Dziś widziałem u Oce na streamie, że zamiast doranów zaczął kupować na każdą postać philo,kage i hoga.Czy to się wgl opłaca ?
Wersja do druku
Dziś widziałem u Oce na streamie, że zamiast doranów zaczął kupować na każdą postać philo,kage i hoga.Czy to się wgl opłaca ?
podobno się opłaca ale ja nie jestem przekonany do takiej gry, ma się zero dmg przez pół gry no ale survi na lini jest!
bo tego sie nie sklada na nukerach xD
też mi się jakoś nonsensowne wydawało z resztą czego oce nie wymyśli.. ^^
to wymyslili na NA a skalad to na tfa to rzal.
tf gank na 6 triple kill dla enemy ad polecam.
to jest zajebista opcja na tfa i inne lejtgejmowe postacie
Na topie bruiserem z 3x gp5, lekkim defem, mając wardy infinite sustain + Op kasy. Co prawda, ciężko o killa, ale nie tylko killami się wygrywa linie;)
@edit
A czy się opłaca, to mając same Philo grając gp na topie, miałem po 20~ min 600~ coś golda z samego philo (Nie jestem pewny, 500/600/700 coś takiego)
tyle ze takie itemy w 30 min daja lacznie kolo 2100~ to jakies 100% ich kosztu ? Nie wiem czy to oplacalne..
Raz tak zagrałem i miałem dokładnie to samo odczucie. Niby kasa i w ogóle, ale trudniej mi się farmiło, nie mogłem się z nikim trade'ować na linii, przez pół gry nie miałem dmg...
Myślę, że lepiej budować się normalnie i zarabiać na niszczeniu enemy laner'a niż takiej afk farmie. Na czymś typu cassiopeia czy ahri to może działa, bo to i tak bije swój dmg i tak.
Wg mnie to zalezy od sytuacji ale na pewno kage na ap Ciebie nie zwalnia masz 25 ap i kase i tak pozniej zlozysz item z tego.
Na topa hog tez nie jest zlym itemem w jungli philo i kog na maokai skaner nuatiusa tez dobre itemy wiec to zalezy od postaci ale na 90 % 1 albo 2 gold generatory sprawdzaja sie na danej podtaci
GP na topie HOG Philo Stone i ten mieczyk z critem na propsie i so OP, hajs tak zapierdala że masakra
Jak mocno mi nie idzie Singedem na topie to zwykle buduje gp5 i farmie.
no napewno się opłaca jak masz zamian zamieniać te itemy w deathfire, omena czy shurelie, deathfire na prawie kazdego ap jest dobry, omen mocno sytuacyjny, jednak hog nie, wolę zhonye/fh,
shurelia jest dobra na jakiegos ap malpha czy galio.
nie polecam gold itemów na karthusa, ewentualnie samego lucky picka, ciężej o fragi z ulti
w sumie na sile na top jarku mozna all dodac
hog - omen wiadomo
philo - korona
aveice - ghostblade
w sumie tak troche na sile, ale musze sprobowac tak go zbudowac