Witam was. Czy moglibyście podać mi tytuły anime dla mnie? (dopiero zaczynam oglądać.)
Wersja do druku
Witam was. Czy moglibyście podać mi tytuły anime dla mnie? (dopiero zaczynam oglądać.)
http://forum.tibia.org.pl/showthread...1540-Anime-4me
Temat o praktycznie takiej samem tresci ;p
Zobacz FMA:BH, Death Note, green green, fairy tail
Jak będziesz miał dużo czasu możesz zacząć ogladac/czytac:one piece, bleach, naruto, no ale to na prawdę sztuka przejść przez te 3 tytuły ;p sa na rynku od dobrych kilku/nastu lat
polecam na początek:
Green green
Rosario + Vampire
Dragon ball
Naruto
Death note
ewentualnie Berserker
Chyba zacznę od Fairy Tail, myślicie dobre na początek?? :P
Najlepszym początkiem według mnie jest GTO albo Slayers. Stosunkowo niedługie, bardzo przyjemne i bardzo śmieszne. Bardziej polecam Slayers.
Jak najbardziej fairy tail ;p masz tu walki, dosyc ciekawa fabułe, smieszne scenki/teksty no i odrobine innych rzeczy o ktorych dowiesz sie zapewne po kilku odcinkach ;p
Blood C - Fajne, ale dosyć krwawe anime.
Bleach - Anime na dłuższą metę
Death Note - Bardzo ciekawe chyba najbardziej się w nie wciągnąłem
Elfen Lied - ale to tylko dla odważnych, ze wzgledu że jest to na maxa krwawe anime +18 :D
Moje początki anime to głównie Bleach, jeszcze kiedy leciał w TV, a póki co czekając na nowe odcinki oglądam Fairy Tail i jak wyżej wspomniane Blood C.
polecam gintamę
90% osób zaczyna od Death Nota albo któregoś z tasiemców: Bleach, Naruto (rzadziej one piece).
Jak się jarałeś DB jako dzieciak to Dragon Ball Kai :).
Mam 13 lat, więc nie mogłem oglądać DB ;/
Dobra dzięki, zajarałem się Fairy Tailem ;)
Polecam tez "Król szamanów"
Zaczyna się przeważnie od tych bardziej znanych tytułów typu:
- Green Green
- Kanon(2006), Clannad
- Death Note
- Code Geass
- Toradora
- Zero no Tsukaima
- School Rumble
- Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Załóż sobie konto na anime-planet(kliknij w moją sygnaturę). Jest to wielka baza danych o anime, pomaga ogarnąć co się obejrzało, co chce się obejrzeć, itp.
I nie słuchaj tych znawców, którzy Ci polecają Dragon Balla/Naruto/Bleach, gdyż to są gó*wna, a nie anime.
up
Uzasadnij dlaczego jest to gówno nei anime ?
@up
Po pierwsze zapytaj siebie czy chce ci się/masz czas na oglądanie tasiemców 500+ ep. Z twojego poprzedniego postu wynika, że tak, ale najwidoczniej nie wszystkim to odpowiada, zresztą o ile taki DN ma po prostu ciekawą fabułę (dla mnie) to DB było fajne tylko za dzieciaka, bo z tego co pamiętam to tam się ciągle prali o te kule.
@topic
Durarara
#up
Czy ja wiem, czy Durarara? Z jednej strony świetne anime a z drugiej mnóstwo "smaczków" których nowy nie wyłapie.
Moje początki (takie "poważne") to był Clannad. Wcześniej tylko pamiętam jak za dzieciaka oglądałem na Jetixie Shaman Kinga.
Polecam:
Clannad
Deadman Wonderland
Death Note
Trigun (ale to stare anime jest ;))
FMA Brotherhood
Full Metal Panic
Nie ogladaj tasiemcow, bo sa przepelnione fillerami - odcinkami zupelnie nie zwiazanymi z fabula i nie miejace na nia zadnego wplywu. Dlaczego? Bo manga na podstawie ktorej takie serie (Naruto, Bleach...) sa robione i wychodza rzadziej niz odcinki anime, tak wiec studia animujace serie musza wymyslic cos od siebie czekajac na mange.
No i fabula jest tak prostacka, ze takie serie nic soba nie prezentuja.
Co fo fillerów to można je sobie po prostu pominąć. Są na necie listy, które odcinki są fillerami, a które nie.
Od razu w Bleachu z 300+ odcinków robi się 100+, w Naruto Shippuuden to samo...
up
Naryto nei jest takie złe, fakt ze niearz fillery wstawiają tam gdzie ich nie trzeba, ale niektóre sa nawet ciekawe.