Co sądzicie? Robicie z niego AD czy AP?
Co składacie? ( Ja osobiście butki + 3 pot, bf sword vampiric IE PD później sytuacyjnie ale zazwyczaj BT ). Zastanawiam się, czy warto może brać wriggles lantern wcześniej.
Wersja do druku
Co sądzicie? Robicie z niego AD czy AP?
Co składacie? ( Ja osobiście butki + 3 pot, bf sword vampiric IE PD później sytuacyjnie ale zazwyczaj BT ). Zastanawiam się, czy warto może brać wriggles lantern wcześniej.
Na sam początek uzywalem tego buildu
1; http://img856.imageshack.us/img856/3145/17340128.jpg
lecz zmienilem go na cos innego..
2; http://img36.imageshack.us/img36/2840/54426858.jpg
Mnie się bardzo podoba gra kog mawem 1000+ ap *,* ulti i każdy spływa ;) na początku jest gówno ale jak już uzbiera na wszystkie itemki, to tylko stoi i pluje ulti co sekunde ;)
Jakie masterki pod AP koga? Jak na zwykłego Ap?
+/- jak budować (łezka, a potem rabadony i te inne?)
2-3 dorany berserki lantern pd ie lw qss/ga, lantern na bt. mozna tez rushowac ie. w zadnym wypadku madredy, szczegolnie na 1 item, bo to gowno
Wkleje tu to co wyslalem komus na PW gdy zadal mi pytanie, jak grac AP Kogiem...
R>E>Q>WCytuj:
Czesc
Na Koga gram 21/2/7 z trzema masterkami pod ad (latwiejsze lasthitowanie early) a dalej idac w standardowego castera
2 w defence do masterki z Cleanse i jedna z magic resistem
7 w utility po manaregen
Uzywalem markow pod magic pen, quintow pod flat ap (polecam movement speed teraz) i reszta manaregen / 5 / lvl.
Flash/cleanse, flash/ghost, flash/teleport, flash/heal - zalezy od preferencji. W zyciu raczej jednak nie bralbym ignite ze wzgledu na range tego spella i range Koga w late. W early moze byc jako-tako przydatne, ale pozniej robi sie imo calkowitym smieciem.
Buildy sa dwa, early damage push build:
buty + 3 poty, tear, 2 dorany, archangel, rylai, abyssal/void, rabadons
ten build jest typowo pod mid game, dobrze sie sprawdza z duo ap i bazuje wlasciwie TYLKO na uzywaniu ulti (bo do reszty skilli brakuje Ci ap zeby byly uzyteczne)
Lategame damage poke/burst:
buty + 3 poty, tear, catalyst, roa, rabadon, archangel, void, rylai
ten bazuje na tym, ze umiesz zajebiscie farmic swoja linie, nie missujesz csow i trafiasz z ulti bez slowa - dodatkowo jestes jedynym AP carry a gra bedzie sie ciagnac do przynajmniej 35 minuty. Z roa masz wystarczajaca ilosc hp zeby moc sobie pozwolic na podejscie blizej i spamowanie E obok ulti, jezeli ktos podbiegnie to E + Q + R i autoatakujesz z W (przy 800 ap W zadaje 14% hp przeciwnika na hit, dodatkowo masz magicpen wiec wchodzi duzo lepiej niz przy on-hit buildzie czy ad buildzie ;d) jednoczesnie starajac sie uciekac (bo jak ktos Cie dopadnie to wlasciwie nie zyjesz. Od tego masz cleansa, cleanse zdejmuje ignite i kazde CC za wyjatkiem suppressa. NIE ZDEJMUJE ULTI FIZZA!!!!! ani ulti Mordekaisera. Na co wlasciwie dziala mozesz przeczytac na leagueoflegends.wikia.com)
I mowie to jako osoba ktora ma koga w top2 most played z 70% w/l ratio i 4.5 kda ratio
Przez cala gre zabijaja go wlasciwie wszyscy assassini, ale od 7 da sie spokojnie farmic z e+r ignorujac przeciwnika
i robisz gowno bo twoj manapool to 1000 i konczy ci sie mana po trzech ultach XD
Dlaczego wdg. Was AP Kog jest Viable? Jakie itemy byście składali? Mnie to w ogóle nie przekonuje ; /
Nie wiem, kurwa, moze te ktore wszyscy ci wypisali w swoich postach?
A jest viable bo ma 2200 range na aoe ulti, ktore gdy masz bluebuffa ma pol sekundy cooldowna i ma base damage w championow 400 z 0.3 ap ratio.
... bądź 400 i 0.5 ad ratio, chyba że się myle.
AP jest latwiej stackowac niz AD, bedac AD carry nie masz wystarczajacego manapoola do spamowania ulti no i nie dostajesz bluebuffa bo bazujesz na autoatakach. No i grajac AP masz lacznie cztery AP ratio a nie jedno AD ratio i autoataki, dodatkowo generalnie wiekszy range niz AD Kog (bo bazujesz na ulti i ewentualnym burscie z REQ jak ktos podbiega) a Twoje ulti nie jest redukowane tak bardzo przez mres, bo masz mpen.
Co to za porownanie w ogole? Katarina ma 0.8 AD ratio na Q i 0.35 AP ratio a wciaz poza Gunblade i ewentualnym Maw of Malmortus nie stackujesz na niej bloodthirsterow bo AP jest duzo bardziej oplacalne. Nie mowie, ze w tym wypadku AP Kog > AD Kog bo ta postac swietnie sie sprawdza w obu rolach ale kazdy dobry gracz Ci powie, ze w lategame AP Kog jest jednym z najsilniejszych AP carry w grze ze swoim pojebanym poke. BTW: W AP Koga przy 800 AP zadaje 14% hp przeciwnika na hita a mimo malego aspd to i tak nzadaje chory dps przez twoj mpen :)))))
jaka jest dobra kontra na ad koga ? lee sin, jax cos jeszcze ?
focus w tf na niego
o rly? ja pytam o walke 1v1, bo w 5v5 albo 3v3 to chyba logiczne ze sie ad carry i ap focusuje ;O
na lane dużo zależy od supporta, kog nie ma żadnego escape ability ale ma duży range, na chłopski rozum tristana z dobrym rangem + doskokiem którym może go zeslowować wydaje się być ok co?
chodzi mi o to, czym bedzie najlepiej grac konta kog 1v1.. nie ze na bocie z supportem tylko 1v1 np gonisz go i sie zaczynacie bic albo grasz z kims 1v1 i on pickuje koga. czesto tak z kolegami gram i mam najwiekszy problem z kogiem bo nie wiem czym go kontrowac. kumacie?
kog/ad carry = infinity + phantom.
robiac manamune opozniasz build o 2k, enemy ma infi, ty manamune + bfa, jest ogromna roznica w dmgu, dlatego tez lepiej mu idzie w mid game, i bedzie mial ie + phantom w tym samym czasie co ty manamune + infi.
no i wiesz, manapool jest lekko zbedny, jak bedziesz walczyl 1v1 to przegrasz, nie wazne ile bys mial tej many, a nie zpoke'ujesz zabardzo z 0 magic pena, ew jakiegos alistara czy offtanka.