No wiec, jak pierwsze wrazenia ? Mi szczerze jeszcze nie udalo sie go zobaczyc, na 3 gry 3 razy byl zbanowany :(
Wersja do druku
No wiec, jak pierwsze wrazenia ? Mi szczerze jeszcze nie udalo sie go zobaczyc, na 3 gry 3 razy byl zbanowany :(
Gralem teraz jednego normala vs Darek, staty 3/1/6 mial - fakt faktem team byl strasznie warzywny, ale dmg nie robil duzego, tylko ulti konkretnie dobija ;o Ludzie zapewne maja wbite w stackowanie i spamuja skillami zeby tylko atakowac
Postać wydaje się fajna.. na Normalu wszyscy ją wybierają i przegrywają top :D
Ale wydaje się mocna + przyciągnięcie - bezcenne :D
http://img72.imageshack.us/img72/7594/darekr.png
jak dla mnie to dobry champ. latwo sie go ogarnia na solo topie/ jungla dla niektorych moze i tez, ale mi pasuje pod solo. kontruje latwo renektona w early oraz ww w early i late game.
arm pen, krwawienie i jego ulti są kozackie :D ( ulti najlepsze do ks'ow ;D)
Witam, slyszalem ze dariusz to zbalansowana postac ;]
http://www.twitch.tv/tsm_chaox/b/319155454
chaox pentakill
http://www.youtube.com/watch?v=aem_yK5wPtw
guardsman bob pentakill
Mnie sie cos chrzani w oczach czy jego ulti nie ma cooldowna jak sie kogos zabije? ;O
@
doczytalem i rzeczywiscie.. przeciez to jest nieporozumienie jakies ;d
Przeciez to jest grube przegiecie.. Jeszcze co staka to wbija 20% dodatkowego dmg, to nawet moze łupac 1k true dmg bez cd ;dCytuj:
True Damage: 160 / 250 / 340 (+0.75 per bonus attack damage)
ja to idzcie płakać że to taka super postać i zwalcie se konia tak jak ten chińczyk co się cieszył jak by wygrał właśnie miliony chuj z tym że grał pierwszy raz i nie wiedział jak go budować tak samo go buduje jak 90% postaci które spełniają tą role
ja składam 100% solo topów tak samo-głównie gram rumblem i warwickiem a mój core to bf sword i trinity force
a co do dariusa, to jak już się przyklei do jakiegoś carry to można tylko się flashować, całkiem tanky, kupi phage i już nikt z nim chyba nie ma życia
Jego wadą jest to, że nie ma sustainu i escape mechanizmu więc jak za bardzo pushnie topa to łatwy frag. Jego ulti jest przegięte, nie wiem kto wpadł na pomysł żeby po zabicu cd się zerował, powinien cd spadać o połowe przy fragu, jeszcze jak by zmniejszyli bonus od passywa do 10% za stack by było git.
Gralem własnie vs Darius. Typ 1,8k winów i 1,8k elo. Sterroryzował strasznie, to jego ulti jest niemożliwe, dodatkowo na 14 levelu mial 2,3k hp.
I tak jak spotkam jakiego to mu jaxem nakopie :D
Darius solidny top z bardzo dużym dmg, ale jax nadal jest lepszy
Poczekajmy aż trochę sytuacja się ogarnie za jakiś tydzień ludzie nauczą się nim grać i grać przeciwko niemu wtedy można coś powiedzieć
zrobiłem go właśnie pod ad prawie całego. 17/4 vs Renekton 1/10
Na pewno kontruje Singeda / Renektona / Wu konga.Z innymi nie grałem jeszcze
czyli po 1 grze grana przeciwko Singed/Renekton/Wukong do tego normal -20 w/l wnioskujesz ze to jest kontra? gz
Tak samo jakbym gral normala irelia i wygral z olafem i powiedzial ze irelia na pewno kontruje olafa
a co na niego polecacie maksować ?
Tak to jest to że nie ma escape ale dziś grając testowałem sobie buildy na niego równe i uważam że dobrym rozwiązaniem jest ghostblade zawsze daje nam większą szansę na ucieczkę
niewiem ale ja jeszcze nie przegrałem udyrem z dariusem :p
na linii kontruje go mocny sustain lub ranged champ z jakimś cc (kennen jest idealny).
Ejeje, nie wiem dokładnie czy on serio jest taki op bo nie grałem przeciw niemu ale z tego, co widzę to ładnie można nim nakórwiać.
Rodzi się pytanie - zbierać na niego czy będzie nerf ?
nie jest op imo, wystarczy go skontrować na lanie, strasznie łatwo go babysittować na topie, 0 escape, sustainu, Nidalee wygrałem z 10~ Dariusami, do tego widziałem jak Jax, Kennen go tyra, po laningu jest mocny, szczególnie to ulti, jednak brak dasha/escape'u boli mocno w TFie, zbalansowany imo.
Jaki build najlepszy na niego ? Probowalem rooooozne, i mi sie wydaje ze prawie full tank najlepszy.
Zawsze mnie bawi "KONTRUJE GO CC~!!!!!!" bo wszystkie postaci w tej grze poza Olafem (i moze Irelia...) kontruje CC. To jest najglupszy argument swiata ;d
Kennena tez kontruje CC, jak wytimeujesz przed tym jak rzuci ulti to go nie rzuci!
Ashe tez kontruje CC, bo nie bedzie autoatakowac gdy bedzie zastunowana i umrze!
Tryndamore tez jest kontrowany przez CC!
;d
Wczoraj gralem sobie po 2 tygodniach przerwy Veigarem, w przeciwnym teamie Darius, w moim teamie Darius (normale +150 winow op) i to, jakie multikille tam szly to nie bylo nawet zabawne. Naliczylem 3x quadra, 2x triple i z 7x double kille przy 2ch Dariusach, swoja droga flash tak srednio go kontruje, bo ma tego irytujacego charma jak Ahri.
Silna bestia, ale nie jestem pewny czy az tak OP.
Ja mimo wszystko uwazam ze w jungli sie lepiej sprawuje. Na topie raczej kazdy range go zjedzie, poza tym wygralem tez topa jako : akali, lee sin i ww. (Hp bardzo pomaga)
@edit.
Potrzebuje builda na niego, zrobilem 11/1 po czym skonczylem 13/8 przegrywajac gre. Jechalem Merce - latarnia - Triforce - warmog - atma - GA
Nie mialem dmg, i padalem w 5 sec.
wg mnie ten champ w late gowno robi moze przez to ze ma tak naprawde tylko jeden offensive spell w tfach bo reszta to one target do tego brak escape
Gralem nim dziś na PBE. W Lola gram krotko, ale IMO triforce to na Darka waste kasy. Ja zagrałem buty sytuacyjne, nastepnie kupilem malleta, mom, lw. Zostaly mi 2 sloty na itemy i tutaj sie zastanawialem. Myslalem nad atmogiem / bt + warmogiem / egida legionu + innym survi. Sprawdzic sie sprawdzilo, ale jaka jest optymalna wersja to nie wiem. Phage na poczatku sie bardzo przydaje.
przecież na nim brut i ioany to core machanie siekierka co 3 sek z duzym dmg jest fajen i mega pomaga, carrowalem nim luzem gre
https://i.imgur.com/oNJyp.jpg
Darjusza najlepiej:
buty+3poty
2dorany (vs ap)/lantern (vs ad)
hog
warden's mail
bt/ten szit z hexdrinkera
bt/ten szit z hexdrinkera
warmog
cokolwiek
Moim zdaniem i tak dostanie nerfa. Te ulti true dmg i no cooldown to jakaś przesada.....
pewnie znerfia cd na ulti o jakas polowe za killa czy cos takiego chociaz nie powinni tego robic bo ta postac jest poprostu slaba
Tez z poczatku myslalem, ze OP, ale pogralem teraz troche dluzej i stwierdzam, ze wcale nie. Ma jedynie to przyciagniecie, brak CC w sumie. Dobrze spisuje sie w tf kiedy wszyscy jakos zbiora sie w kupe, wtedy leca quadry, ale troche pozycjonowania i trzymania sie z dala od niego i Darek jest guwnem bo nie moze dogonic przeciwnikow, doda sie do tego jakiekolwiek CC, nawet najslabszy slow to juz w ogole pada jak szmata.
Problemem sa ludzie, ktorzy sa za glupi zeby sie dobrze ustawic badz wrzucic mu slowa. Sytuacja troche jak z Akali mi sie wydaje, ze postac wcale nie jest op tylko kontruje sie ja nieco inaczej czego niektorzy nie potrafia pojac i placza.
Jakie runki na niego polecacie? Zastanawiam sie czy nie kupić quintów/marków na arm pena i cos poprobowac w ten desen. Aktualnie uzywam quintów ad, marków ad, seale flat armor i glyphy mag resist per level. Ponadto zastanawiam sie czy masterki rozrzucic 9/21 czy 21/9. Narazie mam 9/21 i nie narzekam
Real armor peny gdy on ma same przeliczniki ad i % red armoru w skillu? Imo ad marki i quinty ew move speedy i ad marki.
Wkoncu dotarlem do gry, gdzie udalo mi sie na Darku zrobic full build. Od siebie polecam Tabi/Merce -> Mallet -> MoM -> Bt -> GA -> Warmog/Fon/Inne survi - quadra zaliczona ;d. Z czystej ciekawosci sprobuje teraz zagrac Berki, pd, ie, bt, lw i malleta (edit: nie polecam, guwno)
O ile na topie latwo go skontrowac, tak niezwykle przyjemnie gra mi sie nim w jungli. Zajebiste ganki z E, a po 6 praktycznie 100% szansy na killa. Osobiście nie gram nim jako tankiem, tylko bardziej jak talonem. Jebnąć kombo i odejsc, poczekać aż ktoś zjedzie bardziej i podobijać z ulty. Z buildem merce > latarnia > triforce > bt jakos nigdy nie przegralem nim rankeda, a pare razy udało mi sie go picknac. Nie ma co plakac, postac do skontrowania, ale imo jest troche op.
Gralem teraz vs Darius, ktory zlozyl: merce, brutalizer, mallet, bt, warmog, atme. W efekcie mial 3,6k hp i 310~ AD. Prawdziwa maszynka. Mysle, ze to moze byc calkiem zajebisty build ;o Tylko brutalizera bym z sheenem zamienil w late game.
Jak dla mnie darius jest trochę przekoksany, głównie jeśli chodzi o ulti. milion true damage bez cooldowna, nie wiem co za idiota to wymyślił.
jego early mid jest świetny, ale dalsza gra słaba, ogólnie nie jest to jakaś dobra postać
tylko do jungli się nadaje, bo na topie dostanie wpierdol od prawie każdego, a nawet jak nie to przyjdzie jungler i gg.
średnia postać na wyższym poziomie ktoś z Riotu napisał że nie będą nerfić postaci która stompuje tylko low elo
Moim zdaniem Darius to zbalansowana postać , grałem przeciwko kilka gier 5 vs 5 i nie miał zbyt dobrych statystyk, być może ownerzy nie byli zbyt ogarnięci aczkolwiek jaxem, olafem kosiłem go pięknie. Oczywiście mówie tu o nie bardzo "wyfidowanym" Darius-ie, normal game 45 min.
@up
jax nie jest op oczywiscie mówie tu o nie wyfidowanym jaxie. skontrowalem go evelynn normal game 20 min ( byl afk)