mam pytanie, zainstalowałem remere map editor, ok wszystko fajnie, ale gdy chcę oczywiście trzeba jeszcze znelźć folder instalacyjny, dobra ok klikam na folder z tibią 8.6 a tu nagle wyskakuje, że nie znaleziono tych plików... Wie ktoś co zrobić?
Wersja do druku
mam pytanie, zainstalowałem remere map editor, ok wszystko fajnie, ale gdy chcę oczywiście trzeba jeszcze znelźć folder instalacyjny, dobra ok klikam na folder z tibią 8.6 a tu nagle wyskakuje, że nie znaleziono tych plików... Wie ktoś co zrobić?
No właśnie tak robie. W sumie to nie raz już tak miałem z RME. W folderze po prostu jakby nie było tych plików
Mam to samo tibia napewno 8.6 jest w folderze
I na pewno masz ściągniętą najnowszą wersje? Bo we wcześniejszej na 8.6 był często taki właśnie bug.Kod:File -> preferences -> Clijent Version i odznaczasz 2 opcje na dole.
Pobierz clienta 8.6 z remeresmapeditor.com, załatwi problem.
Problem załatwiony? Czy dalej potrzebujesz pomocy? Bo jeśli tak to mam jeszcze jedną alternatywę, która mi pomogła ;p
pomozcie bo mam ten sam problem
też mam z tym probllem - może ktoś wyjaśnić KROK PO KROKU co zrobić aby edytować mapę w RME, bo jestem kompletnie zielony, nie mam pojęcia gdzie wkleić tibia.dat wogóle co tam zrobić że by to poszło. HELP
ewentualnie ręcznie wrzuć pliki w folder RME, lub jak panowie up pisali pobierz z rme tibie 8.6 ;)
@up jaco
to się wrzuca w ten sam folder w którym masz RME czyli docelowo C:\Program Files\RME
jest ocpja ktora tez automatycznie pobiera z pliku tibi.
ODŚWIEŻAM wie ktoś co zrobić w tej sprawie? Chce tworzyć mapy z tym programem ale co bym nie robił to wyskakuje mi błąd. Najlepiej gdyby ktoś wyjaśnil po kolei wszystko co trzeba zrobić aby stworzyc jakąś mapę
Odświeżam temat bo teraz ja mam taki problem. Kopiowałem pliki recznie, a tą stronę co pisaliście to już jej nie ma. Proszę o pomoc.
Odznacz "Check signature files" w preferencjach RME