Viable top? Na co pickować, czego się wystrzegać? Build/Runki/Masterki mile widziane :)
Wersja do druku
Viable top? Na co pickować, czego się wystrzegać? Build/Runki/Masterki mile widziane :)
Viable na pewno.Jeśli swain kiedykolwiek idzie na topa to na pewno swaina XD Riven chyba pewnie malza też(sie wystrzegać).Malphite chyba po dupie od vlada dostaje nieźle
Jak najbardziej viable. Vladem nie da sie przegrac topa. Dzieki transfuzji utrzyma sie przy zyciu, podczas ganku uzywasz w i zawsze uciekniesz. Na ciezkiej linii mozesz zlozyc dorans shieldy i utrzymac ja even co najmniej. Madrzy ludzi jak np. ZinC zdaje sie mowia, ze riven go zjada jak guwno co oczywiscie nie jest prawda. Jezeli grasz wlodzimierzem pamietaj o ciaglym harasowaniu przeciwnika, co cooldown powinienes go trafiac z q i e. Problemy sa na pewno z olafem i dobrym mordekaiserem (ale tych na guwnoelo sie w ogole nie spotyka, nie wiem jak tam u prosow). Problemem tez jest oczywiscie jayce i rengar, ale te dwie postacie sa na tyle op, ze kontruja wszystko.
Dziekuje za wysluchanie, pozdrawiam bes skarner eu.
E jaki vlad ma problemy z olafem???? chyba grałeś inna postacią,jak się spokojnie defensywnie potrzyma i poczeka na junglera to potem z górki.To ,że używasz w i jesteś ungankable totalna bzdura.Jesteś na środku linii to unikniesz 1 skilla i co dalej?Dojebią cie tak czy siak najczęściej ba skoro ty vladem harasujesz z E to pewnie jesteś pod turretem przeciwnika na 3 lvlu więc używasz w i jesteś niesmiertelny pozdro od najlepszego kanara eu
Polecam wystrzegać się mojego main'a - Irelii. Gdy obaj będą "na poziomie" to Irelia zwykle wygrywa (udowadniały to już turnieje).
A co z rumblem ? Rozumiem że może unikać palnika ale ma dość duży cooldown na to; D + harras z harpuna ; )
http://images1.wikia.nocookie.net/__...Sight_Ward.gif polecam ten item, op true story.
Tak na 3 jestem pod turretem, a kolo 4 go divuje polecam ten styl grania wlodzimierzem.
A gdzie Ty tam fakty widzisz? Stop qqing pls. Eksperty mi sie pomylily, tam powinno byc PPK nie ZinC.
pozdrawiam,
best skarner eu
vlad na topie nie jest wcale taki elo, nie ciężko go wyruchać takim olafem, irelią i jaycem. (imo lepszy vlad na mid)
eeee nie ma co theorycraftować. są kontry na vlada + vlad nie ma cc.
btw. parę razy gralem ad nid na vlad i strasznie dobrze mi sie gralo taka nid na niego - czy to jest kontra czy chujowe vlady to byly?
top lane jest taką linią, na której nie ma co theorycraftować bo tu wystarczy jeden zły trade i przepierdalasz całą linie. i nawet sam riot to przyznał, że top jest aktualnie najbardziej pojebaną linią i będą robić coś by temu zapobiec.
I tu sie mylisz kolego
napisałem bardzo dokładny i rozbudowany, szczegolowy i w ogole kurwa ZAJEBISTY post o tym jak Riven kontruje Vladimira z rozpisaniem dlaczego po co i w jaki sposob
reakcja torgowych 'ekspertow'?
-gowno sie pan znasz AHAHA
-RIVEN RUCHA VLADA AHAHAHAHHA CHYBA DYRUSA NIE WIDZIALES XDDDD
Moje posty w tym dziale są może i lekko chaotyczne(bo czasem nie mam juz sily sie z wami uzerac), ale chyba jako jedyny(albo jeden z niewielu) pisze najbardziej rozbudowane i bogate w wartosci merytoryczne posty w tym dziale.
handluj z tym
poza tym Master nie zadał normalnego pytania
"Pytanie" Mastera jest tak przesiąknięte ironią i sarkazmem, że aż się leje z niego. Cokolwiek mu nie odpiszesz on i tak będzie wiedzieć lepiej :)
Wasz problem polega na tym, ze nawet jak wam "Ekspert" coś odpisze, to wy i tak tego nie akceptujecie. Pewnikiem jest, ze Nervarien, ktory ma 2.2k elo na wescie i na eascie gra lepiej od 95% torga i wie lepiej, ale wy i tak go wysmiejecie za to, ze sie wypowie nie przychylnie do waszych teorii :3
a jeśli którychś z naszych torgowych hajtów wie lepiej od ekspertów to proponuje udowodnić to na 1 vs 1 a wątpie żeby ktoś z forum miał szanse z którymś z ekspertów
Tak, 1v1 w grze 5v5 to doskonaly pomysl na rozwianie wszystkich watpliwosci.
@Nights
Tematow o Vladimirze bylo juz kilka, przeciez nie bede w kazdym kopiowal tego, co juz napisalem.
ps: Ppk ma racje, Riven sklada sobie merce i hexdrinkera i rucha Vlada jak chce, jakis czas temu mialem okazje przekonac sie na wlasnej skorze jak taka linka dziala gdy gralem Vladem.
akurat nie mam watpliwosci, ze riven rucha vlada jak chce, ale jak masz jakas tam 'range' to daruj sobie takie posty bo gowno wnosisz szczerze mowiac, niektore posty xala czy brazzersika mialy wieksza wartosc merytoryczna niz taki spam, a jak faktycznie ktos nowy by probowal sie stad czegos dowiedziec to chyba by mu rece opadly i zmienil forum
witam vladimiria rucha praktycznie co ma w early dasha.
co do riven tak rucha, zdziwilibyscie sie jak duzo dmg ma na 2-3 lvl poprawnie grana riven (nie nie licza sie te co wbiegaja w creepy stunuja je doskakuja tarcza bija jeden aa i uciekaja na q)
pytnie btw. jak według ciebie powinna walić combo poprawnie zagrana riven ?
http://www.youtube.com/watch?v=YuQd9PPIWi0
od 6 min
ew zobacz sobie jakis znanych toperow bo sam nie gram topa czesto jak graja riven
glownie chodzi o miesznaie skili z aa miedzy uzyciami a nie jak to robi zdecydowana wiekszosc stun 3x q i ucieka
To to podstawa gry riven :D inaczej jej pasyw jest niewykorzystywany XD
idealny harass jako riven to
E>AA>Q>AA>W>AA>Q>AA>Q>AA
w praktyce jest malo kiedy mozliwy do wykonania
ale teoretycznie jest najlepszy ;d
najczesciej wyglada to tak
E>W>AA>Q>AA>Q>Q>AA
co do streamerów i riven to Cris na twitch.tv bardzo dobrze gra riven, 2,7 k chyba
nie mówie, że jest best ale po jego grach i ogladaniu kilku streamow przyznam, że szybkość jaką to robi, dashowanie i szybkie autoatakowanie pomiędzy spellami robi wrażenie. często gra riven mid, też fajna opcja
vlad viable 4ever... bardzo uniwersalny pick na h-elo, jednak aby nim grać trzeba posiadać trochę skilla i rozumu :)
nie będę opisywał buildów itp. jednak sprawdza się doskonale na midzie jak i na topie
buildy na niego są przeróżne, dobierane przeważnie od sytuacji kogo mamy na line
Jak masz zgrany team to owszem vlad potrafi robić miazgę dzięki ultowie, które w tf się przydaje bardzo, ale jak masz debili w teamie to nawet jakbyś miał nim staty dobre to przegracie :/