Dlaczego w tibii od jakiejś wersji nie ma gm'ów ? Wydaje mi sie z gdy byly ow stanowiska było dużo mniej botów ? zna ktos odp ?
Wersja do druku
Dlaczego w tibii od jakiejś wersji nie ma gm'ów ? Wydaje mi sie z gdy byly ow stanowiska było dużo mniej botów ? zna ktos odp ?
Korupcja i niska skuteczność. A było mniej botów, bo i one były gorszej jakości
Korupcja? - jakieś przykłady ??
Niska skutecznosc nie sadze :) hmm korupcja też według mnie byłby to dobry sposob na boty ktore teraz omijaja i tak automat..
@up rep :) dobrze mówisz.
Takie jest oficjalne stanowisko ^^
teraz ludzie i tak bardziej obawiają się kary, niż wtedy, więc chyba nie jest tak źle. Ale, że boty są na tyle skuteczne, że odrobienie postaci trwa wręcz kilka tygodni, to im nie szkoda. Najwyżej fajne rzeczy trzymają na czystym koncie
Tak tylko mi brakuje np tego że xxxx dzien lata po np yala gs bot 200ek ... nic fajnego a tak to bylby report i pewnie kara .
Byłoby mniej botów bo bali by sie utraty charow czesciej niz tylko mass bany przez automat.
mniej botów = mniej sprzedanych pacców = mniej kasy, kiedy to wreszcie wszyscy zrozumieją?
Ktos mi powie ze byloby mniej botów = byloby więcej graczy, wiec wyszloby im to na dobre. Nie, nie byłoby xD Jezeli ktos juz ma ochote marnowac czas przy grze to są inne i lepsze, takie są fakty
A nie było po prostu wniosku że już są niepotrzebni po wprowadzeniu tego nowego systemu banowania?
CipSoft podał powód taki, że GMowie nie są już potrzebni ponieważ mają nową maszynke do banowania boterów oraz nowy raport system. W ogóle to był przypadek co GM kazał jakiemuś graczowi wpuścić noob chara GMa do domku, efekt tego taki że dał mu tego inva i okradł go.
Korupcja? Oczywiście, że była. Dużo GM'ów supportowało jakąś gildię, bo przecież oni też grali w Tibię i mieli zwyczajne postacie. Byli więc czasami pobłażliwi dla swoich kolegów, a bezlitośni dla tych których nie lubią (a w skrajnych przypadkach niesprawiedliwie ich banowali). Innym przykładem jest to, że GM'owie kickowali ludzi w trapach podczas walk - przykładowo po to, aby przeżyli... co było uwiecznione na starych recordingach jeszcze z TibiCam
btw. pamietacie ta akcje jak byl morgaroth, blocker z nim szedl do rogu i GM sie tam pojawil i nie mogl ten blocker przejsc? i w tedy dedowa
ostatnio kilku znajomych dostało bany - nie za jakies wyrafinowane boty aka mage bot, ale koncie mieli po kilka postaci i caly czas konto bylo uzytkowane.. Sami przyznawali, ze i tak to bylo dziwne, ze az tyle bocili bez zadnych konsekwencji. Dostali oni te bany poza mass banami, czyli jednak nadal ktos recznie musi to robic :) szkoda tylko, ze tak baaardzo rzadko i niezbyt konsekwentnie, no ale jednak bana nadal mozna dostac za bota nie tylko poprzez wykrycie dzieki tej cipsoftowej "maszynki".
up
prawda, ostatnio zacząłem tworzyć tematy na forum o boterach (off takich 250+) to część dostała bana
Czyli jak się okazuje usunięcie gm nie było błędem, jak mylnie sądzono.
Jakby częściej banowali właśnie w ten ręczny sposób.