Witajcie, po zakończonym meczu w tabeli wyników obok ignoruj gracza, reportuj i dodaj przyjaciela pojawiła się nowa opcja - Uczcij gracza, wie coś ktoś więcej na ten temat ?
Wersja do druku
Witajcie, po zakończonym meczu w tabeli wyników obok ignoruj gracza, reportuj i dodaj przyjaciela pojawiła się nowa opcja - Uczcij gracza, wie coś ktoś więcej na ten temat ?
"Pod koniec każdej gry, będziecie mogli odtąd uhonorować zarówno sprzymierzeńca, jak i przeciwnika. Aby oddać Honor, kliknij zielony przycisk z „kciukiem do góry” na ekranie podsumowania rozgrywki. Klikając tę ikonę, będziecie mogli uhonorować sprzymierzeńców z drużyny za ich życzliwość, uczynność lub po prostu dobrą współpracę w zespole. Otrzymacie także możliwość oddania honorów godnym przeciwnikom, aby inni widzieli, że dany gracz wie, czym jest zdrowa rywalizacja, zarówno w obliczu wygranej, jak i porażki"
Źródło: lol.com
Dodam jeszcze, że w profilu możesz zobaczyć "punkty zasług" (na prawo od napisu 'Przegląd statystyk'). Za jakąś tam liczbę punktów dostaje się jeszcze taką ładną rameczkę do ekranu ładowania (dobrze pamiętam?).
Tak dobrze i te rameczki będą miały różne kolory.
www.leagueoflegends.pl/news/62/system-honoru
Wie ktoś ile punktów jest wymaganych?
podbijam do pytania, wie ktoś może ?
Taka rameczka ma sprawic, ze nie bede juz gral z 12 letnim trollami, ktore samodzielnie niszcza cala gre druzynie? ;_;
raczej tak :d w sumie fajne takie urozmaicenie gry ;) zna ktoś może potrzebne progi do danej rameczki ?
aha no i fajne avki wprowadzili ;d
zmienilby jakis mod nazwd tematu bo "uczcij gracza" brzmi idiotycznie
To jak juz to ten system powinien jakos zostac rozwiniety, ze w miare mozliwosci ludzie z odpowiednia iloscia pozytywnych "honorow" beda do jednej druzyny laczeni, zeby to mialo jakis sens
nie wiecie ile pkt wymaga aby dostać jakąś odznakę ?
jeśli zsumować to 23 mam, więc zobaczymy czy zaraz jakaś ramka wpadnie ;)
Nie wiem czy to przez te pkt honoru, ale po paru miesiącach przerwy wróciłem do lola, i od ~10 gier na NORMALACH są same ogary, wszyscy mili i nikt nikogo nie wyzywa.
Myślę, że chęć zdobycia tych wstążek działa na graczy :D
A to nie jest tak, że trzeba mieć 100 pkt w 1 kategorii, żeby mieć tą wstążkę?
Dostań warna od Riotu nich usuną wszystkie punkty honoru nosz kurwa.; | było ich dosyć sporo już. ;(
to mialo by sens takie coś tracisz przy banie i tp
Daje to coś oprócz ramki na forum ?
no wlasnie co trzeba zrobic na ramke o honorable oponent? :d
nie wiem, ale wyglada to tak (jezeli ktos jeszcze nie widzial):
http://i46.tinypic.com/2bryb5.png
#down:
'honorable opponent' mozesz przyznac tylko rywalom, a teamplay/friendly/helpful tylko graczom z twojego teamu.
Jeszcze nigdzie nie widzialem zeby ktos mial taki problem wiec pisze; dlaczego po meczu nie moge uczcic kogos jako honorable opponent, tylko za teamplay/friendly/helpful?
bo jestdebiluu ciebie w teamie??
smiechlem
to ty zadajesz idiotycznie pytanie
smiechlem 2x
trzeba znać angielski
Jest gdzies dokladnie wyjasnione jak sie przyznaje te odznaki/jak je zmienic?
Bo na chwile obecna dostalem za teamwork bez zadnego powiadomienia, i nie wiem jak to mozna sprawdzic
jak klikasz na swój profil to masz centralnie na wprost w okienku ile masz :D
Jeśli o to ci chodzi.
Wie ktos juz ile dokladnie punktow w danej kategorii trzeba uzbierac, aby dostac odznake? Czy bede ja widzial na sobie, czy tylko na innych graczach?
#down:
nie odpowiedziales na zadne z moich pytan
Gdzieś czytałem, że punkt punktowi nierówny.
Tzn. Jeżeli grasz duoq z kimś i co każdą grę daje Ci Teamwork, to liczy się mniej niż jak jakiś random da Ci ten sam honor. Nie wiem na jakiej podstawie oceniają wartość tych punkcików i nie wiem czy to prawda, ale to chyba był oficjalny post riotu. Jak będę miał chwilę, to znajdę, ale nic nie obiecuję.
@Edit
Koleś maI już ma odblokowane wszystkie odznaki.Cytuj:
14 x Friendly
8 x Helpful
23 x Teamwork
16 x Honorable Opponent
Afair jest to procentowe, zalezne od ilosci rozegranych gier od wprowadzeniu systemu honoru, ktos tam wyzej ma racje: punkt punktowi nie jest rowny, honor od znajomych z friend listy i ludzi z ktorymi startowalismy gre (premade) ponoc liczy sie za pol. Nie pamietam progu procentowego, moze ktos znajdzie i uzupelni moje info ;d
koles ktory mial wczoraj 28 teamwork mial zielona wstazke
honorable opponent jest od 25, wlasnie dostalem :)
mam 16 friendly 11 helpful 47 teamworka i nic ;c
16/10/31/20
i żadnej wstążki nie mam :/
13/0/80/60
i dostalem tylko pralke na raty i pas polsatu priorytetem ;s
może to zależy od tych wag? kiedyś(chyba nawet na stronie lola) czytałem że otrzymanie honoru od gracza z którym grało się pierwszy raz ma większą wagę niż honory od kumpli z którymi gra się któreś battle z rzędu
Mialem 25 honorable oppoent i dostalem badge, ale juz nvm bo dostalem chyba warna albo cos bo usuneli mi wszystko
a ten badge jest widoczny na ekranie ładowania???
tak
Dziwna sprawa bo paru kolegów owy badge już ma i czasem go widać ,a czasem nie i nie wiem od czego to zależy ;o
@down sorry santiago twój wygląda jak haklbery;/
Raz jak grałem, to jeden gostek miał odznakę, chyba za teamwork. Pytałem go, ile miał tych punktów, ale on nie wiedział, mówił tylko, że samo "wskoczyło".
Ta odznaka pokazuje się także w lobby, w formie małej wstążeczki w lewym górnym rogu. No i w ekranie ładowania, podobnie. Chyba nawet ramka trochę inaczej wygląda.
im więcej grasz tym więcej musisz ich uzbierać :)