Witam, co sądzą państwo o tym junglerze, słaby clear time, bez reda brak ganków przed 6, jednak mimo to całkiem nieźle mi się nim jungluje.
Jak go budować do jungli, bo zapewne inaczej niż na topa, brać na niego latarnie?
Wersja do druku
Witam, co sądzą państwo o tym junglerze, słaby clear time, bez reda brak ganków przed 6, jednak mimo to całkiem nieźle mi się nim jungluje.
Jak go budować do jungli, bo zapewne inaczej niż na topa, brać na niego latarnie?
WW można se łatwo smiteless lecieć.Do jungli myślę,że opcjonalnie hog a tak to zależnie od teamu ale w core znajdzie sie na stówe wits end,frozen heart i może jakiś sun fire cape choć to zależy od enemy,w early jungli można jebnąć małe madredy a wykończyć dopiero na końcu ( na duże),bo z małych jest ten proc +300 dmg,latarnia moim zdaniem nie jest potrzebna ;d
Branie Warwicka do jungli nie ma sensu:
-słaby clear time
-zależny od blue
-słabe ganki przed 6
-marnowanie jego early-mid game potencjału
Jedyny plus to chodzenie na full hp i łatwy do nauki.
Po co nim grać jak jest mnóstwo lepszych championów?
Co do buildu, full cdr obowiązkowo dla częstego ulta.
Buty>Wriggle(ew. jak użytkownik up powiedził małe i w Bloodrazory>Merce/Tabi>Spirit Visage-Wit's end-Frozen Hearth-GA
ww dobry, ale nie polecam na solo que
po tym reworku jungli warwick ma być dobrym junglerem ;p co do buildu polecałbym jakiś as - dobrze boostuje cleartime dzięki pasywowi, z wits endem zaskakująco szybko się jungle robi, niestety ganki pozostawiają wiele do życzenia - bez reda nie ma co próbować, zwłąszcza po nerfie phage'a. widziałem, że snupeh budował na niego od razu fm, ale nigdy nie próbowałem więc się nie wypowiem. po as budować w tanka, inaczej nie ma sensu imo. cdr też trochę pomaga, dlatego dobre są itemy typu fh, sv.
Sorce,SV,FH,Wits,GA,FM - on ma broken lategame. nikt Ci sie ucieknie, a twardy jesteś jak skurwysyn ;d ale imho na topie lepszy ;p
A ja jako osoba mainujaca go polecam Hextech Gunblade.
a co w zamian jeśli nasz teammate składa FH?
randuin na propsie
ja ww buduję jako takiego pseudo tanka
końcowy ekwipunek wygląda mniejwięcej tak:
buty w zależności od przeciwników ale zazwyczaj te do tenycity (jakoś tak to się pisze) albo ninja bootsy jak prawie sami ad
sunfire
malet
guardian
madred
i tutaj też w zależności od przeciwników i jak się toczy gra ale to do wyboru: jak słabi przeciwnicy to bloodthrister, jak ap gnojki biją mocno to banshee albo frozen~ armorek, jak dużo ad siekaczy i dostajemy od nich po dupie to tornmail
mi osobiście całkiem fajnie się gra takim ww, można ładnie wbić się w 3 lub 4 przeciwników narobić szumu i wyjść z tego cało
Osobiście gram ww (a przynajmniej próbuję, gdyż nadal noob ze mnie, 10 poziom xD) orzystając z tego builda http://www.mobafire.com/league-of-le...ungle-king-549
Na wyższych poziomach po prostu wymiatasz jak już dojdziesz do zakupu Wits Enda. A jak jeszcze masz kasę i dokupisz Malady to łohoho, wtedy zaczyna się zabawa ^^ Minusem jest tylko to, że start jest ciężki i nieraz zostaje się w tyle - zanim zdobędziesz ulti po prostu siedzisz w jungli lub bijesz creepy.
@up możesz sobie tego builda jak i ta strone wyrzucic :D najgorsza strona na necie jesli chcesz dobre poradniki polecam solomid.net
ja osobiscie na ww skladam wits enda, fh, ta zbroja co zmniejsza cd i polepsza leczenie, butki mercuriale, ga, no i last item zaleznie od sytuacji czesto madredy skladalem chociaz kiedys poczytalem ze to usles w sumie item bo to zadaje magic dmg, a jak ziomeczek ma troche resistow to tak naprawde dzieki madredce ktora kosztuje z 3,1k zadajemy moze z 50 dmg wiecej.
@up
Dzięki za radę. Ta strona to pierwsze co google mi wyrzuciło po wpisaniu warwick build to próbowałem i całkiem przyjemnie mi się grało.
Jak znajdę chwilę czasu to potestuję buildy z solomid na ww. Może będzie lepiej ;)
Zapytaj sie koxa o tipy i build na wv w jungli, ostatnio miał 1/10 i wygrał!
@ poważnie to obecnie jest o wiele wiecej lepszych junglerow, wv sprawdza sie bardziej jako lanewick, w mojej opini
Warwick to jeden z udyrów, trundlów i czo gatów, którzy raczej nie potrzebują run do junglowania, więc weźmy pod uwagę lvl tego gościa.
I polecam czytać daty buildów, bo ten był mocno przestarzały.
akurat na mobafire są czasami identyczne buildy jak na solomid,nie sa najgorsze ze od razu moba fajer nubska strona i bajldy ;d(ale lepsze solomid ofc) na championselect.net sa opisane kontry postaci i jak wejdziesz w jakas postac to masz 5 najlepszych buildow do danego czempa z solomid.net załączonych-polecam
Okej, więc opierając się na stronie championselect i najlepszych buildach na niej zamierzam wypróbować http://www.solomid.net/guides.php?g=...ck-build-guide
A tak żeby nie zakładać oddzielnego tematu to tak w tym zapytam: czemu niektóre buildy są rozbite na top/bot/mid? Znalazłem kiedyś jakiś build który był tylko na top a przecież top jest identyczny jak bot pod względem mapy. O co tu chodzi?
Latara jest nie potrzebna na ww. Flash > Ghost
zamiast BV zdecydowanie GA ;]
no i osobiście preferują 9/14/7 mastery ;p
Kamilo.Na tym levelu owszem xd potem ww nie pojdziesz nigdzie indzie jak do topa czy jungli bo sie będą srać ze nie grasz mety,ale jak juz ci sei uda pojsc ww na bota to wardy trzeba kupowac bo na bot idzie Ad carry+support.Zadaniem supportu jest wspomaganie adc i ogolnie teamu czyli budowanie itemkow pod team +wardów.
support to np soraka,nunu,taric i troche wiecej postaci.ww sie na supporta nie nadaje ale wszystkiego spokojnie sie dowiesz w czasie rozgrywki wraz z wzrostem lvla ;d jak coś to pisz pw postaram sie odpowiedziec na takie podstawowe pytania
A co to jest ta meta :D
A co do tego builda na top/mid/bot. Przyjelo sie w lolu, ze na mid ida postacie magiczne, na bota idzie ad carry + support, a na topa idzie reszta, jesli jest jungler to wiadomo idzie do jungle, wtedy na topie jest 1 osoba najczesciej to jest tank/offtank, taka postac zeby mogla dlugo utrzymac linie w pojedynke. Dlatego jak sie idzie na bot to spotka sie ad carry+support, takze potrzeba innego builda niz na postac tankową jaka spotkasz na topie. Z midem podobnie :)
Poradniki na różne linie są rozbite, bo różnymi postaciami idzie się na różne linie, w zależności od mety. Przy czym niektóre postacie nadają się na kilka linii (mid i top, top i jungle, etc.), więc trzeba wiedzieć pod co ten poradnik jest pisany. A meta wygląda aktualnie tak:
Na botlane- Ad carry+support. Powód? Tam jest dragon, support stawia wardy, więc po pierwsze widzicie jak przeciwnicy zaczną go robić, po drugie w razie co to od razu 2 osoby są do walki o smoka. Zwykle linia to typowy farmfest, ad carry skupiają się na last hitowaniu, support na stawianiu wardów, przy podobnym poziomie skilla obu stron raczej bez zabić bez wsparcia junglera.
Na toplane - offtank/bruiser. Czyli po ludzku: postać, która jest dosyć wytrzymała, ale bije całkiem przyjemne obrażenia ze skilli i z AA, często melee. Linia wygląda różnie w zależności od picków, jak są 2 championy które nie mają wielkich szans się pozabijać, to mamy farmfest, a jak któryś jest skontrowany to zwykle niewiele potem robi (są wyjątki)
Na midlane - AP carry, linia zależna przede wszystkim od skilla, w mniejszej mierze od picków (choć to też ma pewien wpływ). Ogólnie to do zdobycia core itemów siedzą, farmią i próbują się pozabijać, po core itemach biegają i pomagają na top/bot.
W jungle - bruiser, biega po jungle, robi campy, trochę warduje, gankuje linie.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, po weekendzie ruszam z testowaniem buildów.
A co do smoka to na razie zauważyłem, że w małej ilości gier w których biorę udział zabija smoka lub barona. Ale to lepiej dla mnie, mniejsza konkurencja a ww na luzie biję smoka solo, zawsze to jakaś kasa i pomoc dla drużyny.