Jak wam poszedł polski? Mi srednio raczej
- czytanie ze zrozumieniem tragedia pytania z dupy..
- wypracowanie całkiem całkiem pierwszy temat
Wersja do druku
Jak wam poszedł polski? Mi srednio raczej
- czytanie ze zrozumieniem tragedia pytania z dupy..
- wypracowanie całkiem całkiem pierwszy temat
Poszlo mi chyba nienajgorzej. Na poczatku przerazilem sie gdy zobaczylem Dziady, ale potem przeczytałem temat i byl naprawde lajtowy. Co do czytania ze zrozumieniem, bylo takie sobie. Niektore pytania faktycznie z dupy, ale nie byly trudne, jakby tak sie glebiej zastanowic. Zapewne klucz szybko spowoduje, ze zmienie zdanie :) Jutro matma, tu juz będzie gorzej..
to ta matura jest organizowana we wszystkich szkołach? ja nic nie wiem żeby u mnie była organizowana
u mnie tez nic... szkoda, bo to cke, a nie wiem kiedy ta moja swietna szkola ma organizowac jakies matury pewnie sie obudza pod koniec marca i beda robic tydzien w tydzien..
czytanie ze zrozumieniem mega trudne, te z operonu to jechałem wszystko na lajcie, a tutaj? miazga... natomiast to z dziadow lajtowe cos kolo 30pkt powinno być, ale z czytania to chyba nawet 10 nie będzie...
myślałem własnie że te matura jest z CKE ale przeczytalem an arkuszu OKE Poznań, a ja jestem z Wielkopolski i ferie nam sie zaczynają za tydzień więc dlatego tak wczesnie mamy tą próbę lepiej jakby była w marcu
To nie CKE tylko OKE Poznań, więc głównie w rejonie północno-zachodniej części kraju były pisane.
Co do samej matury - identycznie jak nagiler, spojrzałem na Dziady i się przeraziłem, ale temat okazał się fajny, ciekawe czy trafiłem w klucz.
Jutro matma - coś co lubię, tylko oby nie dali żadnego porąbanego udowodnienia to będzie luz ;) .
dziady rzeczywiscie super, a czytanie ze zrozumieniem takie trudne nie bylo ;]
Trololo pytania z czytania, Temat 1 spoko, Temat 2 omgwtf, ale i tak pisałem drugi XD
Polski masakryczny ,jestem ciekaw jaka bedzie matma :DD. Podobno CKE jest zawsze trudniejszy niz Operon.
ale dojebali...niech mi ktoś wyliczy te zadania otwarte. Zamknięte mega proste natomiast, ale wolałbym na odwrót..
Zobaczyłem pierwsza strone myślę, że będzie lajtowo, a tu takie coś dorypali... Zdać raczej zdam ale powyżej 50% nawet nie liczę.
Z otwartych jedyne które zrobiłem do końca to było z ciągiem
poszlo mi jakos latwo, zbyt latwo. pewnie bedzie klapa ;d
jak ktos bedzie miał odp do matmy to niech wrzuci:)
To znowu jakaś próbna? Ja miałem tylko Openonowską.
Ma ktoś klucz do polskiego? Szukam i szukam, nigdzie dalej nie ma, o której powinni dać, tak jak w listopadzie Operon o 14?
A co do matmy to całkowicie inne zadania niż w latach poprzednich od nich były, wszystko powychodziło, ale w ostatnim policzyłem z przekątnej ściany bocznej zamiast przekątnej sześcianu, nie wiem jakim cudem taka banalna pomyłka... Cóż, kilka % poszło w cholere.
ODPOWIEDZI DO MATMY!
http://www.gloswielkopolski.pl/artyk...leria-material
Mi się podobała matura, sprawdzała bardziej umiejętność logicznego myślenia niż rozwiązywanie schematycznych zadań, mimo iż z 80% zadań otwartych spotkałem się pierwszy raz to fajnie się je rozwiązywało jedynie nie jestem pewny tego pierwszego za 2pkt i tego z symetrycznym punktem. Dali tam 2 strony aż na rozwiązanie a ja to zrobiłem na pół strony, korzystałem jedynie ze wzoru jaki znalazłem w karcie (działu geometria analityczna jeszcze nie miałem ;d). W zadaniach zamkniętych było dużo liczenia i tak jak normalnie, w ogóle nie używam brudnopisu, to teraz miejscami było trochę rozpisywania bo nie byłem pewny. odpowiedzi.
Polski to totalnie inny świat dla mnie ,jestem słaby z polskiego, nie czytam lektur i często przy wypracowaniach muszę opierać się w całości na fragmentach, i mimo ogólnego bólu dupy jaki był u mnie w szkole, ze względu na tą legendę żeglarską, to ja się cieszyłem bo jej przesłanie było łatwe do zrozumienia. W przeciwieństwie do fragmentów dziadów, który czytałem 10 razy zanim napisałem pierwsze zdanie :D Czytanie ze zrozumieniem to też jakaś pomyłka 3/4 zadań polegało na korzystaniu z własnej wiedzy niż wyciąganiu informacji jak to powinno być.
Pozostaje czekać na następne 3 maturki (j. angielski w poniedziałek i kolejno matma roz i fizyka w wtorek i środę), które też pewnie będą zaskoczeniem.
@matius94
rozsz matme macie dopiero we wtorek?? o.O
U mnie było rozsz godzine po zakończeniu podstawy, więc troche dziwnie wy macie albo ja.
A jak macie z angielskim rozszeżonym? U mnie jest jako dodatkowy przedmiot we wtorek o 9, szkoda, że powinno być w poniedziałek o 14, tracę przez to szansę na napisanie w szkole WOS'u...
Mam już wyniki z matmy podstawowej, 68%, chujnia troszkę, tyle samo jak na tej z operonu.
my mamy do wyboru jeden przedmiot dodatkowy
macie gdzieś klucze do tych matur? chodzi mi o normalne klucze od oke, a nie przykładowe odpowiedzi :)
Szukałem i lekka kicha, trzeba liczyć, że któryś nauczyciel wrzuci skany/pdf'y do neta bo OKE udostępnia je dopiero po zalogowaniu się przez szkołę...
czemu ja mam 24 stycznia ja sie pytam?
historia masakryczna, strasznie dużo średniowiecza. trzeba będzie się chyba faktycznie zabrać do pracy w ferie.
Wos łatwiejszy niż z operonu, lekko łatwiejszy niż majowy 2012 oceniany jako dosyć trudny, więc poziom był ok.
Za to słyszałem, że fizyka podstawowa była szatańska, a rozszerzona masakryczna, praktycznie nie do rozwiązania - sam bym spojrzał jak to wyglądało, ale nawet arkuszy z fizyki czy chemii próżno szukać w internecie...