http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...opca___Bo.html
Co o tym sadzicie, wedlug mnie to przesada, a oni sa jeszcze wspierani...
Wersja do druku
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...opca___Bo.html
Co o tym sadzicie, wedlug mnie to przesada, a oni sa jeszcze wspierani...
kolejny numer w tym samym teatrze
zresztą jest już od tego temat lub dwa
czekam na glosy typu "na swoim terenie moga robic co im sie podoba"
Na swoim terenie mogą robić co im się żywnie podoba. Czekam aż skarzą kota za szczekanie w miejscu modlitw.
Fanatycy zawsze będą fanatykami.
2013 a filmiku nigdzie nie ma, zal
straszna beke mam z religii w ogole, banda debili wymyslila bajki a jeszcze wieksza banda debili w to wierzy i podtrzymuje i malo tego, fanatycznie wyznaje
w sumie dobrze ze zyje w polsce gdzie moge byc ateista i nikt mi za to ryja nie obije ani nie rozstrzela. jedynie moge byc zakrzyczany przez stado mocherow ;d
kazdego fanatycznego wyznawce czegokolwiek powinni wyslac na jakas wyspe tylko dla takich jak on i niech sie tam zabijaja siebie nawzajem
to, ze jestes jak to stwierdziles ateista nie oznacza, ze jestes zobowiazany obrazac ludzi myslacych inaczej niz ty, nie nie jestem fanatykiem, nie nazwalbym sie wierzacym tym bardziej
powinienes wiedziec, ze typ ludzi, ktory ty reprezentujesz jest rownie wkurwiajacy jak typowe mochery
z reszta postu sie zgodze, jakikolwiek fanatyzm podchodzi pod chorobe i powinien byc w pewnien sposob pietnowany
nie wychodzi, bo nikt nie probuje. ogromna wiekszosc dzieci jest chrzczona i od malego ma wpajane religijne "wartosci" na religii, w kosciele i w domu. choc to ostatnie coraz rzadziej, bo mlodsze pokolenia rodzicow coraz czesciej maja wyjebane na religie, no ale chrzest i komunia musi byc, bo "co ludzie powiedzo" XD
i tak jest w swieckiej, europejskiej i rozwinietej polsce, a pomyslcie co sie dzieje w krajach islamskich
On nie jest fanatykiem tylko realistą. Mówi jak jest. Osoba wierząca to osoba pozbawiona zdolności logicznego myślenia, gdyż postrzega świat poprzez religię którą wyznaje, wiele osób zaraz mi powie że to nieprawda ale zauważcie że w XXI wieku są w dużej mierze pseudo wyznawcy, którzy uważają się za wierzących ale podstaw swoich religii nie biorą za pewnik, tylko wierzą wybiórczo.
Mam znajomego który uważa się za wierzącego katolika i na uważani usię kończy bo on również nie żyje według podstaw własnej wiary. Niemniej zaciekawiła mnie jego wypowiedź na moje pytanie czy Bogowie zawierają między sobą jakiejś sojusze, czy coś. Podobno jest jeden stwórca pod pierdyliardem imion. Ciekawe jest to że jeżeli wszyscy wyznają to samo tylko po swojemu, to czy katolicy uważając chrystusa za boga, nie bluźnią względem muzułmanów podczas gdy oni uważają go tylko za proroka?
Wiara jakakolwiek jest dobra. Wiara ma pozytywne skutki na ciało, czytałem badania według których osoby wierzące są mniej podatne na np. depresję. Warto nadmienić że były to osoby które wierzą natomiast nie pozwalają by wiara dyktowała im jak żyć. Nie musi to chodzić o wiarę religijną.
daj znac jak ateisci beda wysadzac niewinnych ludzi w powietrze, dokonywac egzekucji na malych dzieciach, wymuszac przestrzeganie wlasnych pogladow na innych, dyskryminowac kobiety, marnowac pieniadze z budzetu panstwa, prac mozgi malym dzieciom i ucinac im napletki.
jesli dla ciebie napisanie swojej prywatnej opinii w internecie jest przejawem ateistycznego fanatyzmu, to pozostaje mi tylko tobie wspolczuc.
"jestes nietolerancyjnym fanatykiem, bo uwazasz mowienie do obrazu i wiare w chodzenie po wodzie za cos glupiego"
ja pierdole
Ludzie, zrozumiecie kiedyś, że oni się dziwią nam gdy wwalamy pedofilów na 10 lat za kratki a my się dziwimy im, że za obrazę proroka jest śmierć. Różne grupy społeczne rządzą się różnymi schematami - Muzułmanin, Katolik, osoba upośledzona, osoba niewidoma, głucha etc.będą mieli inny system wartości niż my, tego nie da się uniknąć.
ciekawe czy tak samo plakalbys po stracie kilkunastoletniego brata, ktory zostalby zamordowany poprzez zmasakrowanie mu twarzy strzalami z karabinu po uprzednich torturach, czy po dowiedzeniu sie, ze twoja matka dokonala aborcji
ciekawe czy uwazalbys matke za tak samo zlego i zdegenerowanego czlowieka jak morderca brata
porownywanie kilku niewyksztalconych komorek do czlowieka jest tak inteligentne jak mordowanie 14latka za obraze proroka
a twierdzenie ze usuwanie kilku niechcianych komorek ze zdrowego organizmu przez wlasciciela tego organizmu to morderstwo jest juz tak glupie ze gacie spadaja
ale to religia, jesli chcesz wygrac dyskusje z osoba religijna to skoncz ta dyskusje zanim ja zaczniesz
Mnie to nie ciekawi, więc może wróćmy do faktów. Napisałeś, żeby ci dać znać jak ateiści będą dokonywać egzekucji na dzieciach, no to dałem znać. I co teraz?
Błąd w twoim rozumowaniu tkwi w tym, że nie wszyscy którzy są przeciwni aborcji są wierzący, za to wszyscy którzy są za aborcją są niewierzący. Reszty nie komentuję, bo nie ten temat.
Dodam tylko, że abstrahując od twojego zdania na temat zasadności porównywania "kilku niewyksztalconych komorek do czlowieka" (czymkolwiek sa te "niewykształcone komórki") - nigdzie tutaj takie porównanie nie wystąpiło, a już na pewno nie w moim poście. Ale tak to jest, kiedy zamiast czytać ze zrozumieniem, po prostu się widzi to, co się chce zobaczyć. Ach ten fanatyzm.
moge ci dac kamien, prosze:
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...c-u9rQ5YmrEMkQ
jedyne o czym dales znac to o swoim poziomie intelektualnym
odpiszę jeden jedyny raz zeby nie wyszlo ze to ja jestem fanatycznym idiota
napisales EGZEKUCJA NA DZIECIACH i powiedziales VIDE ABORCJA
wszyscy wiedza, ze ABORCJA = USUWANIE ZARODKA, SKLADAJACEGO SIE Z KILKU NIEWYKSZTALCONYCH KOMOREK
wedlug twojego rozumowania zatem EGZEKUCJA NA DZIECIACH = ABORCJA
wiec USUWANIE KILKU KOMOREK = ZABIJANIE DZIECI
to tak zeby rozwiac wszelkie watpliwosci
idz w pokoju chrystusa
Definicja aborcji jest inna, ale nie będę wchodził w szczegóły. Przyjmijmy, że aborcja o której mówimy, to zabicie zarodka. Z tym się chyba możesz zgodzić? Więc idąc dalej aborcja jest również zabiciem człowieka, gdyż z biologicznego punktu widzenia zarodek ludzki zdecydowanie jest człowiekiem. Zapewne definicja z wikipedii cię nie usatysfakcjonuje, więc tutaj odsyłam do stosownego tematu, gdzie było przytaczanych wiele innych, w tym np. definicja z podręcznika do biologii na poziomie gimnazjum, którą kolega Rocky Balboa wkleił specjalnie dla osobnika podobnego tobie, który na biologii nie uważał i nie chciał dać wiary, że faktycznie w książkach do biologii tak jest napisane.
Pomijam już tutaj kwestię "niewykształconych komórek" (nadal nie wiem o czym mowa, ale może nie tylko ty czegoś nie dosłyszałeś na biologii w gimnazjum) i fakt, że na przykład płód, który również jest zarodkiem, składa się raczej z trochę więcej niż "kilku" komórek.
Polecam nauczyć się używać znak równości, bo te równania zdecydowanie nie odzwierciedlają mojego punktu widzenia.Cytuj:
wedlug twojego rozumowania zatem EGZEKUCJA NA DZIECIACH = ABORCJA
wiec USUWANIE KILKU KOMOREK = ZABIJANIE DZIECI
Natomiast tak, aborcja w rozumieniu zabicia płodu jest jednocześnie egzekucją na dziecku. Można się najwyżej spierać jeśli chodzi o słowo "egzekucja", które oznacza wykonanie wyroku śmierci, ale wg mnie decyzja o dokonaniu aborcji, czyli o zabiciu człowieka, jest jednoznaczna z zapadnięciem wyroku śmierci dla tego człowieka. Co do "kilku komórek", to patrz wyżej.
Mam nadzieję, że rozwiałem twoje, a jeśli jeszcze masz jakieś, to zapraszam na pw, albo do wspomnianego tematu.Cytuj:
to tak zeby rozwiac wszelkie watpliwosci
idz w pokoju chrystusa
I z Panem Bogiem.
Mam nadzieję, że szkołę masz już za sobą, bo inaczej czarno widzę twój test gimnazjalny, o przynajmniej dwói z biologii już nie wspominając.
Aha, i proszę nie pisz, że "wg mojego toku rozumowania", bo to gówno prawda. Nic takiego nie wynika z tego, co tutaj napisałem. A jeśli widzisz inaczej, to z części humanistycznej też może być ciężko.
I później ludzie obecni przy egzekucji wbijają sobie do głowy że każda "obraza" Proroka jest zła, i przekazują swoim znajomym, i dalszym znajomym. I wkońcu w takich krajach 90% po takich akcjach wbije sobie to do bani i będzie właśnie takimi "egzekutorami". To jest chore, małe dzieci są tego świadkami i pewnie co poniektóre zakodują sobie to w głowach i gdy dorosną bedą bronic swoich proroków w taki sposób
Aborcję robią nie tylko ateiści, niektóre religie na nią zezwalają z różnych przyczyn. Pomijając to, że osobnicy którzy poddali się aborcji powinni sami wystąpić ze swojej religii jeżeli ona im tego jasno zakazuje z przyczyn honorowych, no ale doszukaj się u takich ścierw którzy to zrobią honoru. Poza tym to ateiści są największymi przeciwnikami aborcji, ponieważ nie widzą dla dziecka szans w następnym życiu*, niebie czy cholera wie gdzie.
*to zależy jak rozumieć "ateizm" :)
Nie wiem jakbym się zachował w danej sytuacji, zwłaszcza jak piszesz o tak skrajnych. Zachowanie w tak poważnych sytuacjach nie jest takie łatwe do przewidzenia, bo wpływa na nie wiele czynników w tym kumulacja wszelkich przekonań które wyznajesz. Nie mniej jednak nigdy nie wybaczyłbym matce aborcji dokonanej z innego powodu niż gwałt i gardziłbym nią do końca tego żywota.
Sama pewność że są religią, która miała u siebie kobietę która zaszła w ciążę z bogiem jest wysoce egoistycznym poglądem. To taka zagrywka, by zdobyć sztuczną przewagę nad pozostałymi tysiącami niewidzialnych różowych jednorożców.
No oczywiście, że tak. Bo religie mają chronić na podstawowym poziomie przed największym, bardzo głębokim (którego często człowiek nie jest świadomy) strachem - przed własną śmiercią. Po wyeliminowaniu tego (fanatyzm religijny, doświadczenia mistyczne, a nawet odpowiednio wykorzystane stosowne narkotyki) żyje się ponoć w chuj lepiej, stabilniej i przyjemniej.
przeraża mnie głupota osób, którę piszą, że aborcji dokonuje się na "kilku komórkach". Nie wiem czy biologi w szkole nie uczyli, czy co... zobaczcie sobie jak wygląda ten "zarodek", ktoś gdzieś pisał "zygota" (czy inne wasze herezje) w 12 tygodniu ciąży. Bo do 12 tygodnia można dokonać aborcji.
@topic
tych wszystkich morderców trzeba wyeliminować im wcześniej tym lepiej, no ale rząd każdego państwa boi się odezwać, bo to zawsze grozi niebezpieczeństwem... czyli będzie tylko gorzej....
Wiem, że offtopic ale nie mogę pozwolić na szerzenie takich dyrdymałów.
Sperma jest dużym pojęciem obejmującym produkty jąder, prostaty i pęcherzyków nasiennych. To tak jakby powiedzieć, że kura=rosół. Miał pan najprawdopodobniej na myśli plemniki czyli męskie komórki rozrodcze. Podstawowa różnica między nimi a zarodkiem/człowiekiem jest taka, że bez naszej ingerencji nigdy nie rozwinie się z nich człowiek(partenogeneza jest niemożliwa) oraz tym, że ma tylko po jednym z każdej pary chromosomów homologicznych.
dla mnie jest czyms lepszym, a raczej mniej tragicznym (slowo "lepszy" niespecjalnie tu pasuje)
poza tym z pewnoscia jego rodzina plakala, on sam oraz przypuszczalnie ci mniej wypruci z uczuc swiadkowie
a kto placze po aborcji? albo inaczej. kto jest krzywdzony z powodu aborcji? na pewno nie zarodek - nie da sie skrzywdzic czegos, co nie posiada ukladu nerwowego
Myślący człowiek, który ma uczucia jest stawiany na równo z jakąś niewykształconą larwą, to od dzisiaj zakaz masturbacji, bo przecież plemnik to też człowiek, beka.
co tu tlumaczyc, wszystko zalezy od przekonan a biologiczny punkt widzenia nijak sie ma do przekonan moralnych wiekszosci ludzi
zamykam, bo ta sama dyskusja toczy się równolegle w kilku innych tematach, a o zastrzelonym chłopaku dawno już wszyscy zapomnieli.