Wyszedl wlasnie Varus czy jak? Bo zaczalem gre i mozna go zbanowac :)
discuss.
Wlasnie rozjebalem jakiegos na midzie jako ww :D Early dmg ma niezly, ale potem hmnn.
Wersja do druku
Wyszedl wlasnie Varus czy jak? Bo zaczalem gre i mozna go zbanowac :)
discuss.
Wlasnie rozjebalem jakiegos na midzie jako ww :D Early dmg ma niezly, ale potem hmnn.
Tak wyszedł.
Jak chcecie zobaczyć go w akcji to właśnie bigfatlp nim gra
http://static.ec.own3d.tv/player/Own...;autoPlay=true
Ja jebie, ban varusa na propsie. oczywiscie w celu unikniecia takowego w swoim teamie.
O co kaman z tym banem ? Bo przed chwilą go kupiłem ..
Właśnie nim grałem, bardzo mi się podoba. Ma pare wad ;s ale ogolem bardzo fajny pasyw; jezeli zabijesz creepa dostajesz 20% predkosci atk, a jezeli gracza to 40%.
Chodzi mu o to, że woli banować Varusa na rankedach/draft mode normalach, ponieważ jeszcze nikt nie umie nim grać.
chalo ale co tu trudnego w graniu varusem?
nie ma w nim nic skomplikowanego i gra się nim jak każdym ad carry chyba, że ktoś próbuje go inaczej budować to nie wiem
Widzialem na streamie calkiem fajny. Planuje sobie go kupic jak dozbieram 6.3k. Ta strzala(q) ma niezly zasieg. Do tego ult z najs cc.
jak dokladniej pasyw dziala? Na stale daje as jak e siona, czy na chwile tylko ?
oczywiste, że na chwilę
jakbys za kazdego creepa dostawal 20% as na stale to to bylby najbardziej op champion w historii lola
Czyli warty swojej ceny ?
Grałem z nim przed chwilą. Niczym się nie wyróżniał, w sumie niewiele robił, raczej padał :> Ale tak to jest na normalach, jak noobki grają (tsa, ja się też do tych noobków zaliczam ;P)
Q terror, W robi % dmg, E slow + heal red. ult dobry cc, pasyw TF op + 575 range
Gdzie tu wady?
Ok, z escape sie zgodze, to drugie funny enough
gralem z nim i dla mnie to jest jeden z najtrudniejszych ad carry bo nie moglem sie wogule dobrze ustawic w tfie zeby bic przez ten brak escape
Grałem nim przed chwilą dopiero pierwszy raz od kiedy kupiłem. Zrobiłem pod dobry build i Varus nieźle owni ;)
on raczej sporo traci w late game (jak to caster) jako ad carry, bo nadaje się do poke, ale zanim wycastujemy q to moglibyśmy 10 aa walnąć
a co tu mozna nie zrozumiec? tresc byla taka, ze w czasie channelowania Q walniesz kilka autoattackow, wiec w late nie warto uzywac Q (co jest gowno prawda btw)
w ogole skad pomysl, ze to caster, chyba, ze spotlighta phreaka to wziales, jesli varus jest casterem to MFka rowniez, maja prawie taki sam skillset, tylko, ze varus duzo wiekszy dmg i cc z ulti
no może masz rację, z tym casterem przechodziłem, ale głównie chodziło mi o to, że chociaż dobrze mi szło w early, zrobiłem 9/0 coś tam staty dzięki dobremu burstowi to w late gamie szło mi o wiele gorzej, ale może to też ze względu na to, że za dobrze nim nie gram
może się mylem, ale wydaje mi się, że q w late to właśnie tylko do poke przed tf, a 'e' głównie dla zmniejszenia heala, ulti słaby dmg, fajne jeżeli uda się złapać parę osób, ale to chyba nie jest takie łatwe
Q varusa działa jak ulti eza (przelatuje przez wszystkich, także opłaca się uderzać w grupkę, castuje się długo jedynie jeśli chcesz uzyskać max range, które swoją drogą jest boskie ;d). Gdyby nie brak mobliności przez brak żadnego skilla z jumpem/dashe etc. To byłby najlepszy ad carry moim zdaniem, a i tak wydaje się być bardzo dobry :)
Wydaje się bardzo przyjemny do gry, mam nadzieję , ze szybko go zdobędę :D
W dobrych rękach bardzo solidny ad carry, to chyba najlepsze określenie, dobre ulti przy tfach, przyjemny range ze swojego bodajże Q, do tego pasyw.
Tylko że mf ma redukcje heala przy hicie, boost do as na określony czas bez konieczności zabijania minionów, swoje Q co zadaje 120% dmg za celem i ulti które po ostaniej zmianie już nawet dobry dmg robi.
Co do vaursa, jaki skill order wam się wydaje? R>E>W>Q, R>W>E>Q czy R>Q>W>E ?? Imo maxowanie na lini E wydaje mi się lepsze bo ma bazowo większy dmg niż Q i do tego z każdym pkt jest mocniejszy slow, Q na lini raczej się wykorzystuje do zdetonowania ładunków W.
varus ma AOE redukcje heala, boost as ma duzo mocniejszy i nieograniczony czasowo, ani nie musi go katywowac, jego q nie zadaje 120% dmgu, ale 100% z duzo wiekszej wartosci
spellorder r>q>w>e, na poczatku sie % hp dmg nie przydaje, dopiero od midgamu widac roznice, a q nawet jak sie nie laduje dlugo to potrafi zabolec (szczegolnie jak przy okazji tylko uzywamy, zeby aktywowac w)
albo twój, albo r>w>e>q
q jest gównem, no chyba że wiesz na 100% że nie mas szans wygrać linii to maxujesz Q z którego po prostu farmisz
mf ma zupełnie inny skill set od varusa, najbardziej podobny do mfki ma graves
@masmekong
q jest słabe, przeciwnik widzi że ładujesz Q i po prostu schowa się za minionami. Nie wspominając o 2v2, kiedy W zada o wiele więcej dmg niż Q.
varus op imo konieczny nerf
robi op dmg
Varus jest calkiem spoko. Jak dla mnie, ma tylko strasznie chujowo wolna animacje chodzenia, przez mam wrazenie ze jest wolnejszy od karthusa.
Syf postać. Na 10 gier rozegranych od tego update, zagrałem z 10 varusami u mnie w teamie (u przeciwników też zdarzał się niezwykle często, jakieś 7/10 razy). Wygrana meczu była kwestią Varusa - jeżeli zlamił to jego team przegrywał. Przez 10 gier nie spotkałem Varusa który zrobiłby plusowe staty, wycarrował grę. Dopiero potem, na rankedzie spotkałem Varusa który zrobił słabe staty.
Stwierdzam że Varus to gówno, jest brzydki (strasznie odstaje z animacją).
bo ludzie zle maksuja skile, to dlatego. jesli wiesz jak wyciagnac dmg to jest op.
grales pewnie z noobami 400 zagranych meczy, ktorzy nie wiedzieli nawet jak go budowac
Że tak spytam, wchodzą kryty z Q varusem?
przeciez ten varus to najgorszy ad carry atm. Jego positioning to jedno wielkie zero a do tego teraz sie gra takimi warwickami rivenami i innymi skaczacymi gownami ktore doskakuja do carry w 1s a ten biedny nic nie moze zrobic bo jedynym jego escape jest smieszne ulti i zjebany slow, juz ashe ma latwiej uciec dzieki q/w/ult
Tak czytam i wkoncu nie wiem. Dzis dociuram do 6,3k IP i brać tego Varusa, czy nie brać? Lubie grać range ad carry, nawet bardzo. Jedyne champy jakie biore pod uwage to Ahri (ale mam Cassio), Talon i Varus właśnie.. Sam juz nie wiem czy warto w niego zainwestowac czy nie ;d
Jak lubisz grać ad carry, to kupuj. Dla mnie ad carry to bardziej poboczna rola, ale Varusem gra mi się bardzo przyjemnie (już nawet nie zważając na to czy jest dobry czy nie, chociaż imo jest przynajmniej ok). I ma fajną animacje autoataku, od razu po zagraniu stała się jedną z moich ulubionych ;d
Odkąd kupiłem Varusa 90% moich gier to on i według mnie dobrze się nim gra i warto go mieć.
częściowo cofam to
dmg ze skilli nie jest aż tak duży w late (ale w early i mid miażdży), żeby cokolwiek ugrać trzeba mocno wygrać early, mid lub mieć świetną pozycję w teamfightach.
Varus jest bardzo fajny do grania, tyle że trzeba naprawdę dobrze grać żeby nie dać się złapać co teamfight.
Jego ulti i E sa niesamowicie przydatne w late, Q to imba harass na linii - nawet nie trzeba dlugo castowac, insta q bez trzymania i leci odrazu - dobrze wytimeujesz to nawet i miedzy autoatakami. W jest imo sytuacyjne, bo nie naklada sie jak poison Twitcha (nie aktywujesz na kilku celach jednym aoe) i w late lepiej wyjdziesz na autoatakach chyba, ze Q do dobicia z daleka.
Mega early, dzieki ktoremu z ofensywnym supportem latwo sie nafeedowac dodatkowo calkiem spoko na solo lane do duo ad, nawet mimo braku escape.
To porozmawiajmy w takim wypadku o skillorderze. Dopiero grałem 2 gry Varusem (i w jednej jeszcze net mi wywaliło na start), więc jeszcze mało sam potestowałem.
to q Varusa wkoncu zadaje wiekszy dmg jak sie strzela z blizsza czy z dalsza?