Cześć, dziś loguje na swoja postać a tu ban. Wchodze na tibia.com a tam:
http://i54.tinypic.com/wi7zup.jpg
To jest jakiś żart czy coś? Bo nie rozumiem. Jak się od tego odwołać?
Wersja do druku
Cześć, dziś loguje na swoja postać a tu ban. Wchodze na tibia.com a tam:
http://i54.tinypic.com/wi7zup.jpg
To jest jakiś żart czy coś? Bo nie rozumiem. Jak się od tego odwołać?
LOL 1wszy raz cos tak niedorzecznego widze...
oczywiscie ze sie odwoluj przeciez to jest na tle rasistowskim..
A jaki był kontekst wypowiedzi? Od niego dużo zalezy.
Tak szczerze mowiąc nie jestem pewny z kim to pisałem ale wydaje mi się, że kłóciłem się z jakimś szwedem który zawsze mi na resp wchodzi i przeszkadza. Spamował mi, że boce i sharuje, potem zaczął spamować w swoim jezyku i to chyba napisałem.
Ale swoją drogą kontekstu nie da sie zaraportować, tylko jedną wypowiedź, przecież skąd Cipsoft ma wiedzieć o czym był kontekst.
nie ma co pisz odwołanie i zobaczymy co oni napiszą
I'm from Poland, bro = hacking? WTF?
Zgłoś jak najszybciej, na pewno jakaś pomyłka ;p
Cytuj:
Polish citizen = hacker? Is it an error of your reporting system? Why banned?
Dobra napisalem im tak, zobaczymy co odpisza ;dCytuj:
Dear Cipsoft.
I am writing to you in the reason of my banishment. I had been banned by your reporting system the day before. My name in tibia is XYZ.
In your meaning I have broken the rule 5b, which says:
" b) Hacking
Stealing other players' account or personal data."
Your banishment is based on my worlds said on any private channel "i from Poland bro" (May 06 2011, 20:29:38 CEST in Private Message).
My question is why have you banned me for hacking? Do you discriminate polish sociality? Is there something wrong if I am a polish citizen? What does has hacking in common with Poland? I do not really understand why have you banned me for hacking.
Maybe it was a misstake. In my point of view your banishment is pointless.
Please solve the problem as fast as possible. I was already going to buy a new premium account but you have banned me in no reason.
I am looking forward your answer.
Yours sincerely,
XYZ
Bez różnicy jakie ma dane przecież można podawać fikcyjne... Poza tym co ma piernik do wiatraka? Jak już to byłby to accozunt trading a nie hacking...
W danych konta możesz mieć napisane, że jesteś z Kambodży i jak napiszesz, że jesteś z Polski nic nie powinni Ci zrobić ;)
zwłaszcza ze reason to hacking. Jakaś pomyłka na 100%
Ciekawe czy autora nagrodzą jakąś rekompensatą. Czekam na dalszy rozwój tematu :P
@down
jeśli miał.
@up
muszą mu zwrócić premium time, który stracił
moze ktos zlozyl raporta takiego ze ktos haknal twojego chara i zeby ci nie zdazyl wyczyscic wszystkiego ew. zrookowac to cie zbanowali ;P
Dzięki za zainteresowaniem tematem :)
Pacca nie mam od marca na tym koncie, jak ściagną bana to nic w sumie nie strace - na żadna rekompensatę nie licze.
@Up
Cipsoft nie bawi się w takie bany ;P Zawsze to gracz jest winny, za to że dał się haknać.
Narazie czekam na odpowiedź ze strony Cipsoftu. Będę was informował na bieżąco ;)
Może Poland Bro to jakaś organizacja hackerska ? :D
Haha kurczę no pierwszy raz widzę taką sytuację to na bank musi być
jakaś pomyłka nie możliwe żeby pracownicy cipsoftu byli
rasistami o.O rozumiem że polscy gracze nie mogą poszczycić
się szacunkiem innych graczy ale bez przesady <,< żeby nie było
można się przyznać do bycia POLAKIEM ?! To musi być pomyłka
z niecierpliwością czekam na rozwój tematu daj jak najszybciej znać jaką
odpowiedź otrzymałeś ; )
Hmmm, spora pomylka CipSoftu... Na bank ten Szwed mooocno namieszał pisząc wyjasnienie dlaczego dał ten raport. A jeśli nie otrzymasz pozytywnej odpowiedzi, to w nastepny weekend wybiore sie do ich siedziby (jakies 300km ;P) i osobiscie przemowie do rozumu xD'
Jeśli to obietnica, oczekujemy na dowody wizyty, jak już wrócisz :dd
//k3
I jak, wiadomo już coś więcej?
No kolega mógłby się pochwalić teraz jak do sprawy podszedł nasz CipSoft. Mam nadzieję, że już lecisz z expem bo wszyscy dobrze wiedzą, że nie ma opie#$alania się .
PZdr.
Rowniez sie doczepiam do prosby abys cos wiecej napisal :P bo jestem ciekawy jak cholera co z tym dalej jest :)
Odpisali mi dopiero wczoraj, dzis zobaczylem ;d Napisali, ze maja zapis calej rozmowy i wynika z jej, ze haklem postac/jestem hakerem. Widocznie musialem cos napisac :< Ale zadnych dowodow mi nie przedstawili. Z ich punktu widzenia jestem winny i musze za to poniesc kare. Dalsze proby dyskusji beda ignorowane.
Ale sciemy wala..
Teraz pewnie boja sie przyznac do bledu, ja na Twoim miejscu bym rozglosnij sprawe na jakiejs supported fansite, bo to smiechu warte. Walcz o swoje ;d
Choc moze cos pisales tak 'dla jaj' i gosciu Cie reportnal a oni to calkiem serio wzieli?