j/w
jakie sa najdrozsze przedmioty w Tibii, ktore mozna dostac (kupic) od innych graczy? prosze o nazwe i cene +- :)
Wersja do druku
j/w
jakie sa najdrozsze przedmioty w Tibii, ktore mozna dostac (kupic) od innych graczy? prosze o nazwe i cene +- :)
Już długo nie gram ale wydaje mi się, że The Epiphany jest dosyć drogi
http://www.tibia-wiki.net/wiki/The_Epiphany
Solar axe jest chyba najdrozszy :)
A moglibyście od razu pisać z czego/jak można ten item zdobyć ;)?
#up
Zazwyczaj najdroższe itemy to rzadkie itemy (zwane rarami) więc na ogół nie są one łatwo dostępne (co więcej, są bardzo trudno dostępne chociażby DSL, która jest tylko jedna para).
#top
Dragon Scale Legs Nie wiem na ilu się skończyła aukcja, ale oferta 700kk, 2x feru hat, 2x g helm, blessed shield to sporo i chyba najdroższa transakcja w tibii..
ale mi tu nie chodzi o rare, tylko o zwykle przedmioty :P
Ferumbras' Hat 100kk+(?)
No to te z bossow deeplingow i gnomow, golden buty
http://www.tibia-wiki.net/wiki/Mage%27s_Cap
na neranie ok.15kk
http://www.tibia-wiki.net/wiki/Elemental_Spikes
a to jeszcze droższe może być są to przedmioty do addonu elementalisty
Feru hat przecież ostatnio poszedł za 70kk+
No i nigdy nie uwierzę, że ktoś dał za dsl 700kk, blessed shielda, bo to raczej za blessed shielda wolałbym dać 700kk i dsl.
http://tibiopedia.pl/featured/2013-01
tylko i wyłącznie przez MARKET. taka ciekawostka.
10 najwyższych pod względem ceny ofert sprzedaży
Great shield 71 000 000
Grey tome 40 000 000
Elemental spikes 38 000 000
Earthborn titan armor 28 000 000
Holy icon 20 000 000
TibiaBR Golden Falcon 14 500 000
Orshabaal's brain 10 000 000
Demonwing axe 9 700 000
Thorn spitter 9 020 627
Spellbook of the ancient arcana 7 960 384
10 najwyższych pod względem ceny ofert kupna
Golden helmet 96 000 000
Great shield 72 000 000
Elemental spikes 33 200 000
Earthborn titan armor 31 000 000
The devileye 22 000 000
Ravenwing 16 000 000
Dark lord's cape 16 000 000
Grey tome
15 000 000
Thunder hammer 11 000 000
Holy scarab 10 000 000
Poza tym,
Feru hat 100kk+
Eternal spikes do infernalista 50kk+
dsl byly za ponad 100kk ale nie wiem ile dokladnie
potwierzone info ze DSL poszły za 765kk już dosyć dawno gdzie gp bylo warte 3x razy co tyle..
Jeśli chodzi o itemki akutalnie dostępne to Feru Hat chyba najdroższy, potem Elemental Spikes. Takto itemy z Oaka, Gnomów
@down
Spikes są do outfitu Elementalista, na Antice poszły za ~50kk
Starsze tzn które? Bo G shieldów to nie wymieniam bo są nie do zdobycia aktualnie, jedynie poprzez kupno, tak samo bronie które dostali GMowie. G Boosty też chyba nie są obecnie droższe niż itemki z Oaka.
Ze zwykłych przedmiotów to wiadomo że feru hat...
Z rare itemsów to blessed shield, DSL,
Skad ludzie niby maja do chuja po 70kk na feru hata??
z tych najdrozszych wg mnie to itemki z bossow, typu feru hat, evileye, great axe, demonwing axe, great shield.
to nie ta sama tibia co kiedys, kiedys majac 10cc sie bylo krolem. teraz 150rp moze 10cc na jednedo hunta wyciagnac. Na wyzsyzm lvlu juz nie da rady miec waste, chyba ze 300ms lata z utamka po demonach klatując je. Kurwa... przypomnialo mi sie jak to mpa na 7.5 po 1kk chodzilo. Lootujesz jednego i jestes ustawiony do konca gry :D Stara Tibia... :')
@down
nawet na otsach nigdy tyle nie mialem xD
Zobaczcie domek gościa z Shanery który jest najbogatszym graczem w Tibii: http://img850.imageshack.us/img850/8130/shanera.jpg - kopara sama opada ...
http://postimg.org/image/xk4yg5jwx/ - cześć domku lepsza jakość :P
Na czym on tyle zarobił..
na 50 botach i paymentach
Dochodzisz do gildii rządzącej na serwie, dajesz hunty za byle gówna, ludzie Cie spłacają, Ty dajesz po 500k paymentu, stawiasz 30 botów (największy botter w Tibii stawia podobno 60 botów), i kasa leci. Postawisz na takie Charged Energy Elemental, Overcharged Energy Elemental, i jak ja dzisiaj w 1,5h wyciągasz 70k. Więc 30 botów - na godzinkę 1kk lekko.
Kupuje ccki/itemy na allegro, jak wyboci to może selać chary, handluje czyli kupuje coś za 10kk sela za 15kk itd (na ots 8.6 w 2 dni dorobiłem się 300kk) na rl też to dobra metoda. Albo skupywanie itemów takich jak WOI, niby dużo nie ma, ale jak skupi tak z 40 bp WOI po 2,5k ea to troche mu to przyjdzie, na bp zarobiłby jakieś 1cc.
Da ktoś skrina z tej chatki w lepszej rodzielczości?
https://i.imgur.com/kmybNcA.jpg
@down
No MLS i DSL to dwa największe, porównywalne rary, bo tylko po 1 w całej Tibii są z tego co mi wiadomo, Abbert miał niby do wyboru MLSa też zamiast legów.
Cały czas posiada go Alex chyba, wiem tylko że wypożyczał znajomym za spore sumy
a magic long sword?
dsl i blessed shield wiadomo, najwięcej warte. z tym że dsl to waluta rl, a blessedki kolo za cholere nie chce sprzedać, kiedyś był wywiad to mu parenaście kafli oferowali, nie przyjął.
golden, horned, winged helmety i crown, to z tych na głowe najwięcej. ich ceny to się od 80kk by zaczynały.
z armów to white dress, ball gown, amazon armor, prawdopodobnie velvet mantle też dużo wart, i nie wiem czy dark lord's cape też
z legów wiadomo, dsl, a potem demon i ornate(ale to groszowe sprawy)
z butów to golden, crystal, bunnyslippers(ale te 3 są też groszowymi sprawami, każdy sobie może na to pozwolić), no i dragon scale boots
z tarcz blessed shield oraz great, amazon i rose(dorwać rose to jest niesamowicie trudna sprawa, i by był wart z 200kk+ pewnie), i soh
spellbook of dark arcania
z axów to solar, great, demonwing, impaler, mythril, reapers, ravenwing
z kuszy to chain bolter, thorn spitter, the devileye
z clubów dark trinity mace, skullcrusher, the stomper, silver mace
ze swordów to o ile jeszcze ktoś ma to mls, warlord sword no i rzecz jasna takie tam jak the epiphany, shiny blade i chyba havoc blade też ma dobre ceny
a poza tym to wiadomo, rarytasy typu ferumbrass hat, itemy do elementalistym, niektóre rune emblemy(jak były jeszcze runami z dużą ilością użyć to były więcej warte), kupki złota 101 i więcej, niektóre klucze, itemy stron fanowskich, tin key, 4listna koniczynka, pare amuletów, yellow rose, Disgusting Trophy, wooden whisle, cornucopia, dużo lalek
no i właściwie temat wyczerpany.
w sumie mogłem sobie odpuścić niektóre z tych rzeczy które nawet nie są warte 10kk, ale co tam, i tak tego nie jest wiele.
ja mam 170 rp i od zera dorobilem sie 22kk ez.
na markecie zarabia sie kupe kasy, nawet do kilku kk dziennie. wystarczy przejac kilka itemow i wyznaczac im ceny. duzo ludzi tak robi tylko trzeba miec dobry wklad
no skupuje itemy pewnie taniej i sprzedaje drożej, ale to chęci, czas i wkład musi być
jaracie sie paymentami, ktorych w kazdym badz razie nie wierze, zeby ktos byl na tyle glupi i to placil w dzisiejszej tibii oO
ale tak czy siak, wyobrazcie sobie takiego BugWT - pomijajac to, ze ma mnostwo charow do bocenia to jeszcze sprzedaje skrypty po cenach do 2kk jak sie nie myle :) a dziala on od kad byl neobot jeszcze, tak wiec? W dodatku ma tez sporo postaci na hardcore pvp gdzie teraz glownie gra, a tutaj kasa jest 5x wiecej warta:p
z tymi gpkami to było chyba coś takiego, po upie jak z lepszych mobów (na tamte czasy Dle :P) zaczęło lecieć 100+gp. I zamiast kupek po 74 i 80, to leciała taka 154
Proste jak cholera, tylko musisz mieć sporo kasy żeby zacząć to robić.
Wchodzisz do marketu, wyszukujesz coś co ludzie często kupują, np. spider silki, jest ich X wystawione na sell w cenach 5-6k.
Wykupujesz wszystkie co do jednego i wystawiasz po 7k, jak ktoś wystawi taniej to je kupujesz i wystawiasz drożej.
Ja ostatnio tak zrobiłem z life ringami, wykupiłem wszystko co było (500-550gp), a w dodatku wykupiłem wszystkie life crystale w cenach 400-500 i wystawiłem po 600gp.
Może dużo nie zarobiłem (15~k) ale praktycznie nic nie zrobiłem.
Easy eh?
Ew. jak ktoś już powiedział, skupowanie ton itemów do djinnów, rashida itp. po pare gp taniej niż on kupuje
Na aurorze tak robiłem z pirate itemami. kupowanie po 120-150, sprzedawanie za 300-350, łatwy profit :P
http://postimg.org/image/xk4yg5jwx/ - to foto małej części domku tego gościa z Shanery (foto znalazłem na tibiopedii) :P Sama ta cząstka jest foortune warta, a reszta :D Masakra ...
http://img850.imageshack.us/img850/8130/shanera.jpg - a to cały domek w gorszej jakości foto :P
ponieważ jest ograniczenie na te scrolle. bodajże przenieść do gry można 2 na miesiąc i na każdy przeniesiony do gry trzeba mieć 31dni pacca aktywne, czyli na 2 scrolle 62 dni, i chyba po miesiącu trzeba kolejne 2 użyć żeby 2 przenieść.
@top
to z tym że na handlu się tyle dorobili to jest raczej nieprawdopodobne, bo to by musiał być nie wiadomo jak zaludniony świat żeby to płynnie szło. w większości ci najbogatsi to właściciele strony typu tibiawt(gdzie jak widać na stronie koleś ma 461497k porozwalane na wszystkie światy tibii), oraz bot farmy, gdzie są ludzie którzy potrafią mieć po pare eków 200+ na paru światach co daje im parenaście milionów na dzień, ale to i tak nic w porównaniu do gold farm z innych gier, gdzie są całe firmy które się tym zajmują, i trzepią na tym ogromną kase. no ale to też jest wielki wkład, fakt że ich programiści nie dość że robią boty to robią też programy ktore pozwalają im udźwignąć na jednym komputerze paredziesiąt non stop działających kont, a takich komputerów mają mnóstwo. a największe hardkory to gry za które się płaci(bodajże wow), gdzie te goldfarmy kupują klucze aktywacyjne całymi paletami, i pobocą na takim jednym przez miesiąc, przerzucają całość kasy co jakiś czas i jak mają bana to po prostu ustawiają kolejne postacie.
goldfarmy to jest naprawdę fajna sprawa, a tibii to nie istnieje tylko dlatego że większość tych firm to skośnookie kraje(chyba głównie korea, ale nie pamiętam dokładnie), a im się nie opłaca na grach które mają serwery w europie/ameryce płd, no i też druga sprawa to to że jak w takim silkroadzie na jednym respie jest powiedzmy 50 postaci, to to nie jest problem, ale w tibii to już przy dwóch to jest nieopłacalne, i w tibii by trzeba tego doglądać, a w innych grach to pewnie nawet nie mają monitorów żeby patrzeć co i jak, tam to tylko rejestracje mają ręcznie, i pewnie w niektórych grach(silkroad to znany mi przykład) to jeszcze logowanie bo jest captchą zablokowane, ale pewnie i na to coś już mają.
także jak ktoś w tibii ma te pare kkk, to to jest kropla w morzu w porównaniu do innych gier.(a inna sprawa że na tibijskie złoto nie ma jako takiego popytu, bo jak w całej tibii dziennie się sprzedaje z 300kk to pewnie i tak jest dobry wynik, ale i nawet pewnie 100kk dziennie nie jest sprzedawane)