Siema,
Przypominacie sobie jakieś wcześniejsze mety? ew. zachowania w grze które już znikły itp?
Z tego co ja pamiętam, ad carry na midzie / ad carry (exh+flash) support (heal/cv+flash).
Wersja do druku
Siema,
Przypominacie sobie jakieś wcześniejsze mety? ew. zachowania w grze które już znikły itp?
Z tego co ja pamiętam, ad carry na midzie / ad carry (exh+flash) support (heal/cv+flash).
To że nie było takiego czegoś że support na bocie ma 0 cs, to że cs to były ls (Co to kurwa jest to cs wgl), że nie dodgowało się instant gdy ktoś w teamie locknął twitcha ;d
To że pełno osób brało snowballe na początku (Teraz przez jakieś 100 normali/rankedow nie widzialem ANI razu żeby ktoś W OGÓLE tykał mejasów itp).
To że gra "pierwszy raz" daną postacią odbywała się na customach a nie na normalach, że wgl na customach ktoś grał normalne gry, nie jak teraz same aramy albo boty siedzą i banują jak się tylko wchodzi.
meta z roamem byla smieszna
@2up
Ja pamiętam Alistair roam. Ogólnie to się brało mobilną postać ze stunem + mobility.
Chodziło o to, że ta osoba latała od topa do bota, zbierała trochę expa z każdej linii i robiła ganki co sekundę.
Lvl był z tyłu ale nie aż tak strasznie. Za to twój ad carry miał lvl mocno do przodu.
Roam nie byl tak strasznie do tylu z lvlem, bo zdobywal kille oraz leachowal expa na kazdej lini, ktora gankowal. Najlepsze byly postacie, ktore byly w stanie w jakis sposob Ci pomoc (heal), a zarazem zabic (stun). Dlatego taric byl chyba #1, bo wpadal na linie, stunowal kolesia, Ciebie healowal i tyle. Z drugiej strony nawet taka soraka nadaje sie do roamu i pomaga w early midowi naprawde sporo ze swoim healem czy tez silencem.
Pamiętam jak jeszcze grało się bez jungli, na topie i bocie wtedy były różne dziwne setupy typu taric+shen/zilean+taric xD
polecam
http://www.own3d.tv/riotgames/watch/46533
ten jungle route: wilki - wraithy - golemy - recall - buffy ;p
ad carry na mida :D
2tanki albo tank + support(tez tanky, typu taric alistar) na bocie.
w ogole jakies pierwsze wcg to pamietam ze na bocie byla mf + nasus vs taric + shen :D
Co do Sebiqa - kiedyś na topa szedłem z przekonaniem, że będę sam v2 bo o dziwo mieliśmy junglera(a w przeciwnej drużynie zdarzał się strasznie rzadko). I jakoś się to bez problemu ogarniało ;d
last shot ja pierdole
skąd ty to wziąłeś? Taki skrót nie istnieje, NIGDY sie takiego czegos nie uzywalo.
Nie wiem, ja tak pamiętam że było ;o
Ale wiem że na pewno nie było cs bo raczej bym zapamiętał, a tak musiałem na necie szukać ;d
Ms kojarzy się z pingiem, pewnie dlatego.
Ja pamiętam.
Top - AP Carry
Mid - AD Carry
Jungle - Cos tanky
Bot - Support + Tank