Zastanawiam się nad tymi postaciami która z nich będzie najlepsza na topa bo nie mogę się zdecydować. Jak możecie podajcie argumenty dlaczego jedna postać jest lepsza od dwóch pozostałych dodam jeszcze tylko że siedzę na 1500 elo^^
Wersja do druku
Zastanawiam się nad tymi postaciami która z nich będzie najlepsza na topa bo nie mogę się zdecydować. Jak możecie podajcie argumenty dlaczego jedna postać jest lepsza od dwóch pozostałych dodam jeszcze tylko że siedzę na 1500 elo^^
Riven
-stun
-dash z shieldem
- gap closer z dmg
- dobre ulti
Jest tanky, ma dobry dmg, łatwo trzyma lane i łatwo nią wygrać linie
Riven to genialna postać rucha większość topów :) wgl fajne dashe,jest stun etc. po za tym malph kosztuje 1350, więc tak cięzko kupić obie? :d
Najlepszym topem atm i jednocześnie najbardziej OP postacią w grzę jest malphite, jeśli o to Ci chodzi.
Malaphite- jedyna true kontra na jaxa. OP w cholere
Potrzebujecie topa ? np.
mida? np.
jungli? np.
supporta? np.
ad carry? np.
Malphite jako ad carry - śmieszne.Jako wymuszony support jeszcze jako tako może być, ale najlepszy jest na topie i w jungli.Na midzie też ujdzie, ale raczej teraz się nim nie gra tam.
Volibear nie jest aż taki słaby jak ma się ogarnięty team - wystarczy przerzut za plery, ktoś dobije i frag/asysta
Malphite to tank, troche ciezko go ujebac
Riven nie gralem, ale fajnie skille wygladaja + energia + dobre opinie
riven byl wybrau
Malph dobrze zrobiony jest op. Da rade z większością postaci. Volibear też całkiem nieźle na lini, gorzej w late. Riven to całkiem inna klasa postaci. Dwie poprzednie to typowe tanki (przynajmniej ja tak gram). Riven idzie w dmg (jak renekton np). Malph tani, warto go mieć. Pomiędzy riven i voli wybrałbym voli (ścisnie olafa).
Z olafem nigdy nie miałem problemu kupiłem riven i malphite. Riven mi się gra dobrze ale malphitem przez prawie 2 lata gry tylko raz grałem (lol) co na niego składać najlepiej vs jax (chyba tylko przeciwko niemu zdarza mi się przegrać topa ;d)
Frozen + wits wtf is diz shit, ogolem ciekawe bo co chwile zmienai sie opinia o malphie na poczatku normalny champ potem op potem gowno teraz znow op lol
to w takim razie jak budowac tego malpha zeby byl op?
Ja tam lubie na niego miec omena i fh. Razem z 'E' skillem obinizamy AS o 100+ % :)
abbysal powinien tez byc niezly, reszta sytuacyjnie
buty + 3 poty / regrowth + pot -> chalice (jezeli jestes przeciwko jakiemus ap i nie kupiles regrowtha)/philo -> hog -> glacial shroud -> sheen -> frozen heart i dalej sytuacyjnie
viable:
abyssal
sunfire
triforce/lichbane
randuins omen
shurelya (jezeli kupiles philo, ale osobiscie polecam bardziej chalice)
athene's holy grail (to juz tak bardzo, bardzo sytuacyjne)
9/21/0
maks r>e>q>w, jezeli przeciwnik jest ranged i nie koniecznie bazuje na AA to r>q>e>w, bo q jest ranged i zawsze dobiegniesz zeby E uzyc
flash/ignite
early tylko sobie farmisz i rzucasz okazyjne QE, na 6 lvlu jezeli wczesniej troche podharassowales to insta zabijasz (pol hp burstu REQ ignite)
no nic latwiejszego ;d
up
ja zawsze q maksuje ostatnie bo zżera w chuj many przez co jest nie oplacalne lepiej combo w+e
Q znacznie ci pomoze uniknac deada na ganku.
dlatego daje je na 4 lvlu, butki+q nie maja szans mnie dogonic
nie wiem po ki chuj sheen, nigdy go nie skladalem i nie widzialem zeby ktokolwiek składał
słaby item na malphite
a maxuje się E, tak do panów up :P
Q na 1 lvlu pomoże Ci uciec z ganku tak samo dobrze jak i Q na 5 lvlu, a E to jest to co sprawia, ze malphite to jebany omper
Nie widze sensu maksowania E vs Vlad, Swain czy cos, co bazuje na skillach a nie AA co napisalem w swoim poscie wyzej
Sheen jest sytuacyjny, ale pomaga robic deeps lategame i calkiem fajnie zwieksza burst w mojej opinii.
za duże cd na sheena
max e >q/w, mastery polecam 0/21/9 (mana sie zawsze przyda)