Chciałem z ciekawości zrobić ankietę w której zaznaczacie na jakim poziomie umiecie jakiś język.
ZAZNACZACIE TYLKO JĘZYK, KTÓRY POTRAFICIE NA POZIOMIE ZAAWANSOWANYM!
Jeżeli nie znacie na tym poziomie, zaznaczacie ostatnią opcję.
Wersja do druku
Chciałem z ciekawości zrobić ankietę w której zaznaczacie na jakim poziomie umiecie jakiś język.
ZAZNACZACIE TYLKO JĘZYK, KTÓRY POTRAFICIE NA POZIOMIE ZAAWANSOWANYM!
Jeżeli nie znacie na tym poziomie, zaznaczacie ostatnią opcję.
gdzie łacina
angielski na poziomie fce
nie wierze, ze wszyscy ludzie glosujacy w ankiecie znaja angielski na poziomie zaawansowanym!
wykształcona ta polska młodzież!
czego sie spodziewasz po torgu
FCE zdane w 3 gim : 3 teraz zaczynam ruski : d
Ciezko ocenic samemu. Z angielskim nigdy nie mialem problemow, potrafie spokojnie sie dogadac (pisemnie, ustnie juz gorzej ale daje rade). Na studiach mamy podreczniki "srednio-zaawansowane" i z 3 kolosow mam same 5. Zaznaczam wiec, angielski zaawansowany ;p I do tego 5 lat uczylem sie niemieckiego oraz 3 lata francuskiego, troche francuski ogarniam bo mialem w liceum, a niemiecki w podstawowce i duzo zapomialem. Zaznaczam zatem jeszcze ostatnia opcje.
Teraz zaawansowany angielski to normalka.
Osobiście angielski oraz rosyjski - podstawy.
hiszpanski i niemiecki podstawy, angielski mysle, ze zaawansowany
Ja przez zaawansowany angielski rozumiem C2 (http://www.linguanet-europa.org/pdfs...le-grid-en.pdf), jakoś średnio mi się chce wierzyć w to, że mamy tu tylu użytkowników operujących tak dobrze angielskim :P
Dodam, że matura na poziomie rozszerzonym to B1-B2, więc jak uzyskaliście 50%+ z niej to jeszcze nie złapaliście pana boga za nogi :D
Ja tam nie wiem, FCE napisałem na 'A', a w tym roku będę podchodził do CAE.
Podstawy podstaw mam jeszcze z niemieckiego i hiszpańskiego.
mozna sobie takie testy jak FCE czy CAE porobic na necie gdzies? Tak, zeby sie sprawdzic?
Ja jednak uznałbym zaawansowany angielski od poziomu B2/C1 z tego względu, że na poziomie C2 to nawet większość Anglików czy przedstawicieli innych nacji posługujących się angielskim nie jest XD
A FCE to można sobie pupę podetrzeć, to poziom matury podstawowej, może nieznacznie wyższy, więc dobrze zdane FCE świadczy o tym, że chodzicie do szkoły.
Oj miałem zaznaczyć niemiecki ale nie wiem czemu dałem angielski.
Jest w ogóle jakiś sens robienia tych certyfikatów? Podejrzewam, że trzeba trochę materiału przerobić zanim się do takiego podejdzie, po spojrzeniu na to na stronie British Council.
Dają lepszy start na studia/do roboty czy jak to jest ;d Bo taki FCE to bym sobie zrobił w tym roku chętnie po krótkim przygotowaniu. No i jak z ceną?
Patrząc na ankietę, to niektórym osobom przydałby się polski podstawowy (przynajmniej z zakresu czytania ze zrozumieniem).