Dzisiaj zostało zbanowane 1500osob. Ktos z was dostał bana? Za neobota moze ktos dostał? :PP
Wersja do druku
Dzisiaj zostało zbanowane 1500osob. Ktos z was dostał bana? Za neobota moze ktos dostał? :PP
Neobot, niedawno tibiaauto, blackdmc i blackd light dla wygody
4 konta czysto bez bana
Bana ? chyba delete. JA dostalem dela na 23 sorku z 45 mlvlem i z 170k w banku :( ;/
Wczesniej nie mialem zadnych wpisów ani banów wiec nie wiem dlaczego od razu Delete -.-
@up
Wiesz, trzeba pierw przeczytać regulamin Tibii, a później zacząć grać :)
Ja 244 ek na neobocie i czysto.
Neobot i czysto :)
Nie expie na Neo tylko skilluje.
Neobot. Aktualnie 15h staminy. 230 Ms czysto ;)
Ja na TA jade, ale najfajniejsze to ze sorkiem uzywalem tylko auto heala i auto loota i Delete, a knajtem bocilem na cavebocie na okraglo i nic -.l-
Neobot - czysto.
Neobot - również czysto ;)
Neobot - czysto :)
Nikt ze znajomych korzystajacych z neo nie dostal bana.
Kolega, tibiaauto na 5 charow 4 deleted, a ten co zostal to wlasnie taki ktorym najwiecej bocil ;d
Czyli jaki z tego morał? Neobot najbezpieczniejszy :)
Neo - czysto
Eksperyment z TA na drugim PC - na 6 charow 3 deleted.
U mnie tez 4 konta czysto oraz z teamu NIKT nie dostał delete :P Wszyscy neoboty, niektorzy pewnie tez mage uzywaja ale nikt tam nie skarzyl się na bana. Za to dwie fale mass banów temu, jeden znajomy dostał dwoma charami bany, 160rp i 200rp. Obydwoma cisnal lizardy parne pola / choseny / lub to piętro nad chosenami. Mowil, ze tylko neobot i bez magebota, a opcje minimalizowania miał wlączoną, ale nigdy nie uzyl :P. Tak czy siak jak boce na chosenach to zawsze potem sam wracam ręcznie a na chosenach tych -1 i parnych polach staram się nie bocic :D Wole nie kusić losu ;dd
Neo- czysto
Ban na neobocie ;/ pacc poszedł się jeb4ć.
@up wszyscy co wyzej pisza maja po 100 postow lub wiecej a Ty masz 3 posty i akurat neobot delete =) dziwne...ja bocilem tez neo troche i czysto
Neobot - bez banów.
Taka sprawa mnie ciekawi, kumpel, który używa TA chciał się przerzucić na Neo, ale jak mu powiedziałem, że do każdej wersji tibi jest osobna wersja bota to uznał, że neo jest wykrywalny, bo jeśli miałby nie ingerować w klienta tibii to byłaby tylko jedna wersja. Jest w tym coś prawdy? Czy np. neo musi być pod każą wersję tibi żeby odczytywać dane ?
Ale jesli neo nie ingeruje w klienta to nie dostanie bana, no chyba ze ma naprawde duzo reportow to moze jakos bardziej sprawdzaja?
Probowalem tez BlackD Safe cheats ktore tak samo jak neo wladaja tylko klawiatura i myszka, i nie wykrylo przez kilka fali banow bo po prostu nie da sie wykryc. Neobot jest niewykrywalny, o ile bocisz w takiej miejscowce ze nie bedziesz mial duzo reportow.
@up
Dokladnie tak, nadusic hotkeya by i nadusil, ale nie odczyta danych.
Każda wersja tibi ma zapisane dane (hp, mana itp.) po inną wartością, więc musi je odczytywać inaczej. Jednak to nie jest ingerencja w klienta tibi.
To z tego, ze jakby naprawde dostał bana to moglby dokladniej ten problem opisać. Pozatym wystarczy zobaczyc jego posty, widac ze konto zrobil tylko ze wzgledu na to, ze gra na otsach, a nawet jesli dostał bana niech pokaze dowod w postaci screena :) Zreszta, nie wiadomo czy za neobota czy za mc ktore uzywa i sam się do tego przyznal w swoim pierwszym poscie. Tak wiec dziekuje dobranoc
szkoda ze neo taki drogi ;/
Bo jest sfrustrowanym dzieciakiem, ktory neobot zna tylko z opowiesci wirtualnych kolegow a sam jechal pol zycia na tibiaauto za ktore pewnie dostał bana i z zazdrosci chce popsuc nam radosc, kiedy to w calym temacie, my - uzytkownicy neobotow czytamy sobie "czysto czysto" i myslimy .. ooosz to kur no to dzisiaj wyladuje całą staminke na rotłormy bo mam zajebistego bota za ktorego mogą mi mi co najwyzej pogrzebac w poszukiwaniu rodzynek.
Fakt jest faktem, że od ostatnich 3 fal coraz więcej można przeczytać o użytkownikach neobota, którzy pożegnali się z kontem co jest oczywiście pozytywnym znaczeniem, powodzenia w dalszym boceniu ;>
Ja jebie to jest żenada. Rządzące gildie które stać na neobota stawiają sobie po 5+ postaci HLVLOWYCH total afk. Obstawiają wszystkie paccowe miejscówki i parę najlepszych faccowych. W dodatku w takiej gildii jest 30+ osób i sobie wypisują harmonogramy kto gdzie i ile expi tak że expowiska są pozajmowane 24/7. Wyciągają na tym niewyobrażalną kasę i oczywiście są bez bana bo mają niewykrywalnego bota.
A taki 30lvl boci sobie tibią auto na 1 mc na rotach i dostaje bana. Czy ludzie z cipsoftu są ślepi i tego nie widzą? A może jest im to na rękę bo takie hlvle kupują na wszystkie konta pacce? Mija już gdzieś rok i sytuacja jest ciągle taka sama.
Ja sam nie gram juz ponad rok i nie mogę się nadziwić że normalni gracze mogą dalej grać w to gówno...
Pozdro
takiś mądry to zrób system który wykryje każdego bota. a na taki rządzące gildie jest kilka sposóbów jak chociażby: nauczyć się grać i przejąć dowodzenie w takiej gildii czy też stworzyć swoją i pozbyć się starej - i tak większość tych 200+ to botki które w pvp nie ogarniają praktycznie nic
a powodem dla którego normalni gracze w to jeszcze grają jest to że "normalny" tibijczyk to ten który potrafi wczuć się w klimat tej gry i wcale nie zależy mu na expieniu
a bardzo prosze: np aktywni GM :)
Wiesz kto jest liderem takiej gildi? Typ który ma najwięcej takich botków. Więc przejęcie dowodzenia w takiej gildii jest równoznaczne z odpuszczeniem sobie RL i postawieniem farmy botów na okres półtora roku.Cytuj:
a na taki rządzące gildie jest kilka sposóbów jak chociażby: nauczyć się grać i przejąć dowodzenie w takiej gildii
Poza tym dla ciebie zostanie liderem takiej gildii rozwiązuje problem jakim są te gildie? A może myślisz że jak sie zostanie liderem to wystarczy powiedzieć: "no, słuchajcie chłopaki jako lider gildi każe wam zaprzestać takich procederów, macie w tej chwili wyrzucić całe zdobyte botami złoto do wody a postacie zrookować"
Stworzenie gildi która będzie w stanie pozbyć się starej to dokładnie to samo działanie co poprzednie + w ch*j nowych obowiązków więc trzeba sobie odpuścić nie tylko RL ale ograniczyć sen do 3h dziennie i przyjąć 54 godzinną dobę ^^Cytuj:
czy też stworzyć swoją i pozbyć się starej -
w dzisiejszej tibi nie muszą nic ogarniać. No dobra muszą ogarniać ostateczne minimum które zadanie to oczywiście powierzają swoim botkom.Cytuj:
i tak większość tych 200+ to botki które w pvp nie ogarniają praktycznie nic
a o co chodzi?Cytuj:
a powodem dla którego normalni gracze w to jeszcze grają jest to że "normalny" tibijczyk to ten który potrafi wczuć się w klimat tej gry i wcale nie zależy mu na expieniu
-O wspólne hunty? Tylko żeby huncić nowe potworki które są mocne i potrzeba na nich pare osób trzeba mieć lvle 100+
-O questy? Nagroda w porównaniu do trudności questu/czasu jaki trzeba na niego poświęcić jest śmieszna. No ale inaczej być nie może bo dziś wszyscy korzystają ze spoilerów. Więc zostaje nam satysfakcja ze zrobionego questu... średnio zadowalające. W dodatku żeby mieć dostęp do lepszych questów potrzeba mieć to co napisałem wyżej
-O pk? Śmieszne, w dzisiejszej tibi z blessami to jest żenada. Mikstury które zabiera się ze sobą na expa są droższe od samego blessa. Nigdy zabicie innego gracza nie jest opłacalne. Pod koniec mojej gry byłem wyśmiewany jak kogoś zabiłem dlatego że on nic nie stracił a ja zmarnowałem sobie fraga. Dodatkowo gdy na serwie są setki 200+lvli spróbuj zabić kogoś kto nie zna żadnego z tych 200lvli a nie pożyjesz długo(kochane przenikanie postaci)....
Jak dla mnie tibia ponad rok temu osiągneła dno I zadziwia mnie jakim cudem ciągle spada coraz niżej
od kiedy to sa delety zamiast banow ? nie gram chwile, wiec jakas zmiana widze, od teraz od razu delete, nie ma banow ; o?
ale stypa, to jedna mała wpadka z botem i kasacja ? bez jaj ; /
Bardzo dobrze, dostawajcie bany , "delejty".
Widzę że Cipsoft się stara, niedługo neoboty pójdą do kasacji.
Jak widzę że ludzię się denerwują że dostali karę pod postacią usunięcia konta robi mi sie lepiej ;]
Przyjdzie taki moment że znienacka Cipsoft pokara wszystkich Neobotków ;]
zrób sobie może przerwę od tibii, co?
a po neobocie przyjdzie nowy - lepszy bot więc sie nie martw
@Pumpkin
Gdyby pomysł z GM'ami miał wypalić to by musieli zatrudnić conajmniej z 50 nowych pracowników a to im się poprostu nie opłaca(nieopłacani GMowie są mało warci) a pozatym - od takiego bana zawsze można by się było odwołać a i tak każdy miał na nich jakiś sposób
Nie, 10 gmów by w zupełności wystarczyło. A poza tym niby dlaczego musieli by im płacić? Czy moderatorzy na tym forum nie spełniają swojego zadania pomimo że nie otrzymują wynagrodzenia?
I niby dlaczego miały by być brane pod uwagę jakiekolwiek odwołania od tych banów? Na starej tibi owszem można było się odwołać ale jakakolwiek szansa była tylko w przypadkach innych niż ban za bota, np bany za handel itemami gdy gmowie wyciągneli złe wnioski z rozmów między graczami. Jednak gdy gm przyszedł kogoś zbanować za bota, ten nie odpowiadał mu przez minute, chodził i zabijał potworki to nie było szans na odwołanie
Wystarczy zrobić odpowiednie procedury jakich trzymać by się musieli gmowie wtedy szansa że ktoś niesłusznie dostanie bana będzie wynosiła mniej niż 0,01%
Pozatym nikt nie powiedział że wprowadzenie gmów ma zastąpić obecny automatyczny system. Gdy ten system banował by wszystkich użytkowników zwykłych botów to GMowie skupili by się praktycznie tylko na tych co używają neo bota.
A jak by dodać do tego przemyślany system raportowania (np wysłanie raportu możliwe raz na 12 godzin przez tylko 1 postać z konta dodatkowo posiadającą minimum XXlvl) to okazało by się że tych dziesięciu GMów to nawet będzie za dużo.
pozdro
Neo - czysto.
pumpkin#
po Twojej śmiesznej gadce zakładam, że całe zycie przegrałeś na npvp.
trzeba ogarniać, na pewno mniej niż kiedyś, ale jednak.
neo to jest typowy cavebot, warbota ma słabego, o ile w ogóle można nazwać te 'kilka' skryptów jakimś warbotem.
no to się ostro mylisz ^^
powiedz mi co trzeba ogarniać? Nie rozumiesz że system pvp w tibii nie ma sensu?Cytuj:
trzeba ogarniać, na pewno mniej niż kiedyś, ale jednak.
Dawniej kiedy straty przy śmierci były znaczące a fragi otrzymywały 2 ostatnie osoby a farmy botów nie istniały to właśnie pvp graczy decydowało o wszystkim.
A teraz padnięcie 150lvlem (od samego początku boconym wraz z 5 takimi samymi charami) jest niczym strasznym "o padłem, ale mam blessy więc straciłem lekko ponad lvl i odrazu ide puścić bota więc do wieczora odrobię".
Powiedz mi co jeśli gildie nie akceptują war moda? Co ma zrobić jedna gildia żeby pokonać drugą? Wbić skulle? Jeśli jedna gildia zacznie atakować drugą zabijając ich na fragi to wszyscy z tej gildi powbijają sobie rsy a druga gildia odrobi straty w 1 dzień.
problem jest w tym że cipsoft nie chce wcale rozwiązać tego problemu bo jest im to na rękę. To te duże rządzące gildie kupują sobie pacce na 5-6 kont aby móc na nich bocić. Cipsoft banuje tylko użytkowników normalnych botów którym nie opłaca się kupować neo bota bo bocą sobie tylko 1 postacią zazwyczaj na faccu po kilka godzin w tygodniu.Cytuj:
No widzę, ze dobrze główkujesz. Może by przetłumaczyć to na angielski i wysłać do Cipów. Może dotarłoby do nich w końcu, że walki z botami bez gmów nie da się wygrać. Komputer sam wszystkiego nie zrobi.
Po 1. Na prawdę ogarnięci ludzie mieli 'farme botów' nawet przed zniszczeniem systemu pvp.
Po 2. Trzeba ogarniać, większość ludzi nie ustawia sobie healingu w neo na wojnie, bo się nie opłaca, do dupy jest.
musisz umieć rzucać mwalle, tego Cię bot nie nauczy, po prostu trzeba umieć grać.
nie wiem na jakim Ty serverze grasz, że Ci ludzie nie akceptują wojny
Te boty powstają bo ci co je robią znają kod źródłowy klienta tibi. Zmiany w klencie nie zadziałają. Gdyby wszyscy grali na flash kliencie pewnie by botów nie było chociaż nie wiem... może jakoś da się napisać bota pod przeglądarke.
btw. dostałem del na botcharze na rooku. BBot,
Uzywan tibi auto od paru lat do dzisiaj i nigdy za t.a nie dostalem bana, kiedys kumpel mi dal blackd i ledwo po wlaczeniu ban ;d
ano pisali ale jak to ma się naprawdę to nie wiadomo
gdyby to było takie łatwe jak niektórzy mówią to napewno już by były pogłoski o tym ze któryś z twórców botów opracował/opracowuje testową wersje. Narazie ani słowa poza wypowiedziami ludzi niezwiązanymi z żadnym projektem, które zapewniają o nowej erze botów.
Gdyby powstał demonstracyjny healer czy coś w ten deseń moja opinia wyglądałaby inaczej
To akurat przypadek bo oba boty są tak samo wykrywalneCytuj:
kleptoman napisał
A ja mam pytanie, Kiedy sie dostaje dela ? ze np ich system zbiera przez iles tam czasu boty i daje im dopiero pod koneic tygodnia czy miesiaca, czy w danym momencie ?. bo 21 lipca byl mass ban, dostalem delete ale zaraz po tym zrobilem chara i bocilem nim na rooku jakies 4h. (tylko na rooku) dziś mija tydzien i boje sie za jak bedzie znow mass ban to moge cos zebrac za tamten czas ;f
Nikt nie wie jak system działa..czy np. jest odpalany tego samego dnia i banuje czy też zbiera cały czas dane i losuje ludzi
Nikt nie wie i nikt nie potrafi wyjaśnić poza kilkoma pracownikami cipsoftu, którzy jak można się domyślić nie są zbyt skorzy do rozmowy na ten temat (i dobrze)
tibia auto 56 knight -czysto
sąsiadka dostała bana na miesiąc - tibiaauto i neobot
blackd mc - mówi, że czysto, chociaż hacki się zdarzają