Witajcie , czy dało by radę zrobić petycję do Cipsoftu za przywrócenie GMów?
Wersja do druku
Witajcie , czy dało by radę zrobić petycję do Cipsoftu za przywrócenie GMów?
Dało by się z pewnością, ale oni i tak nie przywrócą.
Cipsoft nie kwestionuje swoich decyzji.
Oni naprawdę są nie ogarnięci , lepiej żeby przywrócili -teraz nie bedą mieć żadnej kompromitacji
Niż kiedy populacja tibi spadnie o 80 % ...
Po co przywracać GMów skoro nic nie robili? Od 2007 roku nie widziałem ani razu GMa...
W życiu nie widziałem GM'a, a gram 12 lat :D
widziałem 2 razy gm'a :D gram prawie 6 lat lol
w sumie 3 jak gadał z botterem xD. Powiem, że by się przydali czasami jak pisałem raporty odzywali się na priv :D.
No ja akurat raz widziałem jako koleś bocil na rotach. Ctrl+R i napisałem raport, przyszedł i go zbanowal. Zapytalem czy jakis prezent należy sie mi a on "Free respawn is your prize" heheh :D
Ogolnie watpie czy cipsoft by sie zgodzil na przywrócenie GM'ow. Ale zawsze można próbować.
bo według was bycie Game masterem to siedzenie w dp i gadanie z ludźmi nie?
Może i Wy nie widzieliście Gm'a co nie znaczy, że on nie widział was. Bo prawda jest taka, że prawie ciągle na niewidce byli...
niezly jest :D
Hehe raz widziałem GMa w carlin ludzie go masą otoczyli i taki spam był że hej
Jeszcze jak kiedyś bociłem na BlackD to podobno kilka razy gm po mnie przyszedł ale auto responding + zatrzymanie funkcji bota po przyjściu gma i ani jednego bana, bana dostałem dopiero jak wprowadzili system.
Teraz nie ma liczyć na powrót GM'ów
Wiele robili wbrew pozorom choć tak naprawdę w ostatnich latach ich istnienia została tylko garstka, która niespecjalnie była wspierana przez Cipsoft.
GM'i dostali za mało narzędzi, poza tym błędem było że pozycja GM'a była niemalże dożywotnia, wiele było kont gm'ów na które nikt nie logował się od dawna albo robili sobie raczną przerwę O.o Powinni wypracowywać limit logowań/raportów, a jak nie to do widzenia. Poza tym powinno być ich o wiele więcej
Choć z drugiej strony wiadomo jak to jest-byli wolontariuszami których w sumie Cipsoft nie mógł kontrolować. Jednak zwiększenie liczby GM'ów i nadzorujących ich HGM+to co pisałem wcześniej byłoby wielkim plusem dla tibii. Teraz pozycja tutora nic nie znaczy, ludzie którzy lubią pomagać i tak pomagają lecz nie mają już tej motywacji-niebieskiej pelerynki gdzieś w oddali
tutorzy maja jakas nagrode, w koncu moga wchodzic pierwsi na test servery, nie?
ale to tak odnoszac do #up
Ja tam uważam że Gm'owie bardzo dużo robili, gram w tibie 5-6 lat ( oczywiscie miałem bardzo długie przerwy)
Gm unikał kontaktu z osobami- tym bardziej w depo. Ponieważ było dużo osób którego go obarczały i pisali do niego .
Zawsze jak raportowałem gracza , najczęściej dostawał bana. Chodź ja nawet gm nie zobaczyłem =]