John Galt napisał
Z tym, że ja jestem nowym użytkownikiem z kilkoma postami ;p To nie jest tak, że ludzie żyją tą reputacją, zresztą nie mówię o sobie tylko ogólnie ;p
Widząc użytkownika zarejestrowanego 5 lat temu, mającego 10k postów i siłę reputacji 0 chyba jednak widzimy, że coś jest nie tak, natomiast w przypadku użytkownika z mniejszym stażem, mającego znacznie więcej kwadracików możemy polegać na jego wiedzy/opinii. Może przy normalnej rozmowie to faktycznie nie ma zastosowania i dlatego niektórzy nie widzą problemu, ale w przypadku gdy człowiek potrzebuje jakieś rady czy pomocy a dwie takie osoby podają różne odpowiedzi to na kim ma koleś polegać? Na przypadkowym trollu z HP, który mu dla beki doradzi jakąś dziwaczną mieszankę jako świetną domową odżywkę?
Jezeli kierujesz sie reputacja przy wyborze odzywki to mam smutna wiadomosc, dla jednych moze byc TA dobra, dla innych TAMTA
xD
Oczywiście że można i ja tak przyznaję. Rzecz w tym, że to nie jest problemem..problemem jest to, że wskaźnik reputacji nic de facto nie wskazuje w chwili obecnej. Nabiję 100 byle jakich postów, wejdę do HP i napiszę post 'mandrej uj!' dostane kilkadziesiąt punktów reputacji, a co tym wniosłem na forum?
Reputacja to nie jest lajkowanie postów. Spodobał się post, można napisać o tym na PW użytkownikowi. Dając reputację chcesz pokazać innym, że ten użytkownik wyróżnia się swoją wiedzą itp spośród stada przeciętnych użytkowników i można na nim polegać