jol, jakie champy mocno/najlepiej snowballuja?
Wersja do druku
jol, jakie champy mocno/najlepiej snowballuja?
renekton op pod tym wzgledem, przynajmniej ja sie o tym przekonalem (;________;)
Ryze?
kassadin
jeszcze dodam ze najlepiej gdyby byl to jakis mid (latwiej roamowac), bez czestego banowania na rankedach
co myslicie o morde?
warwick, kass
co daje snowball fizzowi jak late game go totalnie niszczy?
to że wygra gre zanim zacznie się late
myslalem ze w snowballu chodzi o to ze szybko zbiera kolejne kille stajac sie coraz trudniejszym do powstrzymania i koniec koncow jest nawet w stanie wygrac gre sam. Fizz nawet bez killow sciagnie na luzie ap/ad carry , po jakimkolwiek snowballu faktycznie zwiekszy mu sie dmg ale nadal nic nie zrobi wiekszego w tf oprocz zdjecia jednej osoby
ryze, twisted
Jak dla mnie nalepszy snowball ma morde.
Aż dziwne, że nikt nie wypisał Akali.
master yi ma najlepszy :P szczegolnie grajacy na midzie, przeciez gdy ma ghostblade to to + ulti i ownuje kazdego w mid game a potem juz nie ma mocnych :D
ogolnie ad carry bardzo snowballuje
Jak Poppy wyłapie troche fragów w early to potem sama gre wygrywa
nasus dziekuje dobranoc
Annie?
do pewnego momentu faktycznie ma bardzo silny ale podobnie jak renekton - po którejś minucie po prostu słabnie
za dużo musi farmić, a snowball to nie "kto zrobi najwięcej dmgu pod koniec gry" tylko jak szybko kille i cs potrafią wzmocnić postać
idealnym przykładem snowballu jest irelia (albo była, nie grałem nią od nerfa) - jeżeli zrobi np 2 kille na przeciwniku to wygrała lane i może go divować, nawet jeżeli przeciwnik wcześniej też ją zabił (pamiętam jak zrobiłem 0/3 vs riven bo jungler gankował jak głupi, złożyłem latarnie i zacząłem ją divować).
Morde es # 1
Darmowe resy z W oraz spell vamp w polaczeniu z dobrym feedem w postaci tons of AP sprawia, ze jest nie do zabicia + aoe nuke.
wg mnie jax i lee
bo akali od nerfa nie ma snowballa, w ogole takiej postaci juz nie ma jak akali, nie byla nigdy op i dostala nerfa, cos, co nie jest w stanie w zaden sposob pokonac mida, ktory gra na takim samym poziomie (nie mowie juz nawet o topie, bo enjoy twoje granie akali vs wukong, warwick, renekton czy morde),a co za tym idzie zdobyc te 1-2 killi w early nie ma dobrego snowballu, szczegolnie, ze ta postac ZAWSZE byla w 100% kontrowalna, wystarczylo trzymac odpowiedni poziom, a nie plakac, ze akali op. pojedynczy stun + oracle + focus i akali znika w pare sekund nie robiac w teamfighcie zadnego damagu, gdzie ten snowball ma uzyc niby?
W sumie Xerath jak w early wyłapie wiecej fragów niż powinien to zaczyna w teamfightach ściągać od razu po 2-3 osoby na combo i nic się nie da mu zrobić, bo niedofeedowany enemy assasin jak do niego dashnie to zejdzie z 100% do 0. No i w late nie spada jego siła, albo przynajmniej jest skutecznym stunbotem.
@down
ale xerath jest szczególnie usytuowany imo
ad kayle top? dlaczego nikt nie wspomnial?
zalezy od roli
ap carry ryze
ad carry twitch/trist
Viktor