Po ostatnim gigantycznym patchu w lolu pojawiło sie multum nowych itemkow które są bardziej op od starych , moim zdaniem granie teraz na starych buildach będzie trudne i ryzykowne . Macie jakieś ciekawe propozycje co do nowych buildow w lolu ?
Wersja do druku
Po ostatnim gigantycznym patchu w lolu pojawiło sie multum nowych itemkow które są bardziej op od starych , moim zdaniem granie teraz na starych buildach będzie trudne i ryzykowne . Macie jakieś ciekawe propozycje co do nowych buildow w lolu ?
ja tam nie czuję jakoś mocy tych itemów, co prawda nawet wszystkich nie wypróbowałem, ale do tej pory:
ten hurricane co robi 3 aa z jednego nie jest jakiś rewelacyjny
sotd jest mocny i ma op aktyw ale jak go zraszujesz to po użyciu jesteś niczym przez 60 sekund
fajnie, że z bruta można budować coś użytecznego
slingstone jest fajny, zwłaszcza, że można położyć nowego warda przed końcem starego
oracle na 5 minut, meh, nikt tego nie kupuje teraz z tego co widzę
a co do buildów to polecam dział postacie, chyba, że interesują cię ogólniki typu stackowanie tbc
Co supporta skladac bo jakos nie ogarniam, ten sklep jest nieintuicyjny
1. picknij AD castera
2. zbuduj 2x black cleaver i wylosuj sobie ktore buty kupic (bez roznicy w sumie)
3. zbuduj ga
4. zbuduj jeszcze 2x black cleaver
5. ???
6. profit!
TBC to najlepiej skalujacy sie w tym momencie item w grze ze wzgledu na to:
wiec majac cztery nakladasz jednym atakiem odrazu 4 stacki % redukcji (!!!) na cel (skille riven nakladaja je w aoe, czyli jedno Q w 3 osoby = wszystkie trzy maja 4 stacki % redukcji nalozone), dodatkowo 40% cdr bo nie jest unique, 60 flat arpen bo nie jest unique, 200 ad, 1000 hp.Cytuj:
None of the item effects are unique, making it the first example of non-unique armor penetration and cooldown reduction item.
roznica miedzy redukcja a penetracja jest taka, ze penetracja jest tylko dla Ciebie - nie zmniejsza przeciwnikowi resistow po kliknieciu na nich LPM i sprawdzeniu statystyk. redukcja jest przydatna dla kazdego z twojego teamu ze wzgledu na to, ze redukuje przeciwnikowi resisty i widac zmniejszenie statystyk po kliknieciu LPM.
GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG
ja gralem janna rankeda i wygralem z itemami:
boot cd, taki niebieski item co dookola kolesia jak rzucisz to to sa wszyscy spowolnieni , nastepny to byl taki robe co usuwa wszystkie stuny slowy etc, shurleya i kage lucky + aura z tarczy
wu kong stakując tbc na ulcie robi rzeź
sprawdzone
No wlasnie o wukongu myslalem, bo ma pasywke i aoe ulti. Musze sprawdzic. Talon mid ?
tak, mid
Eeee to jest bez sensu. Ja myslalem ze one sie stackuja w taki sposob, ze majac 3 TBC, po 4 AA mamy true dmg. A tu chodzi o to ze 1 AA nakladamy od razu max stackow..
Przecież po 1 hicie już true dmg, nie zapominaj o flat pene, którego masz 60.
I 1000 hp, i 40% cdr i 200 AD, bo nic nie jest unique. % reduction jest przed flat a TBC ma reduction a nie penetration, tak wiec kazdy z twojego teamu zadaje wiecej physical damage, nie tylko ty.
czyli np W talona, w 5 postaci, kazdej juz naklada stacki ?
Przeciez to jest mega kpina co oni z ta gra zrobili wlasnie XD
przecietnie w 35 minucie top/ad i czasem jungler maja po 350ad, pelno hp, 100% true dmg XD
Poskladaja jeszcze jakies wh i koniec gry.
Przed sekunda moj zed mial 450~ad , z czego burstowal ich caluski team , pozdro pocwicz.
GG RIOT, UNINSTAL :)
Kor'moran nie jest tak jak napisałeś no chyba że jesteś prosem i w 35 minucie zazwyczaj masz staty 10/1 + . Ten patch wniósł same dobre rzeczy , już nie obowiązuje cię 1 ,2 buildy na dana postać (tak jak dawniej ) Teraz każdy może zrobić swój unikalny build przez co gra nie jest tak monotonna jak kiedyś :D Na dodatek stare postacie które byly mało grywalne wróciły do łask . Jak dal mnie same pozytywy .