Witam czy jak jest oplata do 03.07.2013 to chodzi o dzien nadania czy dzien juz zaksiegowania i ogólnie wpisania ?
Wersja do druku
Witam czy jak jest oplata do 03.07.2013 to chodzi o dzien nadania czy dzien juz zaksiegowania i ogólnie wpisania ?
3.07 ma byc juz zaksiegowane na koncie uczelni i potwierdzone w IRK/czymkolwiek. ja wplacilem w pt i dzis zaksiegowali, a sralem po gaciach, bo czas do jutra.
ale do 24:00 dnia 03 ?
Ja wysłałem dzisiaj rano o 1:00 i chuj wi czy dojdzie ;D
moze jutro przyjsc. trzeba bylo placic elixir.
Podejrzewam, że złożyłeś na Politechnikę Poznańską. Więc to powinno pozwolić Ci zrozumieć zaistniałą sytuację :d. Ja wpłaciłem wczoraj o 9 w PKO elixirem i nadal nie ma, jak nie będzie do jutra to zadzwonie do nich/napisze emaila i wyśle potwierdzenie przelewu ;dCytuj:
Po wpłaceniu opłaty rekrutacyjnej należy poczekać, aż kwota opłaty wpłynie na konto Politechniki Poznańskiej, tzn. odpowiednia suma pojawi się w polu Środki wpłacone na indywidualne konto.
Środki pojawiają się na koncie kandydata po około 4 dniach roboczych od daty dokonania wpłaty (w przypadku wpłaty na poczcie czas ten może wydłużyć się do około 7 dni roboczych). Zaleca się zatem wpłacanie środków NIE PÓŹNIEJ NIŻ TYDZIEŃ PRZED ZAKOŃCZENIEM PRZYJMOWANIA PODAŃ, zwłaszcza w placówkach innych niż banki (np.: poczta). Ze względu na opóźnienia w przelewaniu środków z tych placówek, środki wpłacone później mogą nie zdążyć wpłynąć na konto Politechniki Poznańskiej. Na konto przydzielone w czasie rekrutacji można wpłacać WYŁĄCZNIE opłaty rekrutacyjne.
Ok jest juz doszło stres zelżał :d
Ja opłaciłem tez w pt pocztą polską więc i tak musi dojść =). A Wy jeśli płacicie w bankach to tym bardziej chillout:D
Rejestruje sie ktos na jagielona ?
Wpłaciłem rano w poniedziałek elixirem i nadal nie doszło :( Jebać ksantype
jak nie jest zaksiegowana, a powinno juz tak byc, to nie ma sie co pierdolic i trzeba wyslac zdjecie/skan potwierdzenia przelewu albo poslac pdfa. na uj za 3 godziny bylem oplacony, a kase dostali dopiero rano.
Na UG jeżeli opłata nie zostanie zaksięgowana do 8 to mogę wysłać skan potwierdzenia przelewu - wtedy kasa ma czas na dojście do końca rekrutacji.
Na stronce KAZDEJ uczelni macie jak byk napisane, ze liczy sie data wyslania przelewu :) poprostu wyslijcie przed zakonczeniem rejestracji a potem dzwoncie na glupa "o jezu jeszcze nie doszlo????? to ja wam wysle skana" :) najpierw was uspokoją, ze spokojnie nic sie nie dzieje i najwyzej za pare dni zebyscie sie odezwali z pokwitowaniem im pokazac - oczywiscie wystarczy wyslac skan, byle by byl wyrazny :) ja sam do 5lipca na UMCS mam zlozyc a jeszcze nie wyslalem przelewu ;d dopiero zara to zrobie albo jutro :P na UEK tyle dobrze ze juz wyslalem i dzisiaj pani powiedziala, ze wlasnie doszlo im a na PK jeszcze nic nie wyslalem bo czas chyba do 10 lipca az jest:D a tam jeszcze foty jakies mam dac o wymiarach takich i takich to pieprze to narazie ;d ide grać w gry peace yo
@SedaN
Nie byłbym taki pewny siebie.
Z drugiej strony mam nadzieję,że nie będą robić takich problemów jeśli ktoś wpłacił później. Wysłałem im już emaila z zdjęciem dowodu wpłaty, mam nadzieję,że jeszcze nie za późno :|Cytuj:
Środki pojawiają się na koncie kandydata po około 4 dniach roboczych od daty dokonania wpłaty (w przypadku wpłaty na poczcie czas ten może wydłużyć się do około 7 dni roboczych). Zaleca się zatem wpłacanie środków NIE PÓŹNIEJ NIŻ TYDZIEŃ PRZED ZAKOŃCZENIEM PRZYJMOWANIA PODAŃ, zwłaszcza w placówkach innych niż banki (np.: poczta). Ze względu na opóźnienia w przelewaniu środków z tych placówek, środki wpłacone później mogą nie zdążyć wpłynąć na konto Politechniki Poznańskiej. Na konto przydzielone w czasie rekrutacji można wpłacać WYŁĄCZNIE opłaty rekrutacyjne.
Ktoś wie jak to jest na PWr? Wysłałem dzisiaj przez poczte; dojdzie do 8 lipca?
@dół
przez poczte, mialem na mysli xD
zadzwoniłem.miłe panie tam pracują :D
odrazu wyjasnione nie ma co pisac na internetach trza dzwonic xD
Ja tylko dodam, że warto jest nauczyć się pewnej zasady - nigdy nie czekaj na ostatnią chwilę.*
* - ewentualnie korzystaj z przelewów natychmiastowych.
o kurwa, coś mi się pojebało - nie doszedł mi przelew od wtorku a zakończenie rekrutacji mam 8 i nie wiem dlaczego, własnie zeskanowałem dowód wpłaty i im wysłałem... PRZECIEŻ TO I TAK NORMALNIE DOJDZIE, ja jebie xd
Z tymi opłatami jest różnie. Na niektórych uczelniach księgują przelew szybko na drugich się ociągają. Przechodziłem rekrutacje w 3 uczelniach, przy czym w dwóch zaksięgowali w ciągu 4 dni po przelewie, a w jednej musiałem czekać na zaksięgowanie 3 tygodnie. Wystarczyło zadzwonić by dowiedzieć się, że mają bardzo dużo zgłoszeń i księgowanie jest opóźnione u wszystkich.
Aha i żeby zakończyć wszelki spór, to każda opłata rekrutacyjna liczy się dopiero kiedy jest zaksięgowana na ich koncie bankowym, a nie wtedy gdy jest przesyłana przez kandydata.
Robiłem przelew na UG we wtorek a dziś, jakoś o 20, przyszedł mi SMS, że opłata zaksięgowana - zdziwienie ;p