jakie wedlug was midy najlatwiej wykreuja gre?
podaj 5
pozdrawiam :)
Wersja do druku
jakie wedlug was midy najlatwiej wykreuja gre?
podaj 5
pozdrawiam :)
tf, kayle, diana, nidalee, kassadin
tf diana syndra ahri kayle
w sumie rysiu ma troche racji nida >ahri ale co do kassadina to bys sie nie zgodzil w 100%
lux diana oriana malza kayle
te którymi umiesz grać
tf kayle fizz, syndra, lissandra
wyjebałem moment temu pente gragasem na midzie, polecam
tf/fizz/ahri/kassadin bym polecal
a akali? kha zix? bardziej bym ich wstawil niz ahri czy nida bo taka nidka chyba trudno wykerowac 5v5...
akali, diana, kayle
tf ahri lissandra kayle
kassadin,tf,zed,lux,jayce
Poza tym na bronze to nawet ad soraka.
tf, kassadin, diana, nidalee, fizz
kha'zix, diana, kayle, fizz, jayce
tf, xerath
kayle
kayle
kayle
kayle
kayle
pozdrawiam i zapraszam do tematu o Kayle
chyba was przekonałem co do tej kayle ;d
diana, khazix, nidale, zed, tf
akali moze ma bursta ale to takie papier jakich mało :p i w ogole to jest praktycznie cos ala diana z tymze diana > akali
Kayle, Jayce, Akali, TF, Kha'zix
Kayle, Jayce, Kassadin, TF, Kha'zix
nikt o karthusie nie napisał ;_;
reszte wiekszosc wypisala.
ahri tf fizz
Karthus nadal jest dobry, ale łatwo go na lini skarcić.
na linii to on akurat sobie dobrze radzi, jeśli się potrafi pozycjonować, to praktycznie jest ungankable jak morgana, a jak już ktoś wyżej wspomniał, w erze seraph's embrace, locketów, threshów karthus jest praktycznie useless ze swoim ulti, chyba, że jest to normal/ranked poniżej ~platyny
jedyne co go jeszcze trzyma przy jako-takim pickowaniu to to, że po fleshu jest w stanie wykręcić taki dmg z E i pchełek
do tematu - wystarczy zapoznać się dość dobrze ze skillami, wtedy imo
kassadin > katarina > tf > orianna > kayle
ja osobiscie gram midy ostatnio tylko masterem pod ap i dobrze jest choc jestem w drewnie V ale jak ktos ogarnie go to jest easy poza tym kassa, tf, ahri, fizz
nawet niżej
Imo to karthus jest słaby na soloq ale jest monsterem na premade. W europie się go nie gra ale popatrzcie na chińskie ligii, tam jest bardzo często pickowany.
Mój osobisty ranking :
1. Ahri - super roam, mocny lanning phase, dobry dmg w tfach. Żeby ją skontrować trzeba ją zfocusować jak wejdze, a nikt tego nie robi na soloq
2. TF - Dobry ganker, dobry pusher, broken cc
3. Lissandra - Broken roam i broken cc. Dobry dmg bardzo mocna postać
4. Kayle - Bardzo mocne lategame, jak się nafarmisz to możesz 1v5 prawie wygrać
5. Fizz - Tutaj się długo zastanawiałem, bardzo mocna postać gdy jest dobrze zagrana. Łatwo zdominować linie, gdy ją zdominujesz to przeciwnik ma BARDZO ciężki żywot. Do tego mocne ganki, bardzo duży dmg w tf'ach. Jedyny problem to duże ryzyko gry tą postacią, jak dostaneisz ganka w early game to możesz mieć spore problemy zeby wrócić.
chyba nikt tu nie pisal o czo gacie
cho gath mid full ap to jakis rozkurw
stakujesz do 6 potem raczej trudno pasc a na 18 lvl wyciagasz ponad 4k hp tylko z ap itemami XDDDDD ulti po 1000 tru dmg cho gat op jak chuj:)
lece: but 3 poty+ RoA+rabadon+maska+zhonya+ opcjonalnie
masakrator :D jesli trafisz z Q enemy adc to niestety nie zyje na 95%
chyba nikt nie wymienił jayce'a nie wiem nie czytałem tematu ale to jest taka jebana inba ze az zal nie picknac gdy open.roam ze wzgledu na ms z gate i zmiany stancu jest imo bdb i nie musze wspominać że postać ma wszystko(dosłownie)
propsuje czo gata full ap mid
Załącznik 294719
ahri,kassa, liss,kayle, xerath
nidalee ;]
katarina
akali
kassadin
teemo - rzyg
diana
ahri, zed, kass, tf, fizz
a w kayle co takiego jest? ktos moze opisac gre jak nia grac i co robic aby wygracz?
q e pare aa i nie ma przeciwnego adc :)
zajebiste ulti z bardzo niskim cd :D
fizz, TF, diana, akali i kassa
Nie miałem pojęcia, że kayle i chocho na midzie to taki rozkurw :D musze spróbować :P
Kassa, ryze, twisted, jayce, ahri, orianna, zed, fizz.
Wszystko zależy od team composition imho, bo samo picknięcie ori przykładowo nie da Ci zwycięstwa, jeśli Twój team nie będzie umiał wykorzystać tego co daje jej ult (fajne połączenie to przykładowo orianna i miss fortune/twitch w teamie). Twisted z kolei jest moim zdaniem raczej słabym lanerem. Bardzo dobry do split pushowania i ulti zmieniające układ sił na całej mapie,a przynajmniej odsłaniające wrogów, to są jednak ogromne zalety.
Kayle to imho postać, którą nie trzeba umieć grać. Na lanie walisz QE i AA ilekroć przeciwnik jest w zasięgu. W trakcie teamfightu tlyko obserwujesz kogo Ci burstują i rzucasz na niego ulti. Bardzo ważne - ulti rzucamy w trakcie, gdy nasz teammate dostaje mega bursta, a nie po. Dokładnie tak jak używanie bariery. Gdy Cię gankują na lanie, to slowujesz enemy, przyspieszasz siebie i w razie czego rzucasz na siebie ulti. Mid lane jest tak krótki, że powinieneś zdążyć się schować za turreta. Twój cd na ulta jest na tyle krótki, że gdy wrócisz, to powinieneś mieć go znowu gotowego ;)
3.10 mid:
Jarvan, Kassadin, Ahri, Xerath, Lissandra
chcialem dopisac Orianne, ale to jest bardziej safe pick, ktory moze sobie laneowac spokojnie przeciwko wszystkiemu w najgorszym wypadku dodajac wiecej punktow w E, no ale sam Orianna gry nie pociagniesz. Nie 1v5.
@Zinc
Jak ma się Jarvan do mida? Znaczy jak go budujesz, zachowujesz się na lini itp?
A akali? Bo ostatnio sporo gier carrnalem nia na silver iv i wydaje mi sie zejest to jeden z lepszych pickow, bo ich adc czy apc zawsze praktycznie jestes w stanie sciagnac na combo i latwo do niego doskoczyc.
21/9/0, flash ignite, ad marki, armor seale, mres glyphy, arpen quinty, flask+3 poty na start (albo buty, albo elixir of fortitude), brut, vamp scepter, hexdrinker jezeli jestesmy przeciwko ap, hydra, last whisper, maw, ga, black cleaver (albo co tam uwazasz za sluszne od sytuacji)
r>q>e>w, starasz sie pushowac na 1 lvlu calkiem sporo zeby jak najszybciej wbic drugi, jezeli umiejetnie obsluzysz sie z linia to wbijesz 2 przed przeciwnikiem i nie pchniesz az tak bardzo. na 2 robisz eq i bijesz go z lapy ile tylko mozesz, odbiegasz, czekasz na cooldowny, powtarzasz wraz z ignitem i zdobywasz first blooda snowballujac w nieskonczonosc ;d
wg mnie
fizz-tf-zyra-orianna-ryze-kayle
to chyba najlepsze picki zeby wyrgrac gre
serio bierzesz wszystkich enemy za braindead idiotów?
równie dobrze enemy może przyjąć tę super 'taktykę' polegającą na "zbij pół hp, poczekaj na cd, powtórz i zabij" i wtedy jesteś w dupie
nie wspominając o tym, że chyba 95% casterów przetrejduje q+e i 2aa jarvana nawet z tą jego smieszną pasywką