Siema, mam 116 Rp skill 95/75. eq. pal arm, yala legi, crus, bohy i kilka dni PACCA, mam pytanie, gdzie szybko expić, a gdzie zarabiać na PACCU? a i jak PACC się skończy to co robić na FACCU? gdzie wtedy expić?
Wersja do druku
Siema, mam 116 Rp skill 95/75. eq. pal arm, yala legi, crus, bohy i kilka dni PACCA, mam pytanie, gdzie szybko expić, a gdzie zarabiać na PACCU? a i jak PACC się skończy to co robić na FACCU? gdzie wtedy expić?
Polecam wyrmy, mugy plains, dle, frosty. A na faccu tu chyba tylko drilwormy ;-)
Fajnym rozwiązaniem na facc jest Isle of the Kings i tam w podziemiach tej wyspy jest dość spory resp banshe (12-15 ) , denerwujące tylko jest to ,że są też tam stalkery i ciężko je wyczaić , spory profit można wyhaczyć jak kuleczki spadną(sweet smailing bait - na neranie 100k )
Następnym rozwiązaniem może być robson isle , jeśli otwarte oczywiście , dla palka to jest fajny exp i szansa na profit ; ] Bijemy oczywiście z Enchanted Spearów .
Ostatecznie można iść na profit na gsy crusader quest lub na poh . ; ]
Jak dojść na drilwormy i Robson Isle? ;p jak tam expić i wgl (jestem po przerwie 2 letniej ;p)
Normalnie , na robson znajdź sobie mape jak dojść ale to czy dojdziesz jest uwarunkowane tym , czy ktoś zrobi dzień wcześniej misje i uwolni kopalnie od hektolitrów wody ;DD
Jeśli tak to po next ssie serva będzie otwarte przejście , a drillwormy nic nie dropią , może i dobry exp , ale facc to miejsce do trzepania kasy ...
Taktyka to enchanted spear i jak będzie leciało coś więcej ( bo u mnie na neranie rzadko kto tam chodzi ) to rzucach energy wala i sobie powoli bijesz , głównie bog raidery , bonebeasty , mutated raty ; ]
Enchanted Speary na Robson Isle?
a Te drillwormy nieopłacalne tak?
Tak , enchanted . A drilwormy może i dobry exp , ale z profitem to ja się nie będę wypowiadał , ja akurat miałem waste .
na drillwormach jest właśnie świetny profit, ziomek 150 palek na 30min softów i royalki wynosil 30k loota ;p
a one są powolne ze 50lvlem tam idzie expic spokojnie
Ja ekiem na 90 lvlu miałem profit na drillach, a one napieprzają jak powalone. Przy dwóch na klatę nie raz szły ghp w ruch, także możesz uzmysłowić sobie, jak to klepie :)
Ale jak na nie dojść? :) byłbym wdzięczny za mapkę bo kazo nie znam ;p
Idz do dopalni w kazo schodzisz 2x w dol i idz caly czas na poludnie to trafisz :D
Co wy za głupoty gadacie. Pallkiem drille biłem od 90 lvla i robi się to tak:
Bierzesz najlepszy łuk jaki masz i prosisz kogoś, żeby kupił ci Crystalline Arrows. Są na tyle wolne, że nawet cię nie dogonią. Z co drugiego spada splinter warty 400gp, lecą terra amulety 4-5 na hunt, na spiked squelchera nie licz bo na 10k CA tylko jeden spadł, oprócz tego dwarven ringi oraz iron ory(1k ea), lump of earthy(130gp ea) i 2 creature producty(100gp ea u Telasa). Na 1000 CA na zachodnim respie schodzi mi około 30-40 SMP i mam 40-50k loota razem z biciem gsów. Łatwo zatem policzyć:
1k CA=20k
40smp=3,2k
Daje nam to około 18k profitu na hunt z expem na zachodnim wachającym się od 160 do 175k/h. Czego chcieć więcej bez pacca.
Na drillach z gwiazdek prawie zawsze 0. Z ca idzie koło 1 smp na 100 strzał i zawsze profit. Bardzo niewielki ale jednak jest. Jeśli znacznie zmniejszysz zakres biegania to enche możesz próbować, jednak moim zdaniem tak najłatwiej stracić tam
gdzie szybko zarobie? bo potrzebuje kasy dużej jak najszybciej
bog raidery na yala
z czym tam iść i jaka taktyka?
Ench raczej. Taktyka to nie daj im podejść. I staraj się nie mieć ich za dużo na raz
Bogi nic nie sypneły. czekam na inne propozycje zarobku
stabilnie to drillwormy i orki, podobno dragi, gsy, wyrmy, ale mi nigdy nie leci
na fart to w sumie dragi, gsy, wyrmy, hydry, dle, frosty itp
wyrmy to zawsze profit, arbalest + drill bolty.
jak dostać się na GSy na goromie? a i słyszałem dobre rzeczy o serpentach itp gdześ na Forbidden Islands jak siętam dostać ? :P
Jeszcze nigdy nic mi tam nie wypadło, zawsze jakieś wand of draconia/starstrom czy focus cape, czy composite hornbow, a trochę tam expiłem..A NAWET jeżeli faktycznie komuś tam nic nie spadnie, to zawsze jest na 0 z kasy+ wyrm scale.
@UP:
Żeby dostać się na maladę(tam gdzie są gsy) trzeba zrobic forbidden island quest
A ss z meduzami to jedna wyspa wcześniej. Warto wziąć firewalle
a co powiecie o expie/zarabianiu tam? a no i task na gsy wiadomo.
kumpel na 170 ma ładne profity, ale na ghastly wyciąga kilkanaście razy więcej :D
drill wormy są fajne. Leci z nich dużo syfu czyli waste nie ma. jednak palkiem trzeba tam uważać bo walą po 300 na dzień dobry.
gdy poszedłem tam pierwszy raz 220 knightem wziąłem o tak na siebie 8 na klate. Biły tak mocno że gniotłem hotkey z ultimate health potionem żeby z tego wyjść.
A co do GS Island, Gsy tam bić enchanted spearami czy drillami?
tak samo ss i meduzy czym karać? :D
Gs zależnie od farta. Na początek weź gwiazdki żeby poznać spawn ale ench dalej powinny starczyć. A 'ulepszone hydry' to ca i bez dyskusji. Inaczej możesz nie zabić nawet
A jaką taktyke zastosować na old widow na 117 lvlu?
Po prostu ass i git ; ] Great Sirit potiony i exura gran san jak dobrego hita dostaniesz .
Oczywiście stań tam w tej szczelinie gdzie dochodzi jeden potwór ja miałem 2 razy tak ,że tam podbiegł summon olda ,czyli gs i z dystansu sobie zabiłem olda; ]
Chciałbym się podpisać pod tematem, również miałem przerwę w grze i mam 110rp i brak pomysłu na exp. The Hive jest dobre dla paladyna? Zależy mi na bardzo dobrym expie nie koniecznie z profitem choć mile jest widziany. Póki co siedzę na frostach i robię 500k H na exp x2 ale trochę już nudno. Pozatym nie wiem jakie powinienem kupić eq i latam z podstawowym 7.6 eq. Trochę czytam żeby zapoznać się, ale myślę ze wypowiedź kogoś jest lepsza. Skila mam 103 więc chyba nie trzeba więcej skilować
ile masz kasy?
na tyl lvlu to hornbow/myco bow + CA
pal arm/master archers
yala legi
dh/rh/coś innego
boh+softy
exp to możesz ... x2 to pvp, ostrożnie z wallami grimy na przykład :D
albo medusa cave na talahu z walami
na exp mam 1kk kupiłem już yala legi i pall armo, a moja kuszą jest arbalest jako amunicję używam pris bolt. Hity są zadowalające więc myślę ze może być, a co to jest CA i jak expic z wallami bo tego wogóle nie rozumiem
CA to najlepsze strzały, ogólnie bardziej się płaca za te 25k kupić hornbowa i z nimi biegać
walla stawiasz tak, aby mob biegał dookoła niego, na pvp będziesz musiał tez biegać żeby się nie zarżnąć, na nonpvp po prostu przez niego przechodzisz
Mam pytanie gdzie expić na exp(waste), gdzie na 0 a gdzie na profit? Jakby ktoś mógł napisać z czym najlepiej z czym tam iść, dzięki z góry i pozdo :D Na wyrmach mam 170k/h expa bez staminy i profit także znośnie chyba
Ktoś mógłby mi powiedzieć jak wygląda gra palem po tej rewolucji ze sprzętem ? Ostatnio miałem 150rp jakieś 3lata temu i jak wiadomo assassin stary na okrągło, tarcza w łapie i się leciało jak czołg, często brałem eda i robiłem za blokera było spoko. Widzę po statystykach nowych broni i amunicji, że AS nie są już najlepszą, szeroko dostępną bronią. Zmiany na lepsze czy na gorsze ? Bow/Xbow to zero obrony więc przypuszczam, że trzeba bardziej pilnować dupska, nie ładować się w grupy mobów i lepiej ogarniać. Jak to się przekłada na exp ? Palek to nadal 99% solo style czy częściej trzeba się rozglądać za ekipą ? Mówię tutaj o takich przedziałach jak 150-200 może 250lvl. Pewnie odpadło kilka ciekawych lokacji dla biegania solo typu torty na poi, jakieś drakeny ?
mam 120 lvl. dam rade na chaosenach? i które misje w lost tomes quest moge sam zrobić?
fibula dragi carlin dragi niby ostatno dodali przejscie miedzy carlin a kazo (podziemne) kilkanascie ich tam jest ale nie wiem gdzie dokładnie