jak to jest z tymi podaniami? składam ile chcę, dostaję się na powiedzmy 3 z 5 i sobie wybieram na który idę czy tak jak przy LO trzeba to w jakieśkolejności ustawić?
Wersja do druku
jak to jest z tymi podaniami? składam ile chcę, dostaję się na powiedzmy 3 z 5 i sobie wybieram na który idę czy tak jak przy LO trzeba to w jakieśkolejności ustawić?
Z tego co kojarzę to kolejność jest ważna przy wybieraniu kierunku. Składasz na ile chcesz uczelni, a później sam decydujesz gdzie chcesz iść.
@up
Składając na WUM na fizjoterapie i ratownictwo medyczne muszę opłacić oba kierunki więc :P
ok, dzięki. to jeszcze mi powiedzcie czy po wypełnieniu tej ankiety przez internet i przelaniu hajsu jestem już oficjalnie zapisany. zaznaczyłem że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich wyników z matury bla bla bla więc nie muszę więcej papierów składać, ta?
do tego w szkole jakieś śmieszne karteczki z danymi uczelni na które chcemy iść dostaliśmy od pielęgniarki, po kiego to? ;p
Skoro taki temat to dopytam - powiedzmy, że składam podanie na 5 kierunków. Dostaje się z tego na dwa kierunki ale nie dostałem się na ten mój wymarzony, co w takiej sytuacji? UG konkretnie.
z tego co kojarzę zwykle na politechnikach płaci się raz, a na uczelniach medycznych oddzielnie za każdy kierunek
Teraz ja może podepnę się do tematu. Składam podanie na UW (międzykierunkowe studia ekonomiczno-menadżerskie), natomiast wiem, że raczej się nie dostanę. Moim głównym wyborem jest więc Łazarski (analiza ekonomiczna), który jest uczelnią płatną. Z racji, że rekrutacja na te studia wygląda w ten sposób, że wystarczy mieć 240 pktów, by Cię wzięto (po części 'kto pierwszy ten lepszy') to chcę zanieść tam papiery od razu w piątek - po uzyskaniu wyników, by mieć pewność, że będę zakwalifikowany. Co zrobić, jeśli okaże się później, iż dostanę się na UW i tam będę chciał podjąć studia?
Btw, logowal sie ktos na AGH?
Nigdzie nie widze jak wybrac kierunek...
Chyba ze to tak dziala ze moge dokonczyc rejestracje po wynikach.
Że mi nie oddadzą to się domyślam. A kurwa 4 stówki tak nawiasem mówiąc. No nic. Dziękuję bardzo
Składaliście już podania i wszystko działa?
Ja na ten przykład jak chcę wybrać kierunek na PB to dostaję jedynie wiadomość: Zanim wybierzesz kierunek musisz wypełnić wyniki matur. Czy to zależy od uczelni i czy to możliwe, żeby można było składać podania dopiero po otrzymaniu wyników matur? Boje się, że coś źle robię.
Na uczelniach medycznych jest tak, że najpierw się rejestrujesz i płacisz im hajs i to jest pierwszy etap rejestracji. Drugi to wpisanie wyników matur- jest na to kilka dni po ich ogłoszeniu. No i trzeci etap do doniesienie świadectwa i reszty papierów już po ustaleniu progów.
kurewa wedlug was progi spadną podniosą się ?Szacujecie cos czy za wczesnie zeby cos mowic ?
Do kiedy można te podania składać?
Swoją drogą - papiery składam na UG, powiedzmy że mnie przyjmą - muszę wtedy osobiście zawieść papiery (ze 300km) czy wystarczy listem?
zazwyczaj mozna listem tez
Podepnę się z pytaniem. Gdzie znajdę informację o kierunkach zamawianych? I czy można liczyć na to, że jeżeli były w zeszłym roku na danym kierunku to w obecnym zostaną "dopisane"? A może już wszystko co miało być o rekrutacji i tych kierunkach zostało podane i nie ma co liczyć na dodatkowy piniondz ; d?
Wlasnie w niektorych szkolach nawet nie mozna sie zarejestrowac elektronicznie bez wynikow z matury. I bardzo dobrze :] bo kurde nawet nie wiem czy przejde z polskiego a tutaj mialbym juz kase w ciemno wysylac? Wole sobie zobaczyc wyniki najpierw i porownac na czym stoje i jakie progi punktowe byly rok temu i dopiero skladać :p
pozatym poleccie mi co zrobić - chciaaaałbym isc na UEK ale tam na dwa kierunki trzeba miec po jakies 65-70+ z rozszerzonych (przynajmiej tak rok temu bylo) a na trzeci jaki mi sie podoba, ale juz mniej, to po 50 z rozsz. Ja rozszerzonych w ogole nie pisalem, ale z ang i matmy podst bede mial okolo 90~ (co mi da tyle co po 50 z rozsz). Myslicie, ze warto i tak skladac na te kierunki co bylo rok temu trzeba miec po 65-70 z rozsz i moze dostane sie w kolejnej turze? Czy najlepiej to dac surrenda i isc kopać rowy juz teraz:D:D?
i wy wysylacie kase odrazu czy jakies podania/papiery wysylacie pierw? czy te papiery/podania to po dostaniu się?
zawsze warto mierzyć wyżej, więc składaj
Dlaczego większość uczelni wymaga potwierdzonego przez nich lub notariusza odpisu ze świadectwa dojrzałości, skoro dostajemy taki odpis od OKE, czyli musi on być zgodny z oryginałem?