proszę o opinie na temat Twitcha pod ad carry
discuss
Wersja do druku
proszę o opinie na temat Twitcha pod ad carry
discuss
imo nawet nie viable, caly potencjal to jungle ew jakas meta pod roamera
swojego czasu, na 1600 elo po resecie cos nim ugralem.
http://i41.tinypic.com/331dnxc.jpg
na lini to chyba z tariciem mi sie gralo najlepiej, on stun, ja 3 hity, expunge, powrot do last hitu.
imo trzeba umiec grac ad carry, zeby cos nim ugrac, ciezko sie ustawic w fighcie, jak ktos umie grac na bocie to cie zje ;p
ale dps to ma chyba najwiekszy ze wszystkich(na ulti)
Hah, spoko.. Vayne z ultem robi taki dps, że twich by się obsrał przy niej..
Według mnie Twich ad carry bezuzyteczna postac, myslisz ze jak bedziesz niewidzialny podejdziesz do kogos i poprostu go zabjesz, wystarczy ze enemy kupia fioletowe wardy lub oracla i twitch staje sie jednym slowem do dupy
Jeśli twitch wie, że przeciwnik ma oracle/vision warda to jak już go zobaczą to będzie zazwyczaj za późno.
tak w sumie chcialem zobaczyc co torgowi eksperci z 1300elo wiedza o tej grze, nie zawiodlem sie, taka sklejka dla was, 1700-1850 elo
bylo wiecej, ale nie mam juz w match history
https://i.imgur.com/nBwCl.pngp
AD carry Twitch jak najbardziej viable, przynajmniej na soloq
największy dps ma vayne, twitch nie ma jakiegoś strasznie dużego (chyba że liczyć dps jak bije więcej niż jedną osobę naraz, wtedy ma największy dps z gry).
jeżeli twitch nie złapie przynajmniej 10 killi to jest useless od jakiejś 20 minuty
a bota można dosyć łatwo zdominować na niskim elo pokroju 1500, potem w sumie też
Największymi wadami szczurka są jego żałośnie małe base resisty, fakt że na q trzeba chwile posiedzieć żeby trwało dłużej niż pół sekundy (chodzi mi o bonus as) i największe gówno, ult missuje. Bijąc JEDNĄ osobę na ulcie możesz jej nie trafić z auto ataku no kurwa to jest nieporozumienie ;p
@2up
mu chodziło o jungle twitcha, bo z jungli nie wyjdzie z taka farma jak na lini
@top
U twitcha na lini najbardziej boli range aa, i szybko z many można się wysrać. Oracle, aż takim problemem nie jest bo wątpie żeby wszyscy w enemy teamie kupowali.
Postać jak najbardziej viable, nawet nie wiem czmemu uznawana za troll picka ; /
ulti twitcha dodaje mu dmg - 15/25/35, w zaleznosci od poziomu ulti.
twitch to high risk high reward champ.
po zlozeniu 3 doranow + infinity(18-20 minuta), jak na ulti wejda 2-3 crity i trafisz 3 osoby to teamfight wygrany, potem jeszcze lepiej.
jak sie nie dasz zgnoic na lini to twitch op, true story.
i jeszcze do Klosa:
imo twitch nie powinien sie ustawiac za plecami przeciwnikow(90% szansy ze cie zlapia albo twoj team zacznie fighta jak bedziesz miedzy nimi).
w dodatku enemy ad carry stoi z tylu swojego teamu(ty tam idziesz), jego support oslania go, jak wyjdziesz, poleci na ciebie exhaust, jakies cc, enemu bruiserzy zabija twojego ap carry etc.
w sumie to co ja gadam, na soloq wszystko jest mozliwe, a o takim twitchu gadamy
na lane twitcha standardowy ad carry build?
mozesz od pleckow wleciec jezeli masz w teamie a) galio b) mumu, ktorzy swoim ult zlapia ich caly team
Ale za to E lepiej sie skaluje z AS, chociaz to tylko wazne w early/mid. Warmeq jakies filmiki ?
lekki refresh. jak teraz grac twitchem? na ad carry sie nadaje czy nie za bardzo?
jako ad carry mozna sprobowac cos ugrac. ta zmiana niewidki duzo zrobila; nie mozna juz junglowac nim ;c
Dla mnie Twitch o wiele gorszy niż przed reworkiem, chcieli zrobić coś na kształt aoe ad carry a wyszła im wielka kupa. E za mały zasięg, za mały dmg, w o wiele gorsze, q to samo, jedynie ulti wyszło na plus.
twich byl kiedys fajny jak wystarczylo kliknac Q i atakowac i mialo sie atk speed na dlugi okres czasu. pozniej zmienili ze trzeba bylo byc dluzej niewidzialnym aby dluzej trwal atk speed i dupa xD jego W w sumie troche polepszyli bo dodaje stackow do trucizny i w early mozna harassowac troche :d w sumie jak sie zfeeduje ktos w early to mozna nobow bic xD w late jak ulti walnie crita to przez caly team leci wiec w hoy dmg jest wtedy :P no i z Q latwiej pozycje zajac w tfie :D
opyla się kupić ? dla play for fun? żeby dobić 30 lvl ? aktualnie mam 22
na tym lv to chyba wardow sie nie kupuje wogole a twich niewidzialny jest wiec dla ludzi bedziesz istnym koszmarem xD
Twitch przed reworkiem to był coś. 50 sek niewidzialności, chodzisz po krzakach, dobijesz pare fragów, nafeedujesz się i przeciwnego ad carry poczekasz w krzakach dostanie 3 strzaly i spada, dobry slow był, tak samo q jak wiesz, że ucieka ale możesz go zabić. Teraz twitch to nie jest coś super jak kiedys :)