Gdzie najlepiej robić na nie taska, Carniphile i mammuthy? Carniphile to mniej więcej wiem, koło banuty, ale może jakieś porady od tych, co ten task robili? :)
Wersja do druku
Gdzie najlepiej robić na nie taska, Carniphile i mammuthy? Carniphile to mniej więcej wiem, koło banuty, ale może jakieś porady od tych, co ten task robili? :)
Mamuty najlepiej robić na tej górze sporej, co się przez nią przechodzi idąc na barbarian campy. Jak masz wolny resp na serwerze to możesz też pobić ragnir albo bittermor (średni/mały camp barbów.
Carniphile to tam właśnie na południe od banuty, albo tak na wschód od jaskiń tarantul. Ale generalnie nie polecam robić tego taska ;d nie warto, długo zajmuje. Lepiej wbić 20pkt na innych taskach (3x mamuty, 3x tarantule 3x krokodyle + 2pk na czymś innym) i sobie wziąć bossa za jakiegoś innego taska, jeśli zależy ci na achievemencie.
Mamuty występują tylko w Svargrond, najlepsze respy są przed Raider Campami oraz w drodze na kopalnie Formorgar - na lodowcu. Co do Carniphil, to największe ilości znajdują się na południowy-wschód od Banuty
Robiłem taska na Carniphile i powiem jedno żałuje : D bo ani z nich, ani z bossa nic mi nie poleciało :D, a samo szukanie ich trwało. Dopiero potem znalazłem respa z 4-5 już sam nie pamietam
Samego taska robiłem tyle czasu że można ocipieć, może gdyby wypadł mi przynajmniej 1 carrot on a stick byłoby inaczej :D
mamuty jak z svargrond płyniesz na "camp" (tzn. na barbariany)
tam jest ich masa :p
Na carniphile jest fajny resp, tylko trzeba go znać.
Na aurorze biłem tam 2x taski, jeden task zajmował mi z 1,5h.
Podczas pierwszego taska lootnąłem 2 sticki. Podczas 2 już nic.
Ale i tak nie żałuje ;)
Dokladnie
Jak sie zna resp Carni i jest w miare szybki to taska robi sie szybciej jak np Krokodyle (bo ich jest tylko 150).Ja na 3 taski lootlem jednego sticka.Niby z bossa leci sweet smailing bait ale ja tego nie droplem wiec nie wiem :)
Dobrze się biega tam dookoła tej skały z bossem, na prawo od małp (?)
Jest takie miejsce gdzie jak się idzie z ankh i schodzi z tego mostu, to trzeba iść w lewo i na powierzchni są 3-4 i na dole również 3-4, przy szybkim respie idzie przeżyć ;P
Za porady dt. mamutów dziękuję, potem je posprawdzam i odezwę się. Natomiast co do carniphili będę wdzięczny za porady, obecnie zabijam je tu: http://s6.ifotos.pl/img/aaa111JPG_xpwpsph.JPG
Resp dosyć wolny, gram na Premii, dlatego wszystkie wskazówki się przydadzą. Dosyć średnio się tutaj je zabija bo jest to duży obszar i trzeba sporo się nabiegać.
a spróbuj dookoła tej skały.
To nigdzie lepiej nie ma ;d
jest ;d
tymi 2 mostkami co na mapie widać idź w dół i w lewo. na powierzchni jest z ~5-6 carniphil i dziura z 3.
możesz latać od miejsca gdzie teraz bijesz i resp raczej będzie nadążał
Tego miejsca za mostkami nie znalazłem, były tam krasnoludy.
Dzięki wszystkim za pomoc, właśnie skończyłem trzeciego taska na carniphile więc już mamuty odpadają, bo chyba wg. nowych zasad mogę mieć maks 20 p. do 50 lvla ;d
PS.: Ostatni boss:
Cytuj:
23:07 You gained 340 experience points.
23:07 Loot of Deathbine: carniphila seeds, a mandrake, 3 platinum coins, seeds, a shadow herb, a small emerald
Odświeżam własny temat ;d;d
Czym bić carniphile paladynem (przy okazji też task na taratule będzie leciał)??
Bij exori flam + magic sword...
Przecież czym może bić paladyn? 25+ level i dist 65+ i lekko dasz rade z Royalkami, bo nie napisałeś który masz level, jakie eq
na tym lvlu z bowem imo średnio się opłaca, a w dżungli dużo gówna jest, więc shield się przydaje
Nie opłaca się chodzić z niczym innym oprócz rs/ench spearow przed 55lvl, dopiero później kusza i power bolty, ale to tylko na dle, wyrmy, hyderki czy coś takiego, tak to ciągle na rsach, serio, z bowem + strzałami nic nie zdołasz, tylko wyrwiesz bule jak wejdziesz w dziurę pełen tarantul to na combo wyśpisz bez shielda, albo z carnaphilami jak Cie sparaliżują, a później dogonią to porządny dmg mają.