skill order r>q>w>e CZY r>e>q>w
build zerki 2 dorany bt pd lw ie ga CZY zerki 2 dorany vamp scept ie pd lw ga bt
Wersja do druku
skill order r>q>w>e CZY r>e>q>w
build zerki 2 dorany bt pd lw ie ga CZY zerki 2 dorany vamp scept ie pd lw ga bt
Ja zawsze rozdawałem skille tak r>q>e>w
Build: 2/3 dorany, latarnia, zerki, phantom dancer, ie, ga
lub: 2 dorany, v scepter, zerki, ie, pd, bt/ga, ga/bt
r q w e
r>q>w>e, na urgota (i ewentualnie gravesa) r>w>q>e
buty -> 2 dorany vamp scepter -> zerki -> bt -> pd -> ie -> lw (jeżeli mają dużo armora)/tbc (jeżeli nie maja dużo armora)/trinity force (jeżeli nie maja w ogóle armora) -> ga/qss
po bt i pd czasami będziesz zmuszony zrobić ga lub qss (lub też po ie)
maxuj W, true story
Ja czasem jak gram na topie to składam po buty->2 dorany -> tri force (q co 2 sekundy więc się idealnie nakłada) +czasem latarnia a dalej jak normalnego carry ad.
skille r>w>q>e
Fajnie się nią gra na bruiserów przez jej skoki, stuny, true damage i odpychania + jest ciężka do gankowania ale w sumie nie mam pojęcia czy takie coś się sprawdziłoby na wyższym elo
Dlaczego już się nie opłaca maxować E jako pierwszego?
zagralem wszystkie mozliwe wariacje i stwierdzam, ze troche odstaje od innych ad dobra tylko jak team cie chroni hardo i wygrywasz. mimo wszystko odstaje i trudna do kerowania gier ze slabym teamem
wlasnie bylem ciekawy czy tylko ja mam zupelnie inne zdanie na temat vayne
jako ze czesto a raczej zawsze jungluje i tylko vayne potrafi mi sprawic problemy jezeli chodzi o zabicie w tfie
+ robi w chuj demeg
xD przeciez vayne wlasnie moze bardzo dobrze sama sobie poradzic
taki kog varus i mf nie
robi bardzo duzy dmg ale musi byc chroniona w tfie
@edit
i ma chujowy laning
każdy carry musi być broniony, a akurat vayne to chyba najmniej (tzn. z retard teamem nie zostanie zjedzona jak bruiser na nią skoczy), no może tristaną nie trzeba się też aż tak martwić jak np. aszką albo kogiem
chujowy laning, hmm... trudniejszy - tak, ale nie jest źle
@down
masz bruiserów bez mózgu
1. grasz aszką - skacze do ciebie irelia, flashujesz, ultuje cie noc, rzucasz mu R na tarczę, padasz
2. grasz vayne - skacze to ciebie irelia, E na nią i Q na plecy, ultuje cie noc, flashujesz, zabijasz go zanim on do ciebie podejdzie
chodzi o to, ze potrzebuje tego bardziej niz inni ad, ktorzy dadza dasha za sciane np.
i pasyw jest useless jak przegrywasz
@down
graves ma dasha (w niektorych miejscach mozna przeskoczyc sciane)
+ swoje W
a co do reszty nie jest chujowa ale mf sivir draven varus i twitch odstaja troche od tych z dashem i nie mow ze nie\
@up przyklad z dupy ja w nigdy bym nie picknal ashe na soloq naprawde hujowy pick tam (glownie przez to ze latwo zlapac w tfie) imo
w sumie racja teraz zagralem pare gier i uswiadomilem sobie, ze robilem podstawowy blad, jaki nie powiem bo az wstyd sie przyznac
Skok prze ścianę mają tylko Ezreal, Corki, Tristana i Caitlyn. Nie za wiele co? Reszta ad taka chujowa? Vayne nie licząc tristany potrzebuje tej ochrony najmniej i tyle. Dałeś fail argument.
A pasyw koga jest useless, kiedy żyjesz. Pasyw Ashki jest useless całą grę to znaczy że są słabi?Cytuj:
i pasyw jest useless jak przegrywasz
Dobrze wiesz, że tak nie jest i z vayne jest tak samo jak z ashe - jeżeli skoczy na ciebie 2 bruiserów to padasz (no chyba że masz 10/0 z lane a irelia i nocturne nie są nafeedowani). Za to z jednym spokojnie sobie poradzi, w przeciwieństwie do ashe.
@niewidomy
niestety muszę cię uświadomić, że KAŻDEGO AD trzeba chronić w tfie
i nie, mf sivir varus nie odstają, draven i twitch trochę
ad carry nie nadają się do carryowania słabych ludzi, kimkolwiek byś nie grał (no może jedynym wyjątkiem jest ashe która może wycarryować większość gier dobrą strzałą)
tier listy ad carry są bez sensu ponieważ grając ad liczy się tylko jak potrafisz ustawić się w team fighcie i jak dobrze last hitujesz. Imo jedyna tier lista z ad carry ma sens jeżeli odrazu jest napisane z jakim supportem dobrze sobie radzi.
Przejdzie TBC na pierwszy item po butach? Potem PD - IE - BT - GA?
Czasami gdy trafi się marny przeciwnik na normalu to składam sobie black cleaver i phantom dancer od razu.
Sprawdzałem też 1 doran, lantern i phantom dancer - sprawdza się ale nie w wszystkich przypadkach.
Ciężko jest czasami wybrać złoty środek pomiędzy dmg a attack speedem (u vayne jednak jest on potrzebny do zadawania dmg z W). IE - PD nie zawsze jest najlepszym rozwiązaniem na początku