http://www.youtube.com/watch?v=NRImmWe6QcA
Co o tym sadzicie drodzy torgowicze?
Wersja do druku
http://www.youtube.com/watch?v=NRImmWe6QcA
Co o tym sadzicie drodzy torgowicze?
Nie wszyscy wiedza co sadziles o manipulacji mediow pol roku temu, wiec jezeli sie o cos zapytalem i masz pisac byle co by nabic posta to lepiej nie pisz nic.
W ogole skad mamy wiedziec co sadziles o manipulacji mediow pol roku temu? To tak jak by ktos zalozyl temat "Co sadzicie o legalizacji marihuany", a ty bys napisal "Sadze to samo co pol roku temu"
Masz ty godnosc i rozum czlowieka?
^ lol, jemu chodzi o to że nie zmienił zdania co do manipulacji przez media. Wemster to nie idiota, wiadomo co myśli.
@
Zawsze najbogatsi mają najlepsze stroje i najlepsze miejsca. A i media wyemitują co chcą, byle się to opłacało.
Ty chyba za bardzo bierzesz wszystko doslownie i nie potrafisz sie pewnych rzeczy domyslic.
Chodzi o to ze ten temat jest idiotyczny, byl walkowany na tym forum milion razy, a niektorzy nie potrafia chyba zrozumiec ze media zawsze manipulowaly i zawsze manipulowac beda.
Jakis nastolatek robi filmik o socjotechnice, a wy lapiecie wszystko jak pelikany zabe i robicie z tego wielka sensacje, mimo ze kazdy jest manipulowany caly czas, bez przerwy.
chciałbym tylko zauważyć, że to my sami wybieramy, które media odbieramy.
Dokladnie, przyzwyczaic. Myslisz ze jestes taki bystry i nie dajesz sie zmanipulowac, bo obejrzales filmik o socjotechnice i jak to tvn manipuluje informacjami, nie zauwazajac ze wlasnie ten filmik rowniez jest manipulacja?
Kazda informacja jaka do ciebie dociera posrednio jest w jakis sposob zmanipulowana.
A pogrubiona czesc twojego postu tylko to potwierdza.
Np. przekonal cie do tego ze socjotechnika to problem ktory nalezy zwalczyc.
I jak sam juz wspomniales, takie tematy przekonuja cie do tego by nigdy nie wierzyc tvnowi bo manipuluja (i to rowniez jest manipulacja).
Twoja matka toba manipuluje. Twoj nauczyciel toba manipuluje. Ten post ktory wlasnie czytasz toba manipuluje.
Ty chyba mylisz manipulację z sugestią, informacją, poradą, przekazywaniem wiedzy.Cytuj:
Manipulacja (łac. manipulatio - manewr, fortel, podstęp) – w psychologii oraz socjologii to celowo inspirowana interakcja społeczna mająca na celu oszukanie osoby lub grupy ludzi, aby skłonić je do działania sprzecznego z ich dobrem, interesem. Zazwyczaj osoba lub grupa ludzi poddana manipulacji nie jest świadoma środków, przy użyciu których wywierany jest wpływ. Autor manipulacji dąży zwykle do osiągnięcia korzyści osobistych, ekonomicznych lub politycznych kosztem poddawanych niej osób.
Od dawien dawna wiadomo że Media to 4 władza. Nawet na zajęciach z dziennikarstwa o tym dużo miałem xd
to, ze telewizja manipuluje ludźmi to chyba oczywiste, mam na mysli tu tez reklamy itp.
dlatego polecam nie wlaczac tego gówna(no chyba ze jakis film fajny leci czy cos) i problem z glowy xd
wszystko na ten temat pod linkiem
poznajprawde.net
pozdrawiam
Jaki w takim razie masz rzeczywisty wpływ na to co się dzieje wyżej? Ludzie wiedzą jak jest, media i ludzie wcale nie milczą na ten temat i tego nie da się zmienić w miesiąc. Polska ma dopiero trzydziestoletnią gospodarkę, może za sto lat będzie lepiej. Niemniej jednak nie widać w praktyce, żeby rząd próbował coś z tym zrobić.
Generalnie ludzie czerpiący informacje z tego typu stron pieprzą o manipulacji, sami będąc niesamowicie zmanipulowanymi przez jakiś fanatyków teorii spiskowych ślepo wierząc w to co oni napiszą, czy powiedzą w filmie na youtube.Cytuj:
poznajprawde.net napisał
Idąc za twoim porównaniem - Twoja pasza zależy od twojej pracy i od tego jak się w życiu wykształciłeś.
Każdy jest kowalem swojego losu, ale przecież jak się gra w tibie mając 19 lat i rozważa pójście na AWF, to łatwiej odpowiedzialność za swoją chujową przyszłość zrzucić na zły rząd, złe media, złych lewaków, złych ateistów.
Oczywiście, że każdy jest panem swojego losu i jego życie zależy od niego. Tylko państwo wchodzące z buciorami w prawie każdym aspekcie życia jest niewątpliwe czymś co przeszkadza w osiągnięciu sukcesu. Siedzenie i płakanie w kącie nic nie da, chyba nie ma już w Polsce grupy społecznej, która byłaby zadowolona z aktualnej sytuacji gospodarczej, społecznej czy politycznej ( no może, oprócz samych polityków), ale jakoś słupki poparcia platformie drastycznie nie spadają. Z czego można by wywnioskować, że trzy czwarte Polaków ma swojego rodzaju dysonans poznawczy.
Na kogo według ciebie ludzie mają głosować? Głosuje się na PO, żeby PiS nie doszedł do władzy.
Jest dużo możliwości Partia Libertariańska, Upr czy nawet od biedy KNP czy ruch narodowy. Oczywiście nie mamy pewności, że nie będą to kolejne świnie przy korycie, ale w ogólnym rozrachunku nic do stracenia nie mamy. Dla mnie np głosowanie na Po, żeby PiS nie doszedł do władzy jest przejawem idiotyzmu, bo w ogólnym rozrachunku nawet socjal-demokrata Kaczor, wychodzi przy Donku lepiej niż nasz kochany premier.
[/QUOTE]Cytuj:
Generalnie ludzie czerpiący informacje z tego typu stron pieprzą o manipulacji, sami będąc niesamowicie zmanipulowanymi przez jakiś fanatyków teorii spiskowych ślepo wierząc w to co oni napiszą, czy powiedzą w filmie na youtube.
bo tak naprawdę gówno wiemy a wierze w coś co jest choć troszkę prawdopodbne
stać cię na coś więcej, poza wycieczkami osobistymi? :>
Idąc za twoim porównaniem- nigdzie nie przedstawiałem swojego toku rozumowania, ani kogo obwiniam za swoją chujową przyszłość(lol) xD
@Halunek
dziwnie to brzmi w ustach kogoś kto napierdala bezsensowne posty w kretyńskim temacie, a potem odurza się grzybami, klejem, czy co tam aktualnie bierzesz :)
Dlatego ja nie oglądam wiadomości w tv ani nie pozyskuje newsów z tych popularnych serwisów. Ostatnio z ciekawości włączyłem sobie wydarzenia czy tam jak to się nazywa o 19 na polsacie i było coś o głupocie rodziców. Kilka przykładów z youtuba. Wszystko niby ok, dopóki nie pokazali tego filmiku http://www.youtube.com/watch?v=ChxzQ9pWntY i w momencie przechodzenia do legie legia wstawili kiboli śpiewających oryginalną wersję. Żygać się chce.
To ja już wolę wiedzieć gówno niż świecić w internecie moją 'prawdopodobną wiedzą'.Cytuj:
mypek napisał
Chłopaki ja wam mówie, wszystko wina tuska
nie ma obiektywnych mediów, wszystkie kłamią i manipulują
wszyscy politycy chcą zrobić dla siebie jak najlepiej
uwierzcie w te dwa powyższe zdania i łatwie będzie się wam żyło
Pomijając już sam fakt, że obiektywizm z samej definicji jest utopią, i rzeczą nieosiągalną.
A ja nie mam telewizora i mnie to nie dotyczy.
Polecam ten styl bycia i życia, Robert Smakoszowski.
ja pierdole
nie dziwne, ze idziesz na awf
twoja przyszlosc zalezy w glownej mierze od ciebie samego i media nie maja na nia zadnego wplywu
placz dalej, ze wiedziesz ciezkie zycie zwalajac wszystko na media, ktore manipuluja i tuska, ktory jest zlym premierem, pomijajac zupelnie fakt, ze jestes kompletnym @#$%, ktory idzie na awf z pelna swiadomoscia, ze po tych studiach jedyne perspektywy to nauczyciel wf-u i ratownik - no ale tobie sie naleza kokosy i to zle panstwo i media ci je zabieraja
Czuje się taki zgwałcony. Piszę list do TVNu.