co panowie mowia jaki najlepszy ap carry po kogmawie
Wersja do druku
co panowie mowia jaki najlepszy ap carry po kogmawie
soraka
edit:
Dobrze dostawać warny za normalne odpisanie w temacie ;_;
gj burian
ryze bo nim jak skladasz armora z frozen harta to mu many daje to, i on im wiecej many tym wiecej dmg zadaje :D i jak spamuje czarami, to im dluzej trwa tf tym lepiej dla niego. no i duzo itemkow robi go tanky, ale nadal go trzyma przy dobrym demege i jest mocny strasznie.
interpunkcje dodalem pls no warn
cassiopeia dmg over time op ult jedyna powazna kontra gragas ew
fizz op laning 2 sec untargetable mozna zadac kombo za pol hp i uciec bez szwanku, srednie teamfighty, trzeba miec skilla zeby ogarnac postac
@up
No i co Ty tym tfem zrobisz jak ma tylko jednego mocnego skilla, którego z IQ>10 można łatwo uniknąć.. ?
Hahha beka jak ktoś nie jest w temacie a warnuje.. Widocznie burian nigdy ap soraki nie widział lól..
#top
Żeby nie dostać warna to napiszę coś innego niż soraka
Jak dla mnie akali robi taki rozpierdziel, że masakra a jej ulti z zasięgiem pięciu kilometrów jest fuking OP!!!!!!11
Nie ma ucieczki od jej ulta..
tfem ma sie ganki mocne i linii mu nie puszniesz i moze na linii zostac forever bo karty mu resuja mane D: i tp w jakims fajcie na bot daje i stun i dobija cwelow :|
soraka janna karma ap master alistar irelia vayne
ap irelia best, lol o czym ty pierdolisz ?
na poważnie
aktualnie tier #1 ap carry: cassio, morde, karthus
najlepiej carruja gry atm z tym że karth odpada w late
osobiście 33% rankedów gram teraz cassio bo owni wszystko
http://images.sodahead.com/polls/002..._1_xlarge.jpeg
nawet nie chce mi się tłumaczyć dzieciakowi ;d (tak jest dobry w tf, ale gry SAM nie wyccaruje jak już jest late)
witamy w 2011?
viktor, fizz, cassio
Tf, Cassio, Karthus od zawsze, Ryze po tych zmianach słabszy ale dalej b. mocny.
nie ma najlepszego ap carry ._. , pickujesz postać którą jesteś w stanie skontrować przeciwnika, tyle w tym temacie.
Orianna <3 świetny champion, przyjemnie się gra i ma genialne CC
imo nie ma czegoś takiego jak najlepszy AP carry, wszystko zależy od skilla gracza na midzie.
Chociaż uważam, że lepsze są champy, które robią AoE dmg, a nie taka LB czy Veigar.
ahri cass ryze morgana anivia - najbardziej uniwersalni i najlepsi
nieprawda bo orianna i malzahar
malzahar top5 ap carry
co xD karthus to postac najbardziej zalezna od itemow z ap carry ze wzgledu na zerowe cc, niesfarmiony karthus to 4v5
@UP
Bullshit, nawet z zerowym AP przy 18lvl wskakuje w środek tfa, odpala e i wali po 110 co sekundę (z ZEROWYM AP)+ jak trafi z Q 120dmg (multi-target)+ulti 550.. Jak wspomniałem bez itemów na AP, a wiadomo, że masz AP z run/masterków/itemów, więc dmg jest o wiele większy..
Aha i ten argument sprawia, że tf jest najlepszym ap carry.. Ciekawa logika..
Grałem raz, bursta ma słabego (o ile wiesz co to m resy) i setki razy przeciwko, przegrałem może raz-dwa przez głupotę, jak dla mnie słaby mid..
Chociażby dla przykładu, przy 100AP (zakładając wymaxowane skille):
TFGdzie taką akali/cassio/brandem/leblanc/veigarem bym cie już utłuk ;)
260+(65%AP)=325 z Q;
90+(40%AP)=130 z W;
155(+40%AP)=195 z e(passiv, czyli co 4ataki);
no i poke
wreszcie ktoś napisał to co ja chciałem... - Masaker
no 1 sciana w ciagu teamfighta jest naprawde mocna, szczegolnie ze z regoly uzywa sie tej sciany na poczatku/do lapania jednego przeciwnika
niesfarmiony to karthus gowno, przynajmniej na wiekszym elo niz 900
może nie wykaruje, ale i tak jest jednym z najlepszych ap carry w late, bo kiedy już wszyscy są już fednięci, robią tony dmg i wpadają na twojego ap carry to każdy składa się w sekundę(chyba, że to morde albo ryze), a karthusem nawet nie musisz nic kombinować tylko wchodzisz w środek tf i jeżeli cię zabiją to ciągle naku*wiasz spelle przez cały team fight, używasz ulti i dobijasz wszystkich, którzy uciekli na low hp i może inne championy zrobiłyby lepszą robotę, ale są zależne positioningu
Casio, Ahri, Brand, Gragas, Kennen, Karthus, Ziggz, Morgana, Fizz.
Ogolnie kazdy Ap char jest dobry, Soraka Ap zwarnowana, poniewaz Scarra mowil, ze nie da sie takimi postaciami carrnac gry, pickuje sie je tylko pod fun z gry.
xDDDD soraka ap mozna stompowac lane spokojnie do tego 2.3k elo, czasmi wyzej w koncu to soloq
nie jest op, ale viable postac stompujaca lane, która ma naprawde BARDZO mocne mid game i niezle late jest uwazana za troll pick do tego stopnia
lol
@edit polecam gracza Architectyo na east
nidalee ;p
nidalee ahah przeciez to jeden z najgorszych ap carry
nie rozumiem tego warna, ktos podal swoj typ najlepszego ap carry , ktory zostal poddany dyskusji - do tego chyba temat sluzy , nie ma przeciez wyznaczonych przez riot jedynych i slusznych postaci ktorymi nalezy tylko grac , zreszta patrzac z tego toku myslenia to chyba scarra powinien byc tu moderatorem skoro on ustala zasady
@topic
kazdy bedzie wymieniac po kolei wszystkich mozliwych miderow , chyba lepiej byloby sonde zrobic. Imo cassio atm super broken , chociaz sam uwielbiam grac chyba tylko viktorem , co do TF'a nigdy nie zrozumiem co w nim widzicie , owszem graja nim czesto na streamach ale nigdy nie widzialem zadnego dobrego ani tam ani w grze. Po prostu kazdy tf wygrywa swoja linie poprzez ganki junglera ktory no niestety ale chyba musi zrobic prawie caly dmg. Faktycznie ganki ma nawet dobre , chociaz czasami po nieudanym combo (nie dobije/oneshootnie) , sam moze stac sie ofiara. Wyglada nawet to czasami ze gankuje po 6 zeby uciec z mida zeby nie zostac zooneshootowanym po osiagnieciu ulti przez przeciwnego mida :P
@up
w tfie chodzi o to, że puszujesz linie w sekunde -> tp na bot, doublekill (nieważne, kto zgarnie) -> smok, cofka, pchasz mid turreta, tp na top, kill albo dwa (jak enemy jungler jest), pchasz turreta, masz 5k golda przewagi w 15 minut
soloq
nie ma czegoś takiego jak najlepszy mid*, każdego skontrujesz, każdy na wady i zalety, wszystko zależy od pozostałych 9 postaci i przebiegu gry
* - mówimy o grach na poziome turniejowym, na soloq tf > all