Nie znalazłem ogólnego topiku o Skarnerze to zakładam.
Jak go robić? Masteriesy, runki, itemizacja. I często widzę, że ludzie składają mu Hextecha, jako 5, 6 item, po czo?
Wersja do druku
Nie znalazłem ogólnego topiku o Skarnerze to zakładam.
Jak go robić? Masteriesy, runki, itemizacja. I często widzę, że ludzie składają mu Hextecha, jako 5, 6 item, po czo?
0/21/9
marki atk speed/atk damage seale armor glyphy m res per lvl quinty atk speed/movement/atk damage
itemy dla support junglerów
core : merce/tabi, philo, hog
w każdej grze trzeba zbudowac shurelie dosc szybko, randuina w zaleznosci od enemy teamu
bardzo opłaca się kupić frozen hearta, praktycznie w każdej sytuacji, polecam też aegisa
+ inne sytuacyjne itemki, fon, zekes, ga, abyssal
Hextech, podobnie jak triforce, wota, guinso(XD) to itemki, które możesz kupić jeżeli jesteś super sfeedowany i jesteś pewny, że nie zdążą ciebie zabić.
Najlepiej składać triforca, zaczynając od sheena w early, jeżeli jesteś dość do przodu.
Oczywiście jungle skarner, na linie to raczej słaby pick.
polecam early sheena jak zgarniesz pare fragow/asyst, mocny buff do dmg
Skarner jest dobry, ale po nerfie(zwiększyli mu koszt mana spelli) nie opłaca się nim chodzić na topa teraz, jedynie jungla, a w jungli daje rade.
dobra podbiję bo nie będę nowego zakładał
regrowth + heal potek
philo->buty->hog->merce->sheen->glacial
potem lecę w różnej kolejności, zależnie jak potrzeba - fh/fon/randuin/triforce/wits (sprzedaje philo)
coś zmienić czy może być? jakie runki propsujecie? no i w jungli maxować q->w, e w ogóle nie brać czy jak?
przed hoga wcisnij philo stone, i po mercach/sheenie shurelya, reszta git
so buty+3 poty
recall jak jest 800 na philo ta?
bo zwykle brałem regrowtha i siedziałem do czasu jak miałem na upgrade+buty, drugi recall jak była kasa na hoga
Z butami masz szybszą junglę, łatwiej dogonić kogoś, łatwiej uciec itp. Tylko trochę gorzej z survi, to tak jak "najleprzy skerner eu" ci powiedział musisz prosić o dobry leash inaczej łazisz na low hp po jungli.
runki takie jak w 2. poście mogą być?
bo w sumie mam takie tylko, że 1,4 mres niebieskie a nie per lv
runy na skarnera to
atk speed marki, arm seale , mres glyphy i move speed quinty. Ew. możesz quinty inne ustawić jeśli nie masz move speed.
ej dziś grałem z kolesiem no i zbudował go tak:
zerki (niby boostują pasyw), lantern, shurleyi, triforce, rylai
co sądzicie? generalnie to ciężko go mieli zabić
na niskim poziomie zerki i lantern ujda, ale rylai? imo glupota, szczegolnie ze mial triforce
zerki - nie
lantern - lol nie.
shurelya - jak najbardziej ok
triforce - jeśli brakuję dmg to też ok item
a rylaia nawet nie będę komentował.
ninja/merce , philo + hog , fh, potem shurelya i randuins omen i można dołożyć do tego jakieś triforce czy wits enda. W każdym razie nie jakiś rylais czy berki lol.
jak jakiś ap item to lepiej wota, abyssal, hextech
A co myślicie aby zamiast mercury kupić mobility co dają nam dużo lepsze gangi i tu zaznaczam nie mając run pod speed movement ?
Moim zdaniem lepiej złożyć early shurleye, merce moim zdaniem core ze względu na to że nie mamy poza w+shurleya żadnego gap closera właściwie i jeśli dostaniemy cc zanim sami wyjebiemy te 2x Q w przeciwnika to nas zakitują.
Poza tym skarner zazwyczaj openeruje shurleya + ulti więc lecąc pierwszy też zgadnia cc i focus na mordę , zatem merce.
A może ktoś podeslac jakiś build? Na skarnera ofc
Philo, HoG, Mobility/Merce aegis, shurelia, frozen heart, potem czego brakuje :P
skarner jest w wiekszości bazowany na cdr, jeżeli masz dobre early czyli załapiesz killa assyste etc to możesz spokojnie kupić oracla i czyścić wardy polecam to z mobilitami + shield masz 500 ms i bardzo ciężko uciec od ganku.
A można go budowac bardziej agresywnie pod atak jeżeli tak to jaki build
Jak chcesz dmg to dorzucasz trinity (zaczynasz od shena) zamiast aegisa.
A jeszcze jedną sprawa na jungle budować latarnie? I czy startować armori 5 potow czy buty i 3 poty
Jeżeli pytasz o skarnera to nie. Buty 3 poty o ile masz odpowiednią stronę run, jeśli nie to armor i 5 potek.
co zamiast triforca do dmg jak useless
co?
Krwiopijca. Pozdrawiam.
bardzo dobry ale na toplane skarnera ktory jest sfarmiony jak swinia
jungle skarnera nie robi sie pod dmg
elo
triforce EWENTUALNIE na last item
widzialem, ze niektorzy robia wits enda, ja jednak nie lubie, bo wydaje mi sie kompletnie nieodczuwalny, a wyraznie mniej tanky sie z tym jest
czasem phage mozna wcisnac nawet dosc wczesnie, ale j/w duzo dmg ci to nie doda
w tym przypadku przydalby sie atencjusz zodiak
czekam na jakies potwierdzone info od kogos kto gra skarnerem troche wiecej niz pare normali
koniec rozumu jest calkiem dobrym pomyslem moim zdaniem
abyssal scepter
aegis of legion
sunfire cape
wits end
dfg
generalnie skarnera lepiej zrobić w cdr tanka (jak kiedyś ww się robiło), a jak jesteśmy mega imba bardzo zfeedowani to można ap budować
abyssal jeszcze zrozumiem, ale dfg?
na co po co to komu potrzebne dlaczego
a czy buty mobilnosci nie sa lepsze?
moze mieczopistolet hexteh bedzie dobry bo daje ad i ap a tam sie skaluje
... ;d
Skarner to mój jedyny jungler, kilka razy kończyłem grę surrenderwinem ze statami 7/0/5, no ale ja low elo. Ja buduję armor + 5 potek, upgrade do Razorów (czerwone rękawiczki), potem Sheen. Nie potrzebuję itemów na gold, bo dużo gankuję, jak enemy za daleko wyjdzie w linię to nie ma szans na ucieczkę, bo gość ma permanentnego exhausta (spam Q na W) i wraca do swojego turreta przez godzinę. Tylko nie za bardzo wiem jaka jest kolejność dżungli na nim, ciągle eksperymentuję ;d
Core na junglerów typu skarner to philo, hog + sytuacyjne. Przecież nie będziemy składać czegoś co w danej grze będzie bez sensu.