Witam co sądzicie o globalnym serwerze Tibii 7.6 ? Myślicie, że takie coś by wypaliło ? Gralibyście ? Sądzę że serwer cieszył by się sporym zainteresowaniem. Discuss.
Wersja do druku
Witam co sądzicie o globalnym serwerze Tibii 7.6 ? Myślicie, że takie coś by wypaliło ? Gralibyście ? Sądzę że serwer cieszył by się sporym zainteresowaniem. Discuss.
Było x10000000000. Cipsoft nigdy nie wprowadzi wersji 7.6 jako oficjalnego serwera.
Niby mówił że nie wprowadzi, ale także mówił, że nigdy nie wporwadzi serwera ze zwiększonymi mnożnikami;p
@top
pogralbym bardzo chętnie, lecz jeżeli by było ZBYT duże zainteresowanie to lipa by była.
Gdyby wprowadzili taki server na życzenie graczy byłoby to w pewien sposób przyznanię się do spieprzenia tej gry (bo spieprzali ją regularnie z każdym kolejnym update'em po 7.6 wzwyż).
ja bym grał nawet jakby było przeludnione. liczy się klimat. Wtedy ta gra była boska (7.4-7.6) najlepsze czasy tibii.
Ale szczerze wątpie we wprowadzenie czegoś takiego jako oficjalnego serwera cipsoftu;)
Jeżeli tibia będzie upadać tak na maxa, to sądzę że kiedyś dadzą starą wersję.Ale jak od 2-3 lat regularnie gra te ~30k to na razie pewnie nie przyznają się że zepsuli to i owo ;) OFC niektóre rzeczy też fajne dodali ale wiecie ;) jestem ciekaw ile osób by grało na takim serwie jakby był ; p
tematow bylo pare na ten temat , niby jakies petycje ale tylko slomiany zapal , nikt nie wzial sie za to oficjalnie od dlugiego czasu tzn . przynajmniej od stworzenia serverow tych nowych x2
Kazdy mowi, ze od 7.6+ zjebali wszystko. Ja uwazam wrecz przeciwnie. Podoba mi sie kazdy update, wszystko jest dobrze :) 7.6 dla mnie to nie to.
Mnie najbardziej boli w tibi teraz to, że wszystko da się łatwo zdobyć. Mogli by zrobić serwer z pomniejszonym expem (tak nawet 50% mniej), z zmniejszonym dropem (itemów addonowych jak najbardziej) żeby zdobyć cokolwiek było trudno. Żeby osoba która dorobi się głupiego full citizena miała się czym pochwalić. Żeby wbicie 100lvla było czymś trudnym, a questy typu Poi były czymś prawie awykonalnym. Również żeby się działo w tej tibi coś, już world eventy robią ale to jest nadal mało.
Na takim serwerze chętnie bym zagrał.
Wałkowane 1000x
Nie będzie 7.6 z przyczyn czysto ekonomicznych... firma nie może wracać do starszych, teoretycznie 'gorszych' wersji, bo znaczyło by to że ich update niszczą grę, a muszą kusić nowych klie... ekhem, graczy.
Aver-wszystko da sie latwo zdobyc, bo sa duze lvl. Co sie dziwic, Tibia ma swoje lata, i to bylo do przewidzenia. A gracze ktorzy zakonczyli gre na 7.6 nie moga tego rozkminic
Kiedyś zdobycie e-plate na serverze to było wielkie święto. Teraz co hunt jakiś koleżka wynosi e-plate. Wszystko straciło na wartości a łatwość gry jest wręcz żałosna. Cip'y dostosowały grę do potrzeb coraz młodszych graczy, dla których gra bez chociażby aim-hotkey'ów mogłaby ich przerosnąć.
Nie powiedziałbym, że Cipsoft spieprzył grę. Bo co ? Są nowe aktualizacje ? To chyba dobrze. Gra musi się rozwijać. Oczywiście niektóre rzeczy są zupełnie niepotrzebne ale są też takie co bardzo urozmaicają grę.No ale każdy ma inne zdanie na ten temat więc nie ma co dyskutować. Aczkolwiek uważam, że powinny powstać 2 takie serwery 1 Open PvP i 1 Optional.
To chyba akurat nie wina Cipsoftu tylko graczy...
jak chcesz kurwa "urozmaicać" sobie gre to w wowa graj nie w tibie, kiedys ta gra byla dobra bo nie bylo wlasnie tego co w innych 1000 badziewi ktorych i tak nikt nie używa.
moim zdaniem lepiej przemyśleć każdy update i dopracować niż tak jak cipy byle by up byl.
kiedyś trzeba było sobie zapracowac na fs ... teraz to syf bo wprowadzili tyle broni ze sami nie wiedzą co się z czym je.
Chlopaki wam nie brak Tibii 7.4-7.6 tylko jej klimatu. Tez mialem ochote pograc w taka Tibie, to wszedlem sobie na Tibianica. Pogralem niecaly tydzien. Nie gralo duzo ludzi, a i tak bylo ciezko gdziekolwiek expic. Pozatym patrzac na tamta Tibie to byla ona nudna. Mala mapa, nic sie nie dzialo praktycznie, wszyscy stali pod depo, ale o to chodzilo. Ludziom brakuje tego stania pod depo, nie patrzenia na lvl, bo i tak 150 byl najwiekszym, a majac 50 juz byles kims i kojarzono twoj nick na serwerze. Cipy nie wprowadza starego serwera, tak jak ktos wczesiej wspomnial bylo to przyznanie sie do blednych update, ze stara wersja przyciaga wiecej graczy, wiec wygladalo by, ze update to totalne niewypaly. Poprostu ludzie w tamtych czasach mieli inne spojrzenie na gre. Wtedy liczyl sie milo spedzony czas, a teraz lvl i dalej lvl. Nawet jak by stworzone zostaly takie serwy to stanie pod dp nie wroci, bo gracze mysleli by tylko o topce, a w ten czas przez 6 lat, weszlo juz tyle botow, ze Cipkom nie chcialo by sie nawet walczyc z tym, bo wtedy tylko dziani mieli boty, wiec wiekszych problemow nie bylo.
I to jest właśnie najgorsze we wszystkich grach MMO. To samo dzieje się z WoW'em i wieloma innymi grami.
Magoo podsumował temat, tak że do zamknięcia jak dla mnie ;)
A tam pierdolenie.
Irytuje mnie takie coś: ten system jest zły, kiedyś to było pvp. A z reguły mówią to ludzie, którzy albo sobie w nowym systemie nie radzą, albo przez ten system tracą na wartości (ułatwienie gry innym = większa szansa na wpierdol).
Jakby wprowadzili to nie byłoby to przyznanie się do błędu, tylko sprostanie oczekiwaniom rynku. Frugo nie przyznało się do błędu wprowadzając ponownie na polski rynek swoich napojów, tylko wykorzystało moment, w którym dało się na tym jeszcze zarobić.
Inna sprawa, że mówienie, że Tibia się skończyła, jest do dupy itd przez update'y jest pokazaniem tylko części prawdy, bo też sama społeczność tibijska się zmieniła, ludzie są chamscy i okazują zero szacunku innym "bo im wolno". I też, a może głównie, dlatego ci starzy wyjadacze tak narzekają. Bo te nowe systemy nie są takie złe jak umie się z nich korzystać.
Nawet jakby taki serwer wprowadzili to dalej sytuacja by była lipna - kiedyś nie było tylu botów bo nie dla wszystkich liczył się lvl, oczywiście były boty, ale szybko były wykrywane - bo byli GMowie, dzisiaj jakby wprowadzili taki serwer to był by szybko zabocony i mogę się założyć że szybko by powstawały tematy gdzie podłożyć bota na takim serwerze. Kiedy byli GMowie to szybko można było ogarnąć i pozbyć się bota, dziś trzeba samemu sobie z nimi radzić, taka niestety przykra prawda - to już nie ta Tibia co kiedyś i nie ten klimat.
Skoro dzisiejsza tibia jest dla was az taka be i fuj, to po co w ogole jeszcze w nia gracie, albo wchodzicie na fora o tematyce tibijskiej zeby poplakac "kiedys to bylo oj kiedys to wszystko bylo a teraz to nie ma a teraz to huj"?
Zreszta, na co wy liczycie? Zrobia serwer pod starym protokolem i nagle cofniemy sie w czasie do 2004 a internetu nie bedzie mial kazdy dzieciak?
Bedzie tak jak jest, po tygodniu od wlaczenia servera bedzie 5 botow pod tego klienta i tak, na pewno wszyscy beda recznie celowali, wszystkie spawny beda zabocone, po pol roku na allegro 100k bedzie po 8zl po jakims czasie wybije sie jedna gildia, zabijesz im bota a oni zabija ciebie, to przyjdziesz sie tu wyplakac, ze stara tibia to huj, bo blessy niechronia od straty eq, no i jeszcze twist of fate nie ma.
Zgadzam się z tym, ludziom brakuje tego klimatu, tego siedzenia w dp w carlin, tych noobskich pk złożonych z jakichś 15-20 lvlów ; d ludzie rzadko expili, bardziej były gadanki pod dp o jakichś duperelach, jak ktoś miał 100 lvl to był pro, ale to co było, nie wróci, i trzeba się cieszyć tym co jest..czasy się zmieniają, ludzie też..
Czasy, ludzie sie zmieniaja. Moim zdaniem nawet jak by otworzyli serwer 7.6 co by mnie ucieszylo, to raczej nie cieszylo by sie duzym zaludnieniem. Teraz wiekszosc ludzi ocenia gry po grafice niz po grywalnosci, gra stala sie mniej popularna niz 4-5 lat temu, a ludzie co kiedys grali to juz pewnie do tego nie powroca bo nie beda mieli zbytnio czasu na gre.
nie brakuje wam tej wersji. brakuje wam tego żę kiedyś ludzie budowali klimat, a dziś ten klimat niszczą, i myślicie że kiedy wróci tamta wersja to wszyscy nagle zaczną grac tak jak kiedyś. takie moje zdanie.
co do klimatu siedzenia pod dp to na niektórych serverach jeszcze istnieje np na antice
ale fakt faktem tibia najlepsze okres przeżywała do aktualizacji która wykluczyła uhy i wprowadziła potiony
wg mnie jedyna szansa na powrot tibii do dawnego klimatu i lat swietlnosci to znalezienie patentu na boty. a jedynym pewnym i najlepszym sposobem jest po prostu reczne sprawdzanie wszystkich raportow, widzi na oko ze bot- ban proste. teraz 80% serwera to boty, boci sie juz wszedzie nawet na potworach typu serpenty, po prostu wszedzie. Recznie expi malo kto bo sory skoro bot sobie biega na lepszych miejscowkach niz ja recznie no to to jest bez sensu taka gra. w dzisiejsza tibie nie da sie grac przez boty! boty zniszczyly tą grę i dopoki czegos z tym nie zrobią chociaz w pewnym stopniu to tibia bedzie dalej gownem
ale też sporo ludzi botuje dlatego bo gra dla warmoda, a nie rpg
Przecież tibia 7.6 to shit za przeproszeniem.Tylko właśnie ten shit to były najlepsze czasy tibii..Uważałem wtedy że 30 lvl to high lvl pro koks :D A teraz 30 to co za problem?Nawet 100 to nie problem..
-off training (nie skomentuje nawet tego update'u)
-Happy hours
jestescie chyba głupi, ze cipsoft zrobi cokolwiek wiecej w strone botów, mogliby ich wytępić juz 5 lat temu tylko poprostu im to się nie oplaca
przeciez jezeli botterzy nie kupowali paccow to Ci wielcy twórcy mogliby juz szukać pracy gdzie indziej
ludzie, tu chodzi o kase a nie o "dobro" klientow- nie wiem kiedy społeczeństwo to zakapuje
jak ktos chce sobie grac dla war moda to niech idzie na ots-proste szybciej se wbije lvl i ma war moda. a co do tibi 7.6 onaa byla lepsza bo po prostu wtedy nie bylo botow, tzn byly ale w sladowej ilosci. tibia 7.6- brak botow a mimo to wiecej ludzi online niz teraz i to duzo wiecej
Ojj pierdolicie glupoty, i to chyab tylko ci ktorzy na 7.6 nie grali...
Bo prawda jest taka ze chcemy tamtej gry, a nie zupelnie innej ktora jest teraz. W chuj niepotrzebnych rzeczy dla niepełnosprawnychdzieci...Kiedys po prsotu bylo NIEMOZLIWE wbic 100 lvl w 3 dni, ani nawet w tydzien, teraz to zadenm problem tak naprawde....
Po prostu Tibie 7.6 zmienili na jakas nowa gierke dla dzieci...Kiedys Mag byl zabojca, ek czolgiem, ekiem nosil osie fire sword/bright sword>giant sword> sov
Palkiem Bolty/power bolty
i wlasnie to bylow tej grze zajebiste, jeej prostota i trudnosc, a jednoczesnie otwartosc tej gry bo np. pvp swobodne jak w rzadko ktorej grze i to wszystko, mniejszy wybor broni, slabszy damage postaci robil oz niej taka trudną...
Nikomu nie chodzi o to zerby wprowadzic 7.6, tylko po prostu prawda jest taka ze zrobili z tibii gierke dla noobkow zeby pacca kupili...
Mogli przeciez roobic sobie wszystko co robia ale nie ulatwiac gry..wyobrazcie swobie trudnosc 7.6 z outfitami, addonami, mountami itp...
A tak to dali pallkom enchanted speary, knightom bron z aren, exori grany, w chuj czarow, w chuj piotworow slabych dajacych duzo expa, offline treningi, i ogolnie wszyyystkoo.
chcialbym 7.6, albo nawet najnowsza ale gdyby nie psozla ta droga ulawtiania gry zeby pozyskac nobow dla $$, jzu nie mowiac o ty mze zostala nieodwracalnie zmieniona botami
P.S. smieszne jest to ze "walcza" z botami. przeciez oni doskonale wiedza kto uzywa bota, i jest duzo latwych sposobow zeby sie ich pozbyc...
juz lepiej jak by bylo 7.4 , ludzie pisali do nich ale tego nie wprowadza a w sumie czasy 7.6-gralo najwiecej ludzi wtedy byl ten rekord graczy :pp
Jak już niektórzy pisali, było mnostwo super updateow (zaufajcie mi, ze gdyby gra caly czas byla na etapie 7.6 czyli nic, kompletnie nic nowego by nie dodali to graloby mniej graczy niz gra teraz i byloby "UPDATE PLX") ale niestety dodali tez "ułatwiacze". Chyba najgorszym ułatwiaczem były blessy a potem Twist of Fate, jakby juz z blessami nie bylo wystarczajaco łatwo.
Podsumowujac: Oprocz fajnych contentów, outfitów, addonów, nowych broni (akurat nie zgadzam sie ze nowe itemy sa "złe"), mountów, mapek, itp itd dodano tak naprawde "male" rzeczy w mechanice ktore jednak niesamowicie te gre ulatwily, a mozna by sie takze pokusic o slowo "zabiły".
A teraz co najgorsze: wbiłem sobie na Aurorę i sprawdziłem ten nowy system PVP i nie chce tu krytykować i wychodzić na typowego polaczka, ale Cipy idą dalej drogą ułatwień (nie można uderzyć w party, idiotyczny nowy system swapowania, stworzony zreszta w taki sposob ze 300 lvl moze strapować np 150 lvl po prostu "biegajac" przez niego i w miedzy czasie tamten padnie :) Do tego system pvp pozwalajacy na spamowanie obszarówkami bez mozliwosci uderzenia przypadkowej osoby - zdobycia skulla)
Zgadzam sie z wszystkim co mowi sonet.
wbilem na tibianica i sobie tam gram i dopeiro wtedy sie czuje ta roznice.
taki przyklad: Kiedys sorcerer visem z bliska bil, jak m usie skonczyla mana np. od ue to padal np. w pvp bo sie nie wymanasowal za nic, jedynie uhal ale co to te hp sorca, dzisiaj przytrzyma sie chwilke palec na f 1 na utamce i jest git...albo uzyje exury ktora leczy 3 x bardizej niz kiedys..
Tibia stała sie gra dla nobow, kiedys taka nei byla i tyle, slabsze potwory, siilniejsze bronie...
kiedy zrozumiecie ze nikt nie chce po prostu tibii 7.6 i koniec, tylko tej gry ktora keidys byla, mogli by robic updatey, ale nie wprowadzac takich ulatwiaczy...
ale z drugiej strony siedzieć od 6-7 latach na guardach, tombach, hydrach, dl, dragach i sporadycznie demony ?? I wtedy co ? Też byłby płacz, że gra nudna i ciągle to samo ; ))
////
łykasz rl jaką jest albo idziesz na ots ; ) taka jest prawda
Po prostu świat się rozwija, powychodziło w chuj nowych gier z dużo lepszymi grafikami niż w tibii i dlatego w tibie gra teraz 4x mniej ludzi niż te 6 lat temu. Prawda jest taka, że tibia stoi w miejscu, co z tego, że dodali bardziej kolorowe grafiki jak nadal bazuje na tym samym syfie co 10 lat temu. Zeby w tibie zaczęło coraz to więcej ludzi grać to ja nie wiem co by musiało się stać, jakaś wielka metamorfoza. Samo to, że w tej grze nie ma dzwięku odstrasza wszystkich ludzi na około. Powiem tez, że z czasem w tibie będzie gralo coraz mniej ludzi, bo już teraz zostali sami starzy wyjadacze, a nowych graczy brak albo jest ich garstka, kiedyś to się skończy i cipsoft będzie musiał troche pomyśleć i wiele zmienić w tej grze.
Swoją drogą zawsze chciałem zeby do tibii wprowadzili dzwięki otoczenia/natury, jakaś fajna klimatyczna muzyczka. to byłoby coś fajnego i poprawiło by tylko klimat tej grze.
przecież na tym polega tibia żeby wyglądała tak jak wygląda o; jak by była 3D to co by ją wyróżniało od tych wszystkich 'innych' gier? ;d Jak mi ludzie mówią 'po co grasz w tą grę jak tam nie ma dźwięku, grafika z dupy, nieba nie widać' to automatycznie mam ich za debili. Cieszę się, że jakiś część tych 'dzieciaczków' odrzuca te parę rzeczy od tibi i brną do metina czy innych gówien : )
NiEEE Nie mogę ci którzy się udzielają przeciwko pewnie mieli z 4 lata i nie potrafili obsługiwać jeszcze komputera,powiem tyle jekby postawili chociaż ten 1 server to musiałbyś czekać w kolejce cały dzień żeby tam wejść.300 lvl na tibia 7,6 ahahahhaha chyba z 5 lat czeba by było expić, 100 lvl przed depo MMMM pamiętacie? teraz 100 można w pare dni wbić no wiem z pomocą ziomeczków no ale masz paka i sam wbijasz 30 lvl w 1 dzień kiedyś 30 lvl to był twoj protektor tego już w tibi nie ma.Klimat kozacki te większe levele miały respekt do pk a nie jak teraz zabijam napinacza mam tylko 60 lvl a tu 350 zaraz wpada (policjant) je..ć Anime.Pamiętacie za 10 min wjazd orków wszyscy do depo niktórym się nie udało i dedy nobków, pamietacie ss za 10 min ile ludzi przed depo każdy pk a jak już padałeś to logaut:).Wiem te quardy non stop ale jak bym miał tyle lat co teraz to pewnie miał bym paka i expił na czymś lepszym z czarami.Najbardziej podobały mi się te addony pacc i ten klimat!!! ots to nie to samo, ch.. wie możę przez to że byłem małolatem i mam takie super odczucia. STOP BOTOM NIECH PUSZCZĄ JĄ NA TIBIFLASH,jedyne co mi się teraz w niej podoba to w,a,s,d 7.6 stara gwardia wruci
Ludzie wy w to wierzycie na prawdę ?? Myślicie, że cofną wam to powiedzmy 7 lat pracy i powrócą do tego co było kiedyś? wy chyba jesteście nie poważni... może ludzi dużo nie gra jak kiedyś, ale pomimo tych wszystkich tekstów "niedługo wszyscy odejdą" jakoś się nie sprawdza ; ) co do aurory to ludzie bardzo dobrze wiedzieli na co się piszą, ale mimo tego przyciągał ich exp x2 i teraz jest 'płacz'. Według mnie nie wiem po co zrobili te servery bo mogli po prostu jakoś ulepszyć stare, dobre test servery i tyle. Zresztą nawet jakby wyszedł taki server to jak wy sobie to wyobrażacie ? Bez żadnych expowisk i niczego... nuda jak nie wiem co... jedynie wary były by dobre i dla nich ludzie by według mnie grali o; Dużo ludzi jarają mounty/addony i hunty typu poi, inq, drakens a nie sporadyczne bicie demonów i dl O.O