zresztą ja mam PC do normalnego użytku, do tego stoi PS3, żeby sobie KOMFORTOWO pyknąć w coś ze znajomymi jak wpadną i pograć w fife przez neta i w wolnym czasie obejrzeć sobie jakiś film na bluerayu. Wcześniej miałem xboxa i zamieniłem ze względu na blueraya:P Jak dla mnie dużo wygodniej sobie pyknąć w coś na konsoli niż na kompie, a i do strzelanek na padzie można przywyknąć :)
Ten tak zwany komfort to też kwestia indywidualna, nie każdy lubi leżeć na kanapie podczas grania (a nikt nie zabroni podłączyć kompa pod TV i grania na padzie).
Dla mnie największy plus konsoli to jej wielkość, ładujesz w plecak i możesz iść do kumpla.
Po 3 miesiącach grania na x-klocku nie wyobrażam sobie teraz grania na kompie za pomocą klawy i myszki, nawet w strzelanki.
no tak, bo latwiej podlaczyc kompa do tv niz np usiasc w fotelu z padem xDDD
sam mam ps3 i jestem mega zadowolony, w fpsy gra mi sie swietnie(chociaz myszka jest bardziej prezczyzyjna, to co z tego skoro wiekszy fun jest na konsoli?) ps4 na pewno powine ale za jakies 2-3lata jak wyjdzie wiecej gier i wersja slim
up
to wyobraź sobie co ja mam po 3 latach xDD ale granie 1 raz na padzie w strzelanke to była MASAKRA XD
Zależy w co grasz, ale kup konsole PS4 na wszystkie nowe najlepsze gierki, i oczywiście zostaw sobie też jako takiego kompa wrazie czego :)
ps4 - koszt 350 w UK - 3 gry - 150 funtow = 500 funtow, zamow sobie przez amazona i bedziesz mial lekko po swietach a zaoszczedzisz duzo, teraz w sklepie widzialem ps4 za 530 funtow do kupieniaa od zaraz xDDD
za reszte kup sobie lapka i problem z glowy....
tym, ze wlaczenie konsoli jest szybsze i wygodniejsze niz przenoszenie sprzetu z pokoju do pokoju? juz nie wspominajac o tym, ze czasem po 30minutach juz mi sie nie chce grac, a czasam moge po kilka godzin siedziec. zreszta nie wiem po co forsujecie teze, ze komputer jest lepszy, skoro gracie na nim bo zal wam kasy/nie macie jej na konsole. przeciez o wiele wygodniejsze jest miec kompa+konsole niz samego kompa, prawda?
Ja odkad kupilem ps3 na kompie gralem tylko w d3 (jakbym mial kase to kupilbym teraz d3 na konsole bo podobno duzo lepsze), przyzwyczailem sie do konsoli i nie wiem czy kupie jeszcze jakakolwiek gre na kompa.
Niektorzy maja zajebiste pomysly w tym temacie: najlepiej zrobic z komputera konsole byle tylko nie kupywac konsoli bo gorsza xD Jakis kosmiczny bol dupy na konsole chyba i tyle...
Jeśli nie grasz w strategie i mmo, masz podstawowego PCta/laptopa, stać Cię na oryginalne gry, masz dobry telewizor to kupuj konsole.
Ale przecież nie w każdych grach. Bijatyki, platformówki to Pad >>>>>>>>>>>> mysz + klawa
Tak, ale zauważ, że do większości innych opcji wystarczy komp byle jaki, a żeby kupić coś porządnego do grania, to już trzeba wydać gruby hajs. Ja sam mam konsole + lipny komp i całkowicie mi to wystarcza.Cytuj:
patrząc pod kątem opłacalności, przyszłościowym, multimedialnym (funkcje poza grami)
dokładnie, jak gram w bfa/coda to wiadomo - mysz i klawiatura, ale gry typu assassin's creed czy batman to tylko na padzie
@up
mój wcześniejszy post:
Cytuj:
Grając przez te 2 lata na konsoli i kupując jedną grę miesięcznie wydasz średnio 4,8k-6k złotych (200-250zł za grę), a na kompie 2,4k (średnio 100zł za grę, uwzględniając częste promocje).
ale o co wam chodzi z ta mysza i klawa? to ze mysz jest bardziej precyzyjna to fakt, tylko co z tego, skoro jak gram na konsoli to gram z ludzm, którzy tez cisna na padach?
dla mnie pad>mysz+klawa bo mi sie tak PRZYJEMNIEJ gra
a jesli chodzi o komfort, to nie mialem na mysli komfortu celowania, tylko tego, ze z padem sie moge jebnac gdzie tylko mi wygodnie i sobie grac
Ja w sumie nie trzymam żadnej strony, bo mam i spoko kompa i ps3, ale to pierdolenie, że granie padem jest wygodniejsze kurwa jest po prostu żałosne.
http://allegro.pl/urzadzenia-wskazuj...g=pad&buyNew=1
Zadziwię was pewnie, ale do PC też istnieją pady ;]
I tu się nie zgodzę bo gry kilka tygodni po premierze można kupić już od 100+zł, poza tym dużo gier na np. PS3 można kupić od 50+zł i nie trzeba zawsze kupywać nowych....Cytuj:
nie wiem jak to teraz bedzie wygladalo ale swego czasu, chwile po premierze dorwałem BF3 za 50zł, po prostu zlozylismy sie z podajze 3 innymi osobami i kupilismy w psstore. Po wprowadzeniu zmian, mozna było skaładac sie we 2, wiec ksozt gry to 100zł(poprawcie mnie, dawno juz tak nie kupowałem)
#halunek
Załóżmy że ps4 jest 2 razy mniejsze od kompa , cały proces podłączania , transportu w/e wygląda tak samo. Więc może mi powiedz bo nie rozumiem z czym ty masz problem przy podłączeniu?
To że ty masz problem z tak żenującą czynnością która niczym nie różni się od podłączania konsoli, to nie znaczy że każdy ma dysmózgię.
Pc z ssd uruchamia się <30 sekund, i zaskoczę cię również możesz podłączyć sobie nawet 4 pady od ps4 czy innej konsoli.
Z tym argumentem że gry na konsole tanieją... no tak bo na pcta nie tanieją , już nie mówiąc o tym żę możesz ich w ogóle nie kupować.
I wątpię żeby ps miał więcej exclusivów niż pc , chociaż jednej gry zazdroszczę - god of wara (pomijając to że na kompie możesz symulować wszystkie starsze konsole do ps2 włącznie)
Dalej rżnij głupa , powiedz że pc bardziej świeci w nocy. Podałem jedyną różnicę na 2 stronie tematu - gry (co jest preferencją użytkownika w co woli grać) , pod każdą inną kwestią pc jest lepszy.
Czyli dochodzimy do wniosku, że tylko frajerzy kupują konsolę, bo po co jak PC jest lepszy w wszystkim. Spoko ;)
mistrzudragon
ale po chuj z kompa robic konsole, zamiast kupic konsole i miec i jedno i drugie xDD