Jutro z koleżanką we dwójkę u niej w domu będziemy oglądać filmy tzn. robimy sobie taki seans nocny. W grę wchodzą tylko horrory psychologiczne. Żadne piły, teksańskie masakry nie wchodzą w grę. Co polecacie? ;)
Wersja do druku
Jutro z koleżanką we dwójkę u niej w domu będziemy oglądać filmy tzn. robimy sobie taki seans nocny. W grę wchodzą tylko horrory psychologiczne. Żadne piły, teksańskie masakry nie wchodzą w grę. Co polecacie? ;)
Drabina jakubowa.
Link z opisem : http://www.filmweb.pl/film/Drabina+Jakubowa-1990-5188
'Lśnienie' pasuje pod ten gatunek? Nienawidzę horrorów ale ten mi się wyjątkowo podobał.
edit : Oczywiście to z Nicholsonem.
Jeśli mogą być takie bardziej thrillery, to zdecydowanie najlepszą pozycją jest trylogia z Hannibalem Lecterem.
#edit
A tak przy okazji to Piła jest typowym horrorem psychologicznym :)
Tak? No, ale bez przesady - Piła jest obrzydliwa, nawet nie straszna ;p
Tzn. Nie wiem czy dobrze ująłem - Chodzi mi o to żeby była ta krewa itp jak w Pile, ale nie w takiej ilości, bo jednak z koleżanką będę oglądał.
Nie no, ja absolutnie rozumiem. Mi też Piła się kompletnie nie podoba, mówię tylko, że ciężko znaleźć coś, co w takim stopniu można nazwać horrorem psychologicznym.
A no spoko. Więc co polecasz kolego? ;) Hannibal Lecter?
horror psychologiczny czyli cos jak Silent Hill 2 na kompie, nie liczy sie rozwałka, nic ci na ekran nie wyskakuje, ale ciemnosc, zaszczucie bohatera, dziwne ale subtelne dźwieki(radio, kroki w ciemnosci) sprawiaja, ze twoja wyobraźnia działa na najwzyszych obrotach i jestes mega zesrany
nie znam takiego filmu, albo nei pamietam a tez bym chetnie obejrzal
sesja dziewiąta
Poughkeepsie Tapes
oba mi sie podobaly
sinister imo godny polecenia
dziala na wyobraznie i to bardzo
spac po nim nie moglem :D
o wlasnie sinistera mam na dysku, czeka na obejrzenie ;d
procz tego mam tez tall mana, ale nie wiem czy fajny
Przeciez pila to 100% horroru psychologicznego XD. Ale zapewne chodzi Ci o takie powazniejsze czy cos. To ja polece : Pozwol mi wejsc.
Stary, to o czym myślisz ,to nic innego jak thriller. Obejrzyj koniecznie szósty zmysł i 1408.
@btw
Korzystając z istniejącego tematu chciałbym zapytać o jeden film. Pamiętacie może thriller/horror w którym był nawiedzany dom(a własciwie duch kobiety nawiedzał faceta). Później okazało się, że kiedyś dwóch gości zgwałciło i zamurowało ją w jednej ze ścian tego domu. Tak, czy siak bardzo dobry film.
Nie wiem, czy wstrzelę się w gusta, ale:
"Paranormal activity 1", "Inni", "Kobieta w czerni", "Egzorcysta" (wersja reżyserska). Zwłaszcza "Kobietę w czerni" polecam, mało znany a bardzo klimatyczny.
Może "Rec."? Mnie się podobał, mimo że shocker ;p
sprawdz ten
http://www.filmweb.pl/film/Udręczeni-2009-282920
seven - wprawdzie to nie jest horror, ale bardzo dobry thriller
jeszcze "egzorcysta" lub "omen", ale mam na mysli pierwowzory, bo remake'i sa guwnami
na raze nic wiecej nie przychodzi mi do glowy
edit: jesli chodzi o 6 zmysl - to taki horror dla dzieci, tzn. imo nie ma w nim nic strasnego dla doroslych ludzi, choc film sam w sobie bardzo dobry
czwarty stopien.