Szukam ludzi do wspólnej gry w Age of Empires II z dodatkiem Conqueros.
Łączymy się przez Game Rangera, chętnych do gry ode mnie jest ja + 2 osoby.
Pisać pw albo gg 6771561
Wersja do druku
Szukam ludzi do wspólnej gry w Age of Empires II z dodatkiem Conqueros.
Łączymy się przez Game Rangera, chętnych do gry ode mnie jest ja + 2 osoby.
Pisać pw albo gg 6771561
Zerknij na empires2.net. To chyba najwieksza polska spolecznosc graczy.
O a chciałem już pisać temat właśnie, żeby znaleźć jakiś ludzi do wspólnej gry.
Gra na game ranger jaki i łączenie jest bezproblemowe, także również zapraszam.
A jestes w to katem? Pogralbym moze ale najlepiej jakby bylo podobny poziom
Nie, nie jestem katem. Gram zazwyczaj pare razy w tygodniu z dwoma kolegami, ale już nudno sie robi w tyle osób. ;|
ja bym sobie pograł w AOE2, jestem chętny wstępnie ;) żaden ze mnie król gry, ale lubiłem sobie pykać
To grzejemy jutro 4vs4 napewno nazbieramy tyle ludzi, a jak nie to może ja jeszcze kogoś zgarnę.
A byliście chętni zagrać na jakiejś mojej mapce? aktualnie nie mam żadnej, kiedyś robiłem sporo, także nie było by problemu zrobić.
O, Age :)
Ja mogę zagrać, najchętniej na jakiejś losowej mapie, byle nie black forest - na BF za łatwo się zamurować i czekać do impa co nie jest dla mnie fajne :P Warto opanować rushe, frushe i inne warianty bo nawet takiemu no-skillowi jak ja częściowe opanowanie daje to ogromnego kopa w poziomie gry. http://www.empires2.net/download_mod...20MinutGry.zip ten poradnik może najświeższych wariantów
nie prezentuje, ale podstawy daje.
Jutro koło 19-20 mogę zagrać, chociaż super pewne to nie jest.
Piszę się na to , swego czasu sporo grałem w aoc2 , ustalisz o której będziecie jutro grać to napisz mi na pw.
1.0c oczywiście?
jak bedziecie jeszcze chcieli zagrac za tydzien to sie pisze, w tym tygodniu bede mial znikomy dostep do internetu wiec nie bede w stanie zagrac ale na weekend o kazdej porze :) gracie na oryginalach czy piratach ? bo nie wiem czy pirata sciagac ;d
Ale tu nie chodzi czy lamicie czy nie. Ja gram z kolegami średnio 1-3 razy na tydzień, więc tez nie jesteśmy jakimiś
pro, ale w miare ogarniamy. Chodzi tylko o przyjemność :D
wersja 1.0c, jutro do godziny 12-13 napisze o której możemy grać ;)
Przez gamerangera spokojnie można grać bez oryginała :)
Jutro - pojutrze gierę będę ściągać, więc możnaby pograć.
Ja jak najbardziej moge tez grac, moj email to [email protected] na gamerangerze...
dodatkowo mam pytanie, co zrobic na crashujaca sie gre na XP ??
Ja też mółbym spróbować, a co do samej gry. III jest gorsza? nie lepiej w nowszą część zagrać?
Niech ktos podesle jakeigos sprawdzonego linka do tego 1.0c
Trójka jest zwyczajnie inna i ja np. specjalnie nie przepadam za tymi całymi posiłkami i spółką.
też mogę zagrać tylko trzeba do tego oryginalną wersję gry ?
Nie trzeba mieć oryginału żeby zagrać.
http://www.empires2.net/download.php?sort=1
Tutaj macie patcha 1.0c i cracka NoCD jak ktoś nie będzie miał razem z grą.
A jak ktoś gra na 7mce i zjebały mu się kolory to tutaj można ściągnąć fixa (odpalasz , wybierasz age2_x1.exe , klikasz apply , grasz)
Dobra, myślę, że o 14~ można by zagrać. Kto sie pisze niech mi wyśle pw albo gg bo musze ogarnąć
ile osób będzie i czy kogoś jeszcze od siebie wziąć :>
Dobra, małe sprostowanie, pisząc o grze bez oryginała miałem na myśli grę przez Voobly(tutaj opisane jak działa), a nie gamerangerze. Grałem prędzej tylko na Voobly i jest naprawdę bezproblemowy i doskonale działa.
o 14 to ja dopiero wstawałem. Dzisiaj mogę zagrać późnym wieczorem jak już, ew. jutro po południu.
http://www.facebook.com/groups/431219686939760/
Sugeruje każdemu dołączyć do grupy, to będzie łatwiej ;)
Ja jednak odpadam wieczorem. Mogę jutro zagrać spokojnie. Albo tak, w sumie to ja mogę zagrać z kimś np. 1v1. Pisać na PW.
to przez co możemy grać? jakim programem? i w ogóle z czym to się je ;d
Można grać przez voobly/gamerangera. W obu przypadkach instalujesz najpierw age, potem drugi program i robisz sobie konto do programu. Potem wchodzisz do programu, wchodzisz do pokoju z grą i grasz. Dla Voobly wszystko fajnie jest wyjaśnione tutaj:
http://www.empires2.net/forum.php?m=sp&tid=3062&s=1
Gameranger działa całkiem podobnie.
Chłopaki wie ktos moze czy mozna ustawic limit na wiezyczki, zamki, nadac mozliwosc budowy tylko i wylacznie 1 zamek na 10 kratek odstepu? strasznie mnie wkurwia bo kumpel to debil i nie respektuje tego
Nie da się. Jak zrobisz swój scenario (mapę) to można zrobić taki myk w przełącznikach że jak ma się więcej niż x wież/zamków to nie można budować nowych. Ale to i tak stara gra i przełączniki się bugują jak ktoś weźmie inny kolor gracza.
Limit populacji ustalasz przy starcie gry (max 200) , co do tego zamkowania to się pomyliłem , nie da się tego wyłączyć. Ale można zrobić taki myk że jak zbuduje powiedzmy więcej niż 10 zamków , 20 wież to usuwa mu wszystkie albo zabiera całą surkę. Jest pierdyliard możliwości , ustawiasz to wszystko w zakładce "tiggers" w map edytorze , tam ustalasz warunek i efekt tego co ma się wydarzyć. Swego czasu robiłem potężne scenariusze które miały po 1,5k takich przełaczników , to były czasy... :P
gra ktos w HD? :D
i od razu w III mozna by