Słyszeliście o tym, że jutro Palikot ma zamiar odpalić Jointa w sejmie, a straż sejmowa ma go zwinąć bo złamie prawo?
Myślicie, że się na to odważy?
Wersja do druku
Słyszeliście o tym, że jutro Palikot ma zamiar odpalić Jointa w sejmie, a straż sejmowa ma go zwinąć bo złamie prawo?
Myślicie, że się na to odważy?
Pewnie tak, on zasłynął tym że jest skandalistą. Znów o nim będzie głośno i wzrośnie jego popularność = profit!
Nie mam nic przeciwko temu ;). Ciekawe co Jarek powie :D
Jestem ciekaw, po jakim czasie go wypuszczą, sorry wróć... Czy w ogóle go zatrzymają. :s
@down
Kariere? Palikot jest takim samym człowiekiem jak my(no dobra,prawie). Zamknąć na pewno go nie zamkną za jednego Jointa. A młodzi, gniewni i ludzie za legalizacją MJ na pewno złapią się na ten haczyk i pójdą głosować na niego.
pewnie to bujda, kto by ryzykował "kariere" w sejmie dla i tak dostępnej maryśki?
Ma immunitet, może sobie na taki happening pozwolić. Żałosne.
podoba mi się podejście Palikota, bo przynajmniej coś ciekawego dzieje się w sejmie ;)
zawsze taki był, tylko się wcześniej nim nie interesowałeś bo nie mówił tyle o marihuanie.
http://www.pitbul.pl/i/article/4440/main.jpg
Mam nadzieje ze uchyla mu immunitet i skaza. Prawo jest jakies jest ale nie mozna sobie z niego robic publicznie jaj.
Lol, dobrze sobie to wymyśliłem, że jak Palikot znajdzie się w sejmie, to ten cały syfiasty beton na Wiejskiej będzie przynajmniej śmieszniejszy.
Huehue, immunitet ma, to nic nie powinni mu zrobić.
ciekawe co w mediach będą gadać, w tv itd.
PALIĆ SADZIĆ ZALEGALIZOWAĆ!
A dla mnie Janusz Palikot to kretyn, ktory nie ma pojecia o polityce (jak 99,9% naszych w sejmie) i jest tylko kolejnym kretynem.
A ktos kto chce legalizacji zwiazkow pedałów dla mnie nie ma zadnego prawa glosu.
Palić i tak mozna, wiec po co wam cala legalizacja?
ej wyobraźcie sobie: chodzicie z towarem bo dzielni, a tu palikot podchodzi: masz 30 ziko za grama
xdd
Pod publike, masa pseudo jaraczy zacznie go popierac, bo przeciez "madrze mowi".
To madry czlowiek, wie jak ogranac masy debili ^.^
niestety wszystko co on robi jest pod publike
No nie jest jakimś programem rozrywkowym, ale jest tam mało ciekawie i ktoś taki się przyda. Poza tym Palikot to naprawdę inteligentny facet, nie myśli jak na przykład konserwatyści, którzy przez ten swój zastój nie rozwiną państwa, gdyż są przywiązani do historii i nie chcą iść z biegiem czasu.
a jak Biedroń jest za zalegalizacja zwiazkow pedalskich to tez bedzie tentego w sejmie??
XDD
btw
wg mnie
tak jak ktoś powiedział "CCHHHAHAHAHAH JA GŁOSUJE NA PALIKOTA BO ŚMIESZNIE BĘDZIE XDD"
to niech kuźwa pójdzie do cyrku
głosować na babochłopa po przeszczepie jaj bo jest ono z partii kolesia co zalegalizuje zioło i jest śmieszny xD
zanik mózgu widzę to powszechność w dzisiejszych czasach
wg mnie zioło-jak zioło
nie jest jakimś wchuj chemicznie otrzymywanym nie wiadomo czym tylko rośliną. na jakiejś tam zasadzie powinno być legalne
ale jak słyszę teksty w stylu sadzić, palić palca w dupe wsadzić to mnie skręca i wolałbym pominąć ten płacz bachorów i teksty maryśka leczy, 2 razy wyzdrowiałem
#edit
i mam nadzieje, że palikot normalnie zostanie za to ukarany
jakby nic nie mówił, wszedł i zajarał blanta - spoko "ja nie uważam tego za narkotyk, elo"
ale jeżeli tydzień przed bębni, że zapali skuna w sejmie, a straż go wyprosi bo złamie prawo...
błagam, ty atencyjny prosty człowieku...
W sumie to trochę nie rozumiem tego warna bo w tym poście zawarta jest pewna analogia...
Jestem jednym z tych który początkowo dał się otumanić Palikotowi. Legalizacja tak ale nie dziwactw, które w/w pan chce zalegalizować. Niektórym to od tego relatywizmu kulturowego się w dupach poprzewracało.
I dobrzee! Jestem za! Niech łapie buchy, aż się zakrztusi! :D I wtóry niech im tam na mównice wali :D
Dobrzee! :D
Pozdroo!
najsmutniejsze jest to, że partia Palikota i tak przebija kompetencją większość pajaców w sejmie....
A tak gadacie na tego Palikota, oceniacie go przez pryzmat kilku jego wybryków w stylu świńskiego ryja, wibratora itp. To było kiedyś, teraz jest to inny człowiek, bardziej poważny.
Nie twierdzę jednak, że nie miał racji. Palikot to wg. mnie jeden z najwiarygodniejszych i najbardziej kompetentnych polityków w tym kraju. Mało kto wie, dlaczego Janusz wystąpił na konferencji z wibratorem i pistoletem.
Jakby ktoś chciał, to by temat zgłębił, niestety ludzie myśleli, że człowiek robi z siebie pajaca. Niestety, problem był poważny - kobieta zgwałcona przez policjantów (których niedawno zresztą w końcu wsadzili).
Wielu głosowało na niego pod wpływem emocji związanych z obietnicą legalizacji marihuany... Wtedy nie przeszkadzali nikomu geje, transseksualiści i inne postulaty RP. Chcę tylko powiedzieć, że w partii też nie każdy zgadza się ze wszystkimi postulatami programowymi. Nigdy nie znajdzie się człowiek, który popiera wszystkie te wymysły, ale o to chodzi, by każdy znalazł tam coś dla siebie.
Jako członek tejże partii mogę śmiało powiedzieć, że warto jest nam zaufać i warto dać nam czas. Jest dopiero cztery miesiące po wyborach, przed nami jeszcze niecałe 44! W tym czasie możemy zrobić wiele, a jeśli nie wszystkich obietnic uda się spełnić, na pewno da się to zrobić mając w Sejmie większość po przyszłych wyborach.
Co do palenia trawki w Sejmie - jestem temu przeciwny, bo ludzie znów uznają Palikota za błazna i showmana, którym wbrew pozorom nie jest. Dodatkowo za samo posiadanie ludzie są skazywani, przeciw czemu oczywiście RP walczy, ale to wydaje mi się nie fair, wydaje mi się to nadużyciem immunitetu poselskiego.
@up
Niestety to smutna prawda, że tych 40 posłów Ruchu jest więcej wartych od reszty 420...
Daje dobry przykład obywatelom jak łamać obowiązujące prawo ;)
Szkoda, że warn, ale warto było. :D:D:D
Śmieszą mnie ludzie, którzy cieszą się z obecności palikota w sejmie i/lub na niego głosowali, bo "będzie śmieszniej". Tak to jest, jak się jest galaretą społeczną i nie ma się swojego światopoglądu, a za priorytet robią jaranie i imprezki z kumplami z gimnazjum.
No o to chodzi, więcej minusów ma ta akcja niż plusów niestety.
Ale zaraz... przecież nie on pierwszy >D Czym jest jeden marny joint w zestawieniu z potężnymi aferami korupcyjnymi? Na czym Polska więcej straci? I kto bardziej łamie prawo? Bo korupcji nikt nigdy nie odważy się zalegalizować (wtedy nie byłaby to korupcja, lol), a uprawę i palenie konopi - rośliny - ktoś w końcu jednak się odważył. Ktoś próbuje otworzyć oczy społeczeństwu, które jeszcze nie zrozumiało, że MJ to naprawdę nie jest nic strasznego.
No tak, ale przecież alkohol i nikotyna to nieszkodliwe substancje, które organizm toleruje jak wodę...
Takich działań chyba nikt nie popiera... Z drugiej strony głosowanie na PO tylko po to, żeby PiS nie wygrał też jest "galaretą społeczną".Cytuj:
Tak to jest, jak się jest galaretą społeczną i nie ma się swojego światopoglądu, a za priorytet robią jaranie i imprezki z kumplami z gimnazjum.
Myślę jednak, że więcej jest ludzi podzielających poglądy partii Ruch Palikota niż tych, którzy głosowali po to, by było śmiesznie. No i niestety tych drugich muszę rozczarować: nikt nie ma zamiaru robić błazenad, bo ten się śmieje, kto jest głupi i nie rozumie podstaw i źródła całej akcji :P Dla człowieka myślącego nawet akcja z wibratorem nie powinna być śmieszna - Palikot się przy tym nie śmiał. A wiecie dlaczego? Bo jego nie bawią policjanci gwałcący kobiety.
nie ma dymu bez ognia
Palikot genialnie poznal gdzie jest dziura w wyborcach, czesc popierala PO, czesc Pis, a JP odebral czesc wyborcow SLD i wlasnie tych niezdecydowanych. przed wyborami myslalem, ze to JKM przejmie ta pozycje ale byl chyba zbyt malo radykalny, zeby to zrobicCytuj:
Śmieszą mnie ludzie, którzy cieszą się z obecności palikota w sejmie i/lub na niego głosowali, bo "będzie śmieszniej". Tak to jest, jak się jest galaretą społeczną i nie ma się swojego światopoglądu, a za priorytet robią jaranie i imprezki z kumplami z gimnazjum.
@up: masz wszystkie instrumenty, zeby zglosic do sluzb te afery, wiec zglaszaj
O czym ty w ogóle gadasz, człowieku?
@up
Problem JKM polegał na tym, że jego partia była zarejestrowana tylko w połowie okręgów. Gdyby nie to, to jestem pewien, że paliklaun miałby o połowę gorszy wynik.
A co do warna: kto ci go wlepił? Ciekaw jestem, kto z kadry jest NIM, że tak go te słowa ubodły :D
O tym, że nie pierwszy Palikot złamie prawo. Wielu przed nim, nawet tych najwyżej postawionych, było zamieszanych w różne afery w tym seksualne, korupcyjne i inne. Proszę, abyś ze zrozumieniem przeczytał jeszcze raz mój post. Wyjaśnię jednak, jeśli nie zechcesz tego uczynić:Cytuj:
O czym ty w ogóle gadasz, człowieku?
- zapalenie jointa w Sejmie: posłowie Ruchu SAMI muszą wydać kasę na zioło, w dodatku państwo nie straci na tym ani grosza (gdyby marihuana była zalegalizowana, być może by nawet zyskało)
- omijanie prawa za pomocą łapówek: po co się omija prawo? Żeby nie stracić kasy. Nie wpływa kasa do skarbu państwa, a na konta polityków, często tez politycy płacą.
Kto więc większą szkodę w prawie robi: Palikot palący kawałek rośliny czy reszta betonu jebiącego polskie prawo na każdym kroku (tyle, że o tych drugich się tyle nie mówi).
Umiem czytać. "O czym ty w ogóle gadasz" pisałem w kontekście "co ty za głupoty pieprzysz". Co ty się starasz udowodnić w ogóle? Co z tego, że nie pierwszy złamie prawo? Złamie to złamie, a inni nie mają tu nic do rzeczy. Temat nie jest o łapówkach i o tym, kto bardziej szkodzi.
Kiedy zrozumiecie, że argument 'X jest bardziej szkodliwe niż Y' jest nic nie warty?
Nic się nie staram udowodnić. Odpowiadam na stwierdzenie, że będzie to jawne łamanie prawa. Próbowałem jakoś naprowadzić ludzi, że to nie będzie pierwszy taki przypadek i poprzednie jakoś nikomu nie przeszkadzały ;)Cytuj:
Co ty się starasz udowodnić w ogóle?
Wyluzuj, nie pluj jadem, bo polityka, religia i orientacja seksualna to trzy najbardziej żałosne powody do nienawiści. Każdy ma prawo swoich racji bronić i nie w tym sztuka, by udowodnić drugiemu swoje, a w tym, by robić to kulturalnie. Jeśli nie jesteś przygotowany do merytorycznej dyskusji, to proszę się przygotuj lub po prostu nie odpowiadaj na moje posty.
Nie chcę pytać, za jaką opcją polityczną się opowiadasz, bo tak naprawdę mało mnie to interesuje i nie jest to ważne. Wszystkie są przeciwne Palikotowi, bo ostro im zagrał na nosie. Proszę jednak, byś nie pouczał mnie, o czym jest ten temat, bo doskonale wiem i sam chyba najlepiej wiem, o czym piszę i do czego zmierzam. Skoro siedzisz w mojej głowie, to może dokończysz myśl za mnie?
Palenie trawy w Sejmie uznałem za złe, przyznałem to i powiedziałem, jakie są tego minusy. Miałem prawo w tej dyskusji to zrobic.
Dokładnie.
Też uważam, że marihuana powinna być legalna, ale nie jest. A dopóki nie jest, to prawo powinno być równe dla wszystkich. I jeśli Mietek z osiedla za ziółko w kieszeni jest zastraszany, nazywany ćpunem i dostaje zawiasy, to w przypadku klauna z sejmu powinno być to traktowane w ten sposób. Ale znając życie, to w przypadku Mietka nadal będzie mowa o ćpaniu, a w przypadku palikota o "oryginalnym performensie". I oczywiście zbije kapitał polityczny, bo kolejne barany zaczną się jarać powtarzaniem tekstów o kościelnej tacy, moherach, samochodach rydzyka, blantach, tolerancji i tęczowym świecie.
I w tym temacie nie ma żadnego znaczenia, że "a ten czy tamten wziął łapówkę".
I mówi to gorący zwolennik partii, która za punkt honoru obrała sobie przedstawianie w mediach przekłamanego obrazu kościoła. Ok.
Heh, znowu kłania się czytanie ze zrozumieniem. Po pierwsze, nikt nie chce w mediach przedstawiać przekłamanego obrazu kościoła. Nawet nikt nie ma nic do kościoła, wielu członków partii to praktykujący Katolicy. Jest jednak różnica w tępieniu kościoła od próby rozdzielenia go od państwa. Z tym pierwszym nie mamy nic wspólnego.Cytuj:
I mówi to gorący zwolennik partii, która za punkt honoru obrała sobie przedstawianie w mediach przekłamanego obrazu kościoła. Ok.
Po drugie - powtórzę się - nie popieram wszystkich poglądów Janusza Palikota i wszystkich postulatów programowych jego partii, natomiast uważam za słuszne to, co powiedziałem. Wyczuj tutaj głębszy sens, dlaczego polityka, religia i orientacja seksualna to najgorsze powody do nienawiści. Naprawdę nie widzisz analogii między tymi trzema?
POLITYKA stoi na górze, bo to oni mają największą władzę w kraju. Niektórzy politycy popierają gejów, inni politycy chcą rozdziału państwa od kościoła. Kościół = religia.
RELIGIA stoi po środku, gdyż dotyka bezpośrednio dwóch innych powodów nienawiści. Księża nakazują wręcz wiernym, na kogo mają głosować, a na kogo nie. Kościół tępi również homoseksualizm.
ORIENTACJA na samym dole, gdyż osoby o oddmiennej orientacji są najbardziej dyskryminowane w Polsce. Są dyskryminowani zarówno przez kościół (a więc religię) jak i polityków.
Jaki z tego wniosek? Jeśli katolik (w moim przykładzie ksiądz) burzy się na obrazę uczuć religijnych, skarży się na nietolerancję to jest w ten sposób jawnym hipokrytą jednocześnie wynosząc niemal na ołtarze jedną partię polityczną i przy okazji głosić bzdury na temat gejów.
To dlatego te trzy powody są najgorszymi powodami do nietolerancji, nienawiści, gdyż często dyskryminując jedną grupę, jesteśmy członkami innej - także dyskryminowanej.
Teraz zrozumiałeś?
@
Co do tego palenia trawki jeszcze.
Sądzę, że bardzo realnym jest zatrzymanie Palikota i jego posłów. Immunitet poselski chroni posła jedynie przed rozprawą, w przypadku złapania na gorącym uczynku immunitet nie ma mocy. Zresztą immunitet można uchylić w każdej chwili w głosowaniu. Potrzeba do tego jednak odpowiedniej ilości głosów (w tym wypadku nie mam pojęcia ilu). Także bzdury gadacie, że Palikot jest bezkarny ;) On może sobie pozwolić na więcej, ale nie aż tyle.
@edit
Ogólnie nie chcę się z nikim kłócić, więc wrzućcie trochę na luz ;) Macie swoje zdanie - szanuję je, ale też uszanujcie moje :> No offence, jak już mówiłem, nikogo z powodu odmiennych poglądów nie chcę mieć za wroga, bo to bez sensu. Mam przyjaciela długoletniego, który mi nagle powiedział, że zapisał się do PiSu. I co? Miałem go w morde strzelić? Wyrzucić ze znajomych na fejsie? Hehe :D Dobranoc, idę spać.
@down
tl;dr: przeczytaj trzeci akapit, wystarczy :P
#tibia77
Tak, własnie przez takich jak Ty tematy takie upadają. Jeżeli masz zamiar z kimś dyskutować - rób to mądrze i uszanuj czyjeś zdanie. Nie wypowiadaj się, jeśli nie przeczytałeś całego postu użytkownika.
#topic
Elite Box dobrze prawi. Karcenie go w temacie tylko dlatego, że popiera ruch Palikota - teoretycznie jednego z większych błaznów w polityce jet żałosne. Zobaczcie, wcześniej nie było dłuższej mowy w mediach o trawce, o jej zalegalizowaniu. Bardzo dobrze Palikot postępuje - niech zwróci na siebie uwagę. Niech wymusi dyskusję innych osób, a co. Żyjemy w systemie, który ma na nas, szarych ludzi, ogromny wpływ. Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę. Ludziom przejadły się wszystkie 'afery korupcyjne' itp. Niech dalsze działania mają bezpośredni wpływ na działanie "Polski". Mimo, że Palikot uważany jest za błazna, to porusza sprawy dość ciekawe. Jeśli się ośmieszy, to przynajmniej robi coś kierunku spraw, które dotyczą nas.
Tak, mam 16 lat i wypowiadam się o systemie. Jak ktoś ma zamiar ripostować mój post, to niech przynajmniej podaje sensowne argumenty.
To sie troche kupy nie trzyma. Rownie dobrze mozna by powiedziec: uważam, że Palikot nie powinien mieć immunitetu poselskiego, ale dopóki go ma, to może z niego korzystać. Jak dla mnie to akcja typowo medialna, wiadomo, ale w gruncie rzeczy jest to prowokacja w szczytnym celu, więc popieram. Nie da się wywołać jakiejś dyskusji na temat legalizacji w cywilizowany sposób, to trzeba uciekać się do prowokacji.
Ja. I smieje sie w twarz osobom, ktore uwazaja, ze ktos przeciwny obrażaniu homo tylko dlatego, ze sa homo musi sam byc NIM. Takiej retoryki powstydzilby się niejeden gimnazjalista, a myslalem, ze tu powazni ludzie dyskutują. A tak przede wszystkim, to powód tego warna jest inny.Cytuj:
A co do warna: kto ci go wlepił? Ciekaw jestem, kto z kadry jest NIM, że tak go te słowa ubodły :D
Nigdy, bo przyrównywanie do siebie dwóch podobnych substancji o różnym statusie prawnym jest warte wiele, gdyż najlepiej obrazuje niekonsekwencję albo po prostu ignorancję ustawodawcy.Cytuj:
Kiedy zrozumiecie, że argument 'X jest bardziej szkodliwe niż Y' jest nic nie warty?
Ok, przeczytałem ten jeden akapit, tak jak chciałeś. Pomimo tego, że już w drugim zdaniu tej wypowiedzi napisałeś nieprawdę (przypomnij sobie pewien spot wyborczy wiadomej partii).
Po pierwsze ksiądz (tak jak każdy katolik) może sobie chwalić jaką partię chce. Nie oznacza to, że kościół miesza się do polityki (chociaż niby czemu miałby tego nie robić? Kościół tworzą ludzie), tylko że ten konkretny ksiądz interesuje się polityką i namawia innych do głosowania na "swoją" partię" Ma do tego pełne prawo, bo jest takim samym wyborcą, jak i ty. I jeśli ty wrzucasz sobie w avatar ruch palikota, to tak samo ten ksiądz może chodzić w koszulce pisu (bo rozumiem, że tę partię miałeś na myśli). Nie zmienia to faktu, że jest to JEGO PRYWATNE ZDANIE.
Jakie bzdury na temat gejów? Kościół nie odrzuca homoseksualistów. Też mogą być katolikami. A to, że praktyki homoseksualne są grzechem? No cóż, życie w konkubinacie też jest. Czy to znaczy, że kościół dyskryminuje ludzi uprawiających seks pozamałżeński?
Gratuluję, jeśli wziąłeś to na poważnie.
Nie wiem co ci się kupy nie trzyma. Nie zwracam uwagi na problem ukarania (lub nie) palikota, tylko na to, że w czasie gdy Mietki z osiedli będą dostawać zawiasy, palikot za to samo będzie nazywany "kontrowersyjnym politykiem", a odpalenie jointa nie będzie przestępstwem/wykroczeniem tylko "ciekawym performensem". A wy zrobicie z niego bohatera, który się "poświęcił" w słusznej sprawie.
Niewątpliwie masz rację na temat przekonań księży i ich prawa do posiadania własnych poglądów. Wyjaśnij mi teraz, proszę, dlaczego więc ksieża nie mogą startować w wyborach jakichkolwiek? Najlepiej na PW, żeby się warny zaraz za offtop nie posypały ;)
No to teraz to sie jeszcze bardziej kupy nie trzyma. Chyba nikt nie kwestionuje tego, że odpalenie jointa przez Palikota jest przestępstwem. Ewentualnie można kwestionować to, czy powinno być (tutaj się chyba zgadzamy - nie powinno), albo czy powinien on je popełniać, mając immunitet, który może pozwolić mu uniknąć konsekwencji. Ale wtedy wracamy do punktu wyjścia naszej dyskusji.
edit: Ale dla mnie to pisząc, że prawo nie jest równe, bo Palikot nie poniesie takich konsekwencji jakie poniósłby każdy inny, jednak zwracasz uwagę na problem ukarania go (lub nie).
Interpretacja nie jest dowolna, więc nie pisz mi, jak ty odbierasz mój post, tylko przyjmij do wiadomości, że chodzi mi o to, o czym piszę teraz. A chodzi dokładnie o to, że za ten sam czyn ziom z osiedla będzie nazwany przestępcą, a palikot kontrowersyjnym politykiem przed jednych i bohaterem przez drugich. Chodzi o wybiórcze działanie - i immunitet nie ma tu nic do rzeczy.
Kolejna akcja mająca na celu zdobycie rozgłosu wśród podnieconych jaraczy z mentalnością gimbusa, palikot taki najlepszy bo zapalił jointa w sejmie, to dowodzi że jest dobrym politykiem i trzeba na niego głosować.
Żałosne, a pelikany łykają.
Ciekawi mnie przebieg tego incydentu, jak to sie rozwinie i jakie bd tego skutki, ale bynajmniej nie zwrosnie czy nie zmaleje moje poparcie dla Palikota. Glosowalem na jego partie bo nie chcialem zeby Pis wygral, a uwazalem, ze w sejmie przyda sie cos swiezego, wiec rozumowanie pana wyzej tez nie jest do konca odzwierciedlajace faktyczny stan.