Minecraft w 2D, proszę, tutaj 2 filmy od Coestara:
W czerwcu/lipcu na kanale manderopx pojawi się cała seria z tej gry, jak ktoś nie chce kupować.
Wersja do druku
Minecraft w 2D, proszę, tutaj 2 filmy od Coestara:
W czerwcu/lipcu na kanale manderopx pojawi się cała seria z tej gry, jak ktoś nie chce kupować.
Widzę, że już ktoś się o tej grze dowiedział. Może na pierwszy rzut oka jest to minecraft 2d, ale dużo tę grę różni. Oprócz widoku 2d Terraria jest dużo bardziej rozbudowana. O wiele więcej itemków, broni. Ciekawe bossy, dungeony, biomy. Polecam ją wszystkim. Mimo, że piracę działa nawet multi, a gra we 2 jest świetna. Ogółem dużo by tu się rozpisywać o walorach tej gry. Rozbudowany system walki, magia...
@edit
Dałeś jakieś nudne zniechęcające filmiki z początków lets-playi. Polecam obejrzeć np ten trailer
Dla ciekawskich - kosztuje 9.95 euro. Czy jakoś tak. Niby całkiem fajna, ale jak grać, to tylko z kimś - większa frajda. Oglądałem filmiki, nawet ciekawe, dużo możliwości.
Ktoś wie jak założyć serwer multi? Chciałbym z kumplem pograć przez hamachi czy coś, ale wyskakuje błąd "You are not using the same version as the server".
Nie wiem co ludzi ciągnie do gier tego typu, przecież to wygląda jak Soldat z przed parunastu lat 'o' Nie podoba mi się i w życiu bym tego nie kupił ;d
@mikol
Po prostu masz inną wersję niż kumpel.
@Hammett
Gra jest specyficzna, ma dużo więcej możliwości niż minecraft, jest ciekawa, wciąga i grafika może 2d, ale wszystko jest ładne.
pogralem chwile ale nudzi sie, gralem na multi z kumplem ale tez sie jakos znudzilo to nie dla mnie : d
Nie polecam schodzić na początku gry głęboko w podziemia, nie macie szans sam na sam z dżdżownicą.
Zależy którą. Ich jest w chuj, ale na początku mamy szanse spotkać dwa rodzaje - taką ze 100 hp i lekko mniejszą. Tą drugą można rozwalić wooden swordem, ta pierwsza oznacza reset gry ;dd
Co zrobic, zeby mi sie mobki w domu nie respily?
Zbudowałem sobie ZAJEBISTY domek ze szkła, jak ustawić żebym się w nim respił.
Btw. linka z hakiem najlepszy item w grze!
Musisz zbudować łóżko. 5 silka - 50 pajęczynek i jakieś drewno. Ja już w to gram kilka dni i jest fajnie :D Udało mi się już kilka razy uwalić bossów: takie wielkie oko i eater of the worlds. Tego wielkiego szkieleta nadal nie mogę, a chroni wejścia do dunga. teraz zbieram materiały z meteorytu który spadł na mój świat.
Stawiam lozko, klikam prawym i nic sie nie dzieje.
Gra ogólnie ciekawa ale polecam raczej grę na multi.
Sebiq po naciśnięciu na łóżko powinna się pojawić informacja "spawn set" czy coś podobnego i w tym momencie już respisz się koło łóżka, a spać nie można bo psuło by to sens gry - walka potworami.
Ktoś chętny zagrać na multi przez hamachi?
Ta gra jest fajna, przed chwilą biegnę sobie jakiś cave więc od razu wbiłem lece na dół cały czas i zaczyna się zmieniać otoczenie, zleciałem z jakiejś skarpy wleciałem do zajebiście głębokiej wody, na dnie masa takich niebieskich grzybkow (50 hp regenerują) i skrzynka od razu do niej podbijam ale wskoczył na mnie boss slimów + zacząłem się dusić w ostatniej chwili otworzyłem skrzynkę i wyjąłem enchanted boomeranga : D zajebista broń
@edit
aha i na multi to ja chętny napisałem Ci już prv
ej a mi to nie działa, jakiś błąd wywala mi.
@UP
Zainstaluj najnowszego frameworka.
Przed uruchomieniem Instalatora trzeba zainstalować 32-bitowy składnik Windows Imaging Component (WIC). Odwiedź <A HREF="http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=162643&clcid=0x409">Centrum pobierania Microsoft</A>, aby zainstalować składnik WIC, a następnie uruchom ponownie Instalatora.
takei cos mi wywala.
Nie moge robić Silka. Jaka jest najnowsza wersja, chyba mam starą jakąś.
W ogóle ta gra, to są moje wyobrażenia przyszłego minecrafta. NPC, miasta, bardziej rozbudowane itp. I w sumie 2d mi bardziej odpowiada. Tylko jest trudniejsza.
Przyłączam się do pytania, bo ja nie mogę robić młotków z drewna. Nie wiem jak dalej, nie mam kowadła jeszcze.
Znalazłem rozwiązanie - uaktualnij grę.
Ja mam chyba najnowszą, wszystko jest. Co do gry to jest wspaniała i bardzo rozbudowana. Gram z kolegą na hamachi i się szybko rozwijamy. Udało nam się wyczyścić dunga, teraz próbujemy eksplorować piekło - bardzo ciężko.
Wie ktoś może jak rozwiązać przyczynę wyskakiwania błędu w momencie gdy próbuje połączyć się do swojego serwera (multi)? Inni też nie mogą wejść.
Skąd wy to "kupujecie"?
Na kompie braciaka wyskakuje błąd, zainstalowane ma NetF.4.0 xnafx4.0 więc o co chodzi ?
http://i55.tinypic.com/xqcitl.jpg
zainstaluj xnafx40_redist
Nawet to fajne, ale minecraft lepszy.
Można do kogoś podbić na hamachi?
Skąd silk? I gdzie spotkam bossy? I czy padając coś tracę?
Traci się kasę.
Na multi można grać postaciami z singla?
Tak.
Co do bossów. Wielkie oko bardzo rzadko się respi lub można samemu przyzwać zbierając 10 lens i przemieniając w altarze na corruption world. Eater of the worlds pojawia się co 3 zniszczenie shadow orba lub poprzez przyzwanie. Skeletron to tylko jednorazowy boss, pilnuje wejścia do dunga, w nocy musisz pogadać z Old Manem i wtedy przemienia się w Skeletrona. Jeśli wbijesz do dunga bez pokonania tego bossa to dostaniesz hita za 9k.
Jak zbudować drzwi w ogóle? :O Bo mam wytworzone, ale nie mogę zbudować.
Jeśli zrobiłeś drzwi to musisz postawić je na podłodze, nad którą są 3 kratki przerwy i stoi klocek - taka framuga.
Bardzo fajna gra, pykam sobie z bratem przez hamachi, ostatnio porobiłem domki dla npc i powiem że ciekawe rzeczy można kupic. Znalazłem też dungeona ale nie moge poradzić sobie z Skeletronem, jakieś rady? Teraz wybieram sie do corruption bo słyszałem, że można znaleźć tam meteoryty :]
ŚciągnąłemKupiłem, zaraz sobie pogram. Wygląda ciekawie, aczkolwiek, mieszanie barw podczas budowania postaci mnie wkurwiało niemiłosiernie.
@Waven
Na skeletrona to idź dopiero jak będziesz miał 300+ hp, jakąś szybkostrzelną broń np. minishark, dużo lepszych potków i dobrą zbroję.
Jak wy w to gracie? Sciaglem jakiegos klienta i po zarejestrowaniu nie moge wejsc,pisze - user not premium.
Prosze o jakiegos linka na pw gdzie moznaSCIAGNAC !KUPIC ta gierke :) reput poleci pozdro!
gra ktoś na multi? jestem total newb nawet bosa nie ukurwiłem tylko filmiki oglądałem :D
hamaczi:
sieć terrariatorg
pass:123
Na steamie da się kupić.
Może wiecie dlaczego gry próbuję wbić na jakiś serv to mi się gra wyłącza? O dziwo jeśli sam stawiam to wbijam bez problemu.
beka była :D mam buty mega szybkości i złoty miecz <koks>
Ja byłem już w podziemnej dżungli i piekle, ale tylko przelotnie :D O ile w dżungli mogłem jeszcze coś zabić, to w piekle zebrałem tylko hellstona i do domu :c Teraz bedę się do zbicia oka przymierzał - co trzeba mieć mniej więcej? I jak znaleźć szybko te ołtarze?
@up
nie wiem :DDDDDDDDDDDD
@topic
Kiedy znowu gramy? koło 18-19?
Tip: Jak gracie sami, to bierzcie mapę 'small', czy jak to się ten najmniejszy rozmiar zwie. Duża jest bez sensu do grania samemu. Tego dodatkowego terenu i tak nie zwiedzicie/nie wykorzystacie, a przez to, że mapa jest większa i przede wszystkim głębsza, opóźniacie się. Mała jest idealna dla jednego gracza.
@Dine
Gdzie znalazłeś jungle? Ja sam tyle szukałem i nie mogę znaleźć. Mam już wszystko, molten set, bronie itd. a nie zwiedziłem jedynie jungli.
W jednej połowie mapy jest dungeon, a w drugiej jungla. Dungeon chyba zawsze jest po prawej. Właściwie nic ciekawego. Jest raczej ogromna w skali całej mapy (1/10 całych podziemi?) więc jak wiesz gdzie jest dungeon to znajdziesz bez problemu. Płytko nawet jest. Polecam ogólnie http://www.terrariaonline.com/thread...p-viewer.4226/, chyba, że nie chcesz sobie psuć zabawy.