TEMAT W BUDOWIE:
Post powstanie pewnie do poniedzialku.
Gra odbywa sie na serwerze two eagles, nazwa gildii: Hunters
Wersja do druku
TEMAT W BUDOWIE:
Post powstanie pewnie do poniedzialku.
Gra odbywa sie na serwerze two eagles, nazwa gildii: Hunters
Od kiedy dokładnie przechodzą na f2p ? Wybacz, ale coś mi się z netem dzieje i strony których zbyt często nie odwiedzam ładują się kilka minut.
Obejrzalem pare trailerow i strasznie mi sie nie podoba =[ wszystko wydaje sie takie ociezale i powolne.
Ja grałem kiedyś, zajebiste. A z tym kontem premium to dziwne, bo wychodzi tak samo jak abonament w sumie.
Co to znaczy? Chodzi o walke? Walka jest najbardziej dynamiczna wsrod wszystki mmo w jakie gralem. Jest tu system ktory polega nie tylko na nacisnieciu klawicza umiejetnosci, oprocz tego musimy nacisnac odpowiedni klawisz w odpowiednim momencie biorac pod uwage obrone przeciwnika. Brzmi to skomplikowanie ale jest baaaardzo proste, urozmaica gre i daje sporo satysfakcji. Bitwy nie ograniczaja sie do wciskania 1,2,1,2,1,2 koniec.
@up
Dokladnie tak ma byc. Gra bedzie dostepna za darmo a za dodatkowe funkcje nalezy oplacic abonament (konto premium to tak naprawde ladnie nazwany abonament, w tibii jest tak samo).
Znośnie, bo mapka i bez dodatków jest baaardzo duża
Dalej twierdze ze takiego czegos nie da sie przeliczyc =]
ale nvm ta gra dalej wyglada dla mnie jakos oschle i ciezko (patrz np jazda koniem)
Moze zbyt pochopnie krzyknalem ze obszar jest wiekszy. Chodzi mi glownie o to, ze podstawowa mapa jaka bedzie dostepna daje duzo wieksze mozliwosci (ilosc qestow, przedmiotow, raidy, dungeony, mounty i wiele wiecej) i sama gra jest bardzo rozbudowana. Dla osob ktore juz dzisiaj chca sprawdzic "z czym to sie je" jest dostepny trail (niestety tylko w wersji po angielsku) ktorego ograniczenie to wyspa dla poczatkujacych (taki Rookgaard). Przepraszam za ciagle porownania do Tibi ale to w koncu forum o tej grze i gralem w nia dosc dlugo wiec najlatwiej mi sie odnosic.
A ja nadal nie wiem co to znaczy oschle i ciezko ;) (powiedzmy, ze rozumiem przenosnie ale nie wiem skad takie wnioski xD moze ogladasz stare filmy gdzie Conan byl pelny bugow i ogolnie malo grywalny?)
Age of Conan czadowe jest mi się podoba tylko wcześniej nie miałem zbyt dobrego kompa a teraz kasy ale jak będzie to f2p to może jakoś co 3 miechy 80 wykrzesze i przynajmniej będzie wiadomo że można się zalogować podczas braku dochodów xD
Cool story:
Wczoraj kupilem ta gre bo fajnie wygladala na obrazkach. Na poczatku uwolnilem z placzy jakas kobiete. Kazala sie zaprowadzic do miasta. Ofc. musialem sie zgodzic bo za mna lazila a podczas rozmowy nie bylo opcji "Spierdalaj", ani nie moglem jej w zaden sposob zabic, nawet okladajac ja wielka maczuga po ryju. No wiec ruszylem sciezka, po drodze zabilem ninje ktory mial 4 metry i bil mnie maczuga (wtf). Idac dalej dotarlem do bramy ktorej pilnowal otyly straznik niewolnikow. Podczas walki z nim wyskoczyl mi napis "fatality" po czym grubas ukleknal i wylaczyla mi sie gra. Nie zrazilem sie tym i wlaczylem ja ponownie. Gdy dotarlem do bram miasta dziwka powiedziala, ze odwdzieczy mi sie, po czym zniknela (!!!). Straznik nie chcial mnie wpuscic do miasta bo mialem na sobie kajdany. Poszedlem wiec do kowala ktory stal przed miastem (beka, kowal przed miastem) a on kazal mi nazbierac jakichs kamieni (beka, kowal potrzebuje kamieni zeby zniszczyc moje kajdany). Gdy juz pozbylem sie kajdan i dostalem sie do miasta postanowilem poszukac tej kobiety. Szybko znalazlem ja w jakiejs knajpie. Od innych npc w srodku dowiedzialem sie, ze jest dziwka. Uradowany zagadalem do niej, ale podczas rozmowy nie bylo zadnej opcji zeby mi sie odwdzieczyla ! Pomyslalem ze moze jak porobie troche wiecej questow fabularnych to taka opcja sie pojawi. Owszem, pojawila sie, dziwka aby sie odwdzieczyc oddala mi troche swojej krwi, bo potrzebowalem jej do questa ! Ta gra to gowno i nawet przejscie na f2p jej nie pomoze !
Może punktami bedzie łatwiej:
1.Cool story dotyczy ktorego posta?
2.Kupiles mmo za ktore w dodatku trzeba placic dla tego, ze wygladalo fajnie na obrazkach? Cool story.
3.Musiales sie zgodzic i nie mogles jej zabic poniewac jest scisle zwiazana z watkiem fabularnym.
4.Ninja z maczuga? Mowimy o tej samej grze?
5.Mozliwe ze sie wysypala, gra jest dosc czula na zasyfiony system, slaby sprzet itd. (problemem najczescie jest jakies ustawienie graficzne z ktorym grafika poprostu sobie nie radzi).
6.A co miala robic? Stac pod brama? Weszla do miasta i tyle o co chodzi?
7.Stal przed miastem poniewaz budowal zapore ktora miala chronic miasto przed lawa. Czy ty w ogole zwracasz uwage na te rozmowy czy klikasz co popadnie?
8.Nie potrzebowal ich do zniszczenia kajdanow a do zapory o ktorej byla mowa. Przysluga za przysluge, widzisz w tym cos dziwnego?
9.Nie wyszedles poza tortage nie widziales nawet 1% gry i krzyczysz ze gowno? Ogarnij sie troche.
Z tego co napisales w tym poscie stwiedzam ze "zle grasz". Stworz nowa postac, ustaw sobie wyglada jaki tylko Ci sie podoba (BARDZO duze mozliwosci), czytaj qesty, prowadz rozmowy, zapisz sie do gildii, posiedz z ludzmi na ventrillo, poprostu sie baw! MMORPG to nie jest fps ktorego przechodzisz w 8h (w dzisiejszych czasach to i tak duzo :( ), wczuj sie a napewno nie bedziesz zalowac wydanych pieniedzy a przed toba dluga przygoda w swiecie Hyborii!
Widze, ze tamat zaczyna zyc. Jezeli mieliscie z ta gra kontakt to wypowiadajcie sie, jezeli nie to tez. Chetnie przyjmuje reakcje negatywne jak i pozytywne co widac po tym poscie.
Chcesz powiedzieć, że Tibia jest bardziej dynamiczna? :P
Liczyłem na jakieś konstruktywne propozycje, bo Tibi niestety za taką nie uważam :(
@Lorq
+1
Przykro mi się robi jak ktoś wypisuje takie głupoty o grze której tak na prawdę nie zna.
Co do samego Conana to kolega kiedyś grał i bardzo fajna była podobno, ale to były początki i przymykało się oko na bugi itp. Twórcy powoli je naprawiali i ludzie zaczęli odchodzić. To było dość dawno temu, nie wiem czy sytuacja się już poprawiła.
Gra w polsce zostala wydana jako Age of Conan: Hyborian Adventures 2009, czyli wersja juz znacznie poprawiona i w pelni grywalna. Niestety ale kazde liczace sie mmorpg jest tak ogromne i posiada tyle mozliwosci ze bugow nie da sie uniknac i zawsze beda, kwestia jak szybko tworcy na nie reaguja (tutaj AoC na poczatku tez mialo problemy). Polskie serwery maja problem z iloscia graczy i nie ukrywam tego, dla tego odszedlem, f2p jest dla mnie nowa nadzieja ;).
Grałem w AoC jakieś półtora roku temu kiedy to wygrałem ją w konkursie CDA, nie powiem, gra ma (miała?) potencjał, ale jak dla mnie była trochę zbyt nudna. Ale walka mi sie podobała BARDZO.
Masz racje a ja tego nie ukrywam i dotyczy to tez serwerow EU (chodz teraz po kolejnym przeczytaniu widze, ze mogles odniesc takie wrazenie). Minelo troche czasu i wiele sie zmienilo gra jest dopracowana, mozna znalezc sporo materialow na jej temat a przejscie na model f2p+premium da jej poteznego kopa.
Masz racje tez przestalem grac bo solo bylo poprostu nudno, dla tego chce zebrac ekipe, stworzyc gildie, postawic ventrilo i z grupa innych osob zaglebic sie mroczny swiat Hyborii. Mysle ze swiat gry jest jednym z glownych atutow. Nie jest to azjatycki Aion czy "cukierkowy wow" (gralem i takie jest moje zdanie na temat grafiki i swiata, tylko moje, nie musze miec racji i nie mam zamiaru wywolywac tu flejma) a brutalny kontynent gotowy do odkrycia przez dojrzalego gracza (i o ile milej bedzie sie to robic razem).
Obejrzałem kilka gameplay'ów z tej gry i właściwie to mnie zainteresowała. Możesz mnie dopisać do listy.
Na chwile obecna lista nie jest imponujaca:
-Uker
-Adriano
-Xijeg (? nie wiem jak interpretowac Twoje posty)
Wszystkie zainteresowane osoby dostana PW na kilka dni przed premiera (Potrzeba czasu zeby sciagniac klienta jest naprawde spory) z nazwa gildi i moim nickiem.
Ps. Wiem, ze tytulowy post wyglada biednie i jest malo zachecajacy ale gdy bede mial 100 postow odpicuje troche temat ;)
Ja może spróbuję, ale to na początku lipca, sesja właśnie trwa :D
Jeżeli pójdzie na moim sprzęcie, to pisze się na to . : )
Tak w skrócie to procek 3.2, ram 2GB, karta za jakieś 4-5 dni 1GB GeForce .
Jeżeli mi pójdzie, to się piszę :)
Mój sprzęt: Dell Inspiron 1545
Procesor : Dual-Core T4500 2,3 GHZ
Ram : 3 GB
Karta Graficzna : Intel GMA x4500MHD
Wiadomo kiedy dokładnie będzie możliwośc gry F2P?Może bym się skusił do gry.
A będzie w pełni f2p? Czy coś jak w LOTRO, że musisz QuestPacki kupować?
Jeżeli w pełni darmowa to zagram ;=]
@down
To nie zagram ; d
Odpowidzi na Wasze pytania sa juz w tym temacie i to w pierwszym poscie, czytajcie... ;)
#up:
http://img863.imageshack.us/img863/3571/chart3.png
Chętnie bym zagrał , a mam pytanie jedno , otóż , wiesz może jakie 4 klasy będą dostępne dla f2p? (zagrałbym demonologist'em lub necromancer'em)
No to pogram z wami ;) Gra będzie w języku polskim? (na stronie głównej gry jest do wyboru nasz język ojczysty)
Dobrze , umknęły mi , nie przeczytałem wszystkich postów , ale czy to jest powód żeby wysuwać takie wnioski od razu?Ne rozumiem o jaki "wkład" chodzi?(nigdy nie grałem w tą grę więc na temat tej gry nie mam nic do powiedzenia , oprócz tego co widziałem na trailerze oraz jakie są klasy do wyboru)
Wracając do mojej umiejętności czytania jest ona nienaganna , zresztą nie muszę Ci nic udowadniac , masz prawo do wyrażania swojego zdania.
P.S Nie będę więcej offtopował ponieważ temat jest przeznaczony do czegoś innego i Ciebie proszę o to samo.
"Wkład" to jest własna inicjatywa, znalezienie tych informacji w googlach zajmuje mniej czasu niż napisanie posta z pytaniem o nie. Odrobina samodzielności nigdy nie zaszkodzi. Po prostu nie trawię ludzi którzy muszą mieć wszystko podane na tacy, bo sami nie są w stanie wyszukać nawet tak trywialnych informacji. O to mi głównie chodzi, o obrzydliwe lenistwo, "po co mam szukać jak walnę posta i mi odpowiedzą??"
EOT
Wracając do tematu, jak mamy wybierać serwer to ja byłbym za jakimś z normalnym PVP coby nie wiało nudą po jakimś czasie :)
To nie jest takie proste poniewaz na serwerze pvp gra sie naprawde ciezko :) Atakowac mozna kazdego i prawie wszedzie, nie ma czegos takiego jak w wow gdzie nawet na serwerze pvp inna rase ktora mozesz atakowac spotykasz dopiero na jakims wysokim lvl. Zeby gra tutaj na pvp trzeba naprawde trzymac sie razem. Wybranie serwera pve pozwala tylko wygodnie grac na niskim lvl, potem i tak siedzisz ciagle w minigrach i w teranach pvp wiec nic nie tracisz.
Ja się chciałem zapytac jak sprawa wyglada z wersja polska nie mam czasu rozkminiac tego nie ma jakis jasnych informacji, czy to cale F2P bedzie dotyczylo polskiej wersjei i serwerow. [ i tak czytalem pierwszy post i ja wiem ze gra jest w zlokalizowana tylko czy napewno dostaniemy polskie serwery w F2P bo z trialami to jest jakas paranoja ]
I jak to wogole jest skostruowane to znaczy jest juz to F2P bo wczoraj zalozylem free triala ktory jest na unlimited time z Polskiej wersji strony AoC i co i ze tak sie wypowiem brzydko gowno, launcher po polsku gra sie odpala po Polsku po czym jezyk sie zmienia na angielski bo niemam dostepu do serwerow polskich ( znaczy serwera bo z tego co juz wyczytylam jest jeden polski i jeden polsko rosyjski ) jest tak absurdalne z enawet mi sie nie chce wypowiadac. Angielski nie sprawia mi jakiejs trudnosci rozumiem 80-90% ale czasen padnie jakies okreslene czy to skila czy odnoszace bezposrednio do siwata ze sie mozna zaczac zastanawiac.
Ja w Conana pogram chetnie, fajnie wyglada, spoko walka, grafika, opcje dialogowe bardzo fajnie sie zapowiada no i jest moj ukochany necrus.
Pzdr i jak ktos sie orientuje to niech da odpowiedz, jesli to padlo juz na tym forum to sorka nie mialem sil czytac wszystkiego.
unlimited trial =/= f2p
Dobra a ja mam pytanie teraz powinienem kupic gre PL czy tam klienta na za granice bo w sumie patrze cenowo wychodzi jak tibia mysle ze moglbym sprobowac na poczatek a potem jak mi sie spodoba a nie mialbym kasy na premium to chcialbym chociaz moc sie zalogowac na postac
# zapomnialem jeszcze gre trzeba zakupic to chujtam, poczekam na f2p