Cześć. Lubicie taką muzykę? Ja osobiście kocham! Muzyka z tego typu produkcji jest cholernie klimatyczna. Osobiście preferuję muzykę z japońskich RPG, jak jest u was?
Rzucę wam małe top5 moich utworów:
5.Final Fantasy VII - Bombing Mission
Seria Final Fantasy jest przepełniona genialną muzyką! Tak naprawdę mógłbym tutaj wrzucić kilkanaście utworów z tej serii. Miałem okazję nawet być na koncercie gdzie orkiestra grała muzykę z tej serii! Coś pięknego, przez cały koncert miałem ciary.
Chrono Trigger (i kontynuacja Chrono Cross) również zawierają świetną muzykę, Frog's theme to chyba mój faworyt ze względów sentymentalnych, ale polecam sprawdzić cały OST, 3cd na których każdy znajdzie coś dla siebie
WTF?! Pokemony?! Co to za jakość?! Otóż seria Pokemon (a szczególnie części na gameboy color) miały bardzo miłą dla ucha muzykę, szkoda, że tak słabej jakości, bo kompozycje są naprawdę świetne, byłoby fajnie gdyby ktoś kiedyś zrobił ich remake. Swoją drogą o jednym z utworów z Pokemon powstała ciekawa creepypasta
2.Final Fantasy - Prelude
Tak jak wspominałem przy utworze numer pięć, seria Final Fantasy przepełniona jest świetnymi kompozycjami. Tym razem jest to intro do całej serii. Polecam słuchać do snu w towarzystwie rainymood
1.Legend Of Zelda - Gerudo Valley
Chyba mój ulubiony numer z gry! Pamiętam, że kiedy grałem w LoZ Ocarina of time aż odłożyłem na chwilę pada z zachwytu i wsłuchiwałem się w muzykę. Geniusz
To nie tyle :)
Polecę wam jeszcze różne interpretację utworów z gier video:
Utwór numer jeden w wykonaniu imho znacznie lepszym niż oryginał, a skoro jesteśmy przy tej pani to polecam sprawdzić cały jej kanał, bardzo uzdolniona artystka, zachwyciło mnie jej wykonanie muzyki z Morrowind/Skyrim
Nie do końca kumam jeszcze czym jest dubstep, ale słyszałem wiele utworów z gier wideo w dubstepowych remiksach, m.in ten mnie zachwycił:
Utwór numer pięć w wykonaniu orkiestry:
I tego jest w sieci całe mnóstwo, wystarczy szukać :)