jakie sa najlatwiejsze postacie do wbicia penta killa? nigdy nie gralem takimi postaciami i chyba nigdy penta killa nie wbilem a chcialbym doznac te uczucie:D
Wersja do druku
jakie sa najlatwiejsze postacie do wbicia penta killa? nigdy nie gralem takimi postaciami i chyba nigdy penta killa nie wbilem a chcialbym doznac te uczucie:D
Katarina
mordekaiser
karthus
Ja mam jedna pente xinem i jedna ap evelyna
Renekton na ulti + sunfire cape ;d ks jak chuj
akali, każdy ad carry, jax, casio
vlad
ad carry
vayne w 50 minucie
najlatwiejsza penta zycia
xD
yi ap
moja pierwsza penta- fiora, quadra-vayne.
Moze darius jeszcze..
katarina, jax, karthus, darius, kennen, kazdy ad carry
teemo, cassiopeia (teemo master of ks)
Właśnie sionem zrobiłem Pente bardzo łatwo 2 pd ie blood
No narazie mi sie udalo tylko wukongiem, a fiddlem to chyba 3 razy quadra i zawsze 1 frajer mi uciekal : /
edit: Fiddlesticks, kennen i chyba postaciami ktore maja aoe dmg z ulti
Akali, Akali, Akali
Na 3 pierwsze gry nią zaliczyłem 2x pente :DD to co ona robi po 6lvlu jest niemożliwe...
ezreal, quadra bardzo czesto mi wychodzi
vayne po 40-50 minucie to kosmos, bardzo latwe serie killi
katarina wymaga wiekszego ogarniecia niz napierdalanie z aa, dobrze jest kupic klepsydre
ale generalnie wbicie sie pod koniec teamfighta z ulti to cos pieknego
Aż dziwie sie, że jeszcze nikt nie wymienił Darka. Przy odpowiednim focusie teamu w tf, spokojnie z ulti zrobisz pente.
katarina :d (osobiscie 28 quadr i 4 penty d;)
Karthus/Katarina/Mordekaiser/Vayne/Darius
Ja tam fidlestikiem lubie :) w late game z samego E nie dosc, ze walne silence to jeszcze papiery po pol hp traca a z ulti tylko dobijam juz ich i reszte z Q i W dobijam :P
Umm.. Imho: Teemo, Twitch, Kata, kazdy ad carry ( szczegolnie Vayne w late ). :X
ap nunu
AP Nunu? Niemożliwe, nawet na 800 elo ludzie spieprzają z jego ulti albo je przerywają. Nawet jakby nie mieli resistów, więc runki+sorce+abyssal+ ew. haunting guise (ta maska na penetracje) powodowały true damage, to byś musiał mieć b. dużo AP, żeby z 50% ulta zabić kogoś:
525 bazowy (liczymy 50% channelowania)
1.3 wtedy AP ratio wychodzi wtedy, to nie jest tak dużo. Niby można się schować w krzakach i wtedy castować, ale to działa bardziej jako niespodzianka na 1 osobę, nie na 5 idący na TF/będących w teamfightcie.
Już łatwiej wbić pentę wbijając się katariną w 5v1 -_-.
Topic: Można próbować też Olafem, Ulti+ghost i biegasz i dobijasz z E (true damage). Do tego może Ryze (bo bije jak sam skurwysyn i do tego się leczy na ulcie xD, a tankowate to jest bardzo). Karthus, zwłaszcza robiony pod suicide karhusa z revivem (1v5 wbijasz, tłuczesz z E i Q+slowujesz ścianą, potem revive i ult).
Ziggs też nie najgorszy, ale to już twój team musi przeciwników obić i zepchnąć do kupy, wtedy tylko ulta w nich puszczasz i się cieszysz. + To jest postać zależna od trafiania skillshotów, to trzeba umieć nim grać dobrze.
AP Teemo z ZAJEBIŚCIE DOBRZE rozstawionymi grzybami, wtedy nawet będąc martwym możesz wymordować przeciwników (np. zewsząd dobrze ogrzybowane dojście do barona, albo wszelkie drogi ucieczki przeciwnikom obstawiasz, i tylko się cieszysz jak giną).
witam mordekaiser
karthus
rengar solo 5 tez
polecam, grajcie omperami
ap teemo nie grajcie bo nie zrobicie quadry
Ale AP teemo to nie jest coś co pickujesz i bez problemu cisniesz penty i quadry, to trzeba trochę sporo ogaru.
Riven, 3 quadry / 9 gier podczas carrowania konta kumpla z 1,2k. Also Akali.