Jeśli zebrałem już 100punktów i muszę wygrać 2 z 3 walka to opuszczenie gry przy wybieraniu bohaterów jeśli miał bym trolle będzie odznaczone tam jako przegrana?
Wersja do druku
Jeśli zebrałem już 100punktów i muszę wygrać 2 z 3 walka to opuszczenie gry przy wybieraniu bohaterów jeśli miał bym trolle będzie odznaczone tam jako przegrana?
Dodge anuluje serię, żeby rozpocząć ją jeszcze raz, musisz wygrać 1 grę.
Przetestowałem to już i dostałem -10pkt czyli miałem 90 i musiałem dobić do 100 żeby znów mieć bo3 także nie polecam.
btw
Powinni zrobić tak jak wcześniej było że albo elo tracisz w tym przypadku punkty albo masz ban na 30min, 1h. Bo teraz jest -kilka pkt i jeszcze czas dobrze że za pierwsze 5 min tylko.
jesli jestem w jakies dywizji to nizej nie moge spasc?
btw co do dywizji, czemu w statystykach w silver jest powiedzmy tylko 30 ludzi, w nastepnej 60, to co oznacza ze tylko 30 osob na serwerze jest w tej dywizji ? xD
Sorry za OT, ale o co chodzi z tym przyznajwaniem punktow..?
Wczesniej dostawalem po 25-20, a teraz jedna gra 12, druga 8 trzecia 4(!) LOL
pytanie zadawne po raz setny.
mozesz spasc z dywzji 1,2,3,4 ale nie 5 gdyż z tieru nie da sie spasc;d a jest np Gold V i wczesniej Silver I.gdy jestes na goldzie V nie spadniesz na silver i analogicznie z innymi ligami
nie ma narazie zadnego wzoru ale chyba przydziale po poziomie przeciwnika ale to nie potwierdzone info
To ukryte elo to jakis zart?
Dostalem wlasnie 2 punkty.
LOL EBIN
moze mi ktos odpowiedzeic na pare pytan
1. kiedy sie gra bo3 a kiedy bo5
2. ile mam pkt jesli przegram bo3/bo5 lub co sie wtedy dzieje
3/jesli awansuje do ligi wyzej to mam 0 points?
4. jesli spadne lige nizej to mam 50 points?
5.czy moge awansowac wiecej niz jedna lige w gore np z IV do II?
1. jeśli wskakujesz wyżej dywizje czyli np silver II -> silver I to bo3, jeśli gold I -> plat V to bo5.
2. nie jestem pewny
3. tak
4. nie jestem pewny
5. raczej nie, ale nie jestem pewny
Jak awansować 2 ligi naraz?, bo widze u kolegi że w diamond 5 jest 151 osób, w diamond 3 73, a w diamond 4 jedna :D
HAHAH DOSTALEM JEDEN PUNKT
nie no przestalem szanowac riot po calosci
zeby s2 platin musial w gold div 1 zbierac po punkciku zeby wyjsc wyzej to jest zart jakis
top elo 1730 current cos kolo 1670, wlasnie przerwalem swoj win streak. uwaga, zanim wpadne w calkowity szal rozpisze to:
84 punkty
1 gra: 84->92 (8)
2 gra: 92->96 (4)
3 gra: 96->98 (2)
3 gra: 98->99 (1)
4 gra: 99->82 (-17)
DOBRZE RIOT DOBRZE KURWA ZAJEBISCIE CIESZE SIE BARDZO
NIECH MI TO KTOS WYJASNI
http://www.reddit.com/r/leagueoflege...s_1_point_and/
BUMP PLAX
Tutaj masz wszystko ladnie wyjasnione, dokladniej 4:00:
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=9zdG-FzA5-A
Jako, ze przeskoczenie z jednego tieru na wyzszy (w Twoim przypadku z golda na platyne) jest stale, bo po wbiciu z platyny na golda juz nie spadniesz z powotem trzeba sie nieco bardziej wykazac. I kiedy zblizasz sie do 100 LP i bo5, LP, ktore otrzymujesz za mecze beda redukowane z kazdym kolejnym. Potrzebny wiec jest duzy win streak, aby dobic do BO5. ot cale wyjasnienie Twojej sytuacji, zreszta filmik rozjasnia bardzo duzo spraw zwiazanych z nowych systemem wiec jesli ktos ma jeszcze jakies pytania to niech sobie najpierw obejrzy.
Haha obejrzałem ten filmik i stwierdzam, że to jest żałosne :D
Jako że w starcrafcie takie coś może się sprawdzać, bo grac nie musi obcować z innymi współzawodnikami i działa sam, a tutaj musimy współpracować z fucktardami, to jets bezsensowny system moim zdaniem, i to nie ma zadnych wątpliwości co do tego
i weź osiągnij k*rwa streak 10 wygranych gier żeby przejść wyżej, a jak raz przegrasz to spadasz i od nowa. Przecież to się mija z jakimkolwiek celem, jak ci się trafi fucktard, który specjalnie feeduje to nawet królik z pustego nie naleje
Okej, info:
Jest sobie to ukryte elo, ktore ma jakas tam wartosc o ktorej nie wiemy. Jesli ta wartosc jest za mala dla systemu, zeby przebic tier, wtedy nam utrudnia zycie (jak to widac na hehe moim przykladzie).
Ale.. robiac takiego win streaka, tak jak po prostu w starym systemie nasze elo rosnie. Wiec zalozmy, ze wygralem wtedy 4x , zeby przegrac raz, to przyjmujac srednia wartosc elo za mecz 12 zyskalem 36 punktow.
Po calym tym bullshicie zagralem nastepnego dnia(dzisiaj) i znowu przegralem. Mialem okolo 68 punktow, po czym wygralem i skoczylo mi znowu do 84. Kolejny win.. mocne bicie serca (czy znowu wszystko od poczatku) i... promotion series.
Czyli takie cos nie ciagnie sie w nieskonczonosc.. na szczescie.
A efekt jaki mial byc taki jest jol - http://oi49.tinypic.com/2me3iag.jpg
Dla pewnosci - z tieru nie da sie spasc chocbym w 5 dywizji przegral 200x pod rzad? (oczywiscie nie mowie tutaj o inactive)
oj to wole nie sprawdzac, bo potem zachce mi sie grac normalnie dobije 90 punktow i zacznie mi przyznawac punkty w ulamkach (hehe, 8 gier na 1 punkt, czuje ze tak to by sie skonczylo)
edit.
ej kumpel mi wlasnie pisze, ze awansowal z plat V odrazu do plat III ;O
jest to w ogole mozliwe?
Moj ziomek skoczyl z plat IV (1830 elo current i top w s3 przed zmiana systemu) na plat II, no ale o skakaniu w innych dywizjach tez nie slyszalem ;d.
Ja awansowałem z bronze IV do II, więc to nie jest zarezerwowane tylko dla platyn.
http://scr.hu/0j6s/bui0t
a ja mam teraz pytanie, jezeli bede normalnie przegrywal gry, to czy istnieje mozliwosc zebym spadl jak kiedys przykladowo z platyny/golda do bronze tak jak w season I lub II ?
Nizej niz dywizja V w swoim tierze (gold, silver etc.) spasc nie mozesz, ale stopniowo zmniejszac sie bedzie Twoje "hidden elo" (cokolwiek to jest) i teoretycznie mozesz dostawac gorszych ludzi do teamu i w przeciwnym teamie.
.. i tym samym pozniej bedac pod koniec dywizji bedziesz dostawc po 2 punkty.
Also nie ma to jak 2 dni po byciu strolowanym przez Riot zostac ponownie strolowany
\/
gg
Troche zjebali ze spadaniem, imo powinny byc pkt ujemne i np za X pkt ujemnych, gramy bo3 o utrzymanie w dywizji.
No i czy tylko ja uwazam ze bo5 jest latwiejsze niz bo3?
BO3 - musisz wygrać 66% gier
BO5 - musisz wygrać 60% gier
czyli teoretycznie bo5 jest łatwiejsze
chyba się to troche ustabilizowało bo już nie dostaje silver scrubów do teamu, polecam.
+ chyba poprawili duo matchmaking.
to jak jestes w końcu można spac z dywizji czy nie? wbiłem srebro 1 , a teraz spadłem do srebra 3
Gadacie glupoty ! Oczywiscie, ze mozna spac z innych dywizji. Ja spadlem z silver tier IV do bronze tier I. Teraz trzeba zaczac carrowac gry !
^dokladnie to
Chyba, ze przenosiles sie z nordica na westa - Kwiatek ostatnio przenosil sie z westa na nordica, na wescie mial gold V bodaj, wygral jedna gre na nordicu i awansowal o 4 dywizje do gold I - czyli progi na obu serwerach sa wciaz inne (1750 Elo na nordicu to plat, 1850 na wescie to plat), tak wiec jezeli przenosisz sie z silver IV na nordicu (nizsze Elo) na westa, to mozesz spasc na bronse II albo ;d
Inaczej jedynie przez nieaktywnosc.
dostalem w dupe bodajze 10 rankedow pod rzad i wyrzucilo mnie z silvera do pierwszego tiera bronze, seriously.
edit : o i dostaje za gre 1-5 pkt, czyli musze nabijac do 100 pkt zeby wrocic do silvera ? serio ;dd
To Twoj poziom najwyrazniej i tyle, handluj ;d
Teraz dostajesz po 1-5, bo musisz udowodnic ze jestes wart srebra!!!!!1