Siema!
Możecie mi podać minimalne i takie w sam raz wymagania komputera do gry w Tibię? Chodzi mi głownie o kartę graficzną, procesor i ilość ram, no chyba, że coś jeszcze jest ważne.
Pozdro!
Wersja do druku
Siema!
Możecie mi podać minimalne i takie w sam raz wymagania komputera do gry w Tibię? Chodzi mi głownie o kartę graficzną, procesor i ilość ram, no chyba, że coś jeszcze jest ważne.
Pozdro!
Wymagania
Windows XP, 67 MB wolnego miejsca na dysku, DirectX w wersji 5.0 lub nowszej, połączenie z Internetem.
Wymagania systemowe:
Aby zagrać w grę Tibia potrzebujesz systemu Windows 95 lub nowszego oraz DirecX 5.0.
Wymagania sprzętowe:
procesor 500 MHz lub szybszy, 64 MB pamięci RAM, 25 MB wolnego miejsca na dysku, Windows 95/98/ME/XP/2000 lub Linux.
Do wymagań systemowych dodajcie sp2.
@2up
Dzięki, ale ty mi podałeś minimalne, a mi chodzi jeszcze o takie odpowiednie żeby było płynnie itp. Bo z takimi minimalnymi to będzie tak na "styk".
Monitor zdolny wyświetlić przynajmniej 1024 linie inaczej interfejs się nie mieści. Niestety przy takiej rozdzielczości i ilości spritów ciężko osiągnąć dobra wydajność. Na fullhd mój athlon64 3000+ w połączeniu z gf 6100 na najnowszym kliencie osiąga w porywach 12fps na dx9 win7
czyli ile cal musi mieć? Nie znam się cholera na tym :/
Mój 14" tyle wyświetlał. A w laptopach 15 są czasem fullhd. Na niższej rozdzielczości też niby da się grać ale jak chcesz mieć otwarte powiedzmy dwa plecaki, skills, battle, rozwinięty ekwipunek i do tego otwierać potwory to ciężko się zmieścić na 768 liniach. Ale całkiem sporo 17 powinno mieć już 1280x1024. A jakiego nasz kompa?
Narazie siedze na gracie compaq. Nie znam dokładnych specyfikacji, ale wiem, że NFS Undeground 2 mi nie pójdzie :D. Mam zamiar napirawić mojego kompa i chcę żeby tam mi komp i tibia płynnie chodziła. Skype, gg, przeglądarka i do tego Tibia, która by fajnie chodziła. Dlatego się pytam. Monitor mam 15' z Benq i też pewnie zmienie na min. 17'
Teraz już nie ma sensu kupować nic mniejszego i słabszego niż 21.5" fullhd. Taki masz za niecałe 550 już
O ku*wa, to nieźle. Ale nie psuję się wzrok za bardzo jak tak siedze przy nim??
Nie ;p Tak samo jak i przy innych monitorach.
Od siebie dodam, ze w tibie bardzo niewygodnie gra mi sie na monitorach panoramicznych (16:9). Sam specjalnie do gry w tibie dokupilem sobie 19" 4:3. Na panoramie jest za malo miejsca na otworzenie tych wszystkich ekwipunkow, skilli, vipa, plecakow, itp. + na bokach obrazu gry bedziesz mial wolna przestrzen, a mnie to bardzo irytuje.
Na 1080 jakby nie patrzeć jest więcej miejsca niż na 1024. Chyba że nasz 1200 lub więcej to wtedy inna sprawa.
Jaka firme polecacie?
LG, Samsung, Asus... - raczej firma w tym przypadku duzego znaczenie nie ma. Byle nie jakis noname.