Poprzedni temat gdzieś przepadł, więc zakładamy nowy:
Cytuj:
Frimform napisał
Poprzedni temat gdzieś przepadł, więc zakładamy nowy:
Cytuj:
Frimform napisał
60 paladyn , 90(92 z armorem)/76 / 16m lvl -pall armor/blue legs/boh/mms/zaoan helmet/ dp-70k
1coś zmienić w eq / 2do skillować / 3gdzie expić?
Mam 88lvl, eq: Yalahar Mash, Focus Cape, Zao Legi, Bohy/Softy, Demon SHield, W banku mam jakies ~300k co radzilibyscie mi za to dokupic
Mam Lvl, 88, Mlvl 61, wiem ze maly ale mam pytanko do jakiego powinienem go podciagnac zeby bylo w miare ok
Zaoan Helmet nie jest obowiązkowy, ale jak już masz, to ok.
Chyba żartujesz - 90 dist na 60 lvlu i Ty się pytasz, czy skilować dalej? Marsz huncić! ;-Y .
Tak serio - nie wiem, dlaczego Ci się chciało tracić tyle czasu na trening, skoro już z 75 distem mamy nie najgorsze hity; z 90 moby będą padać jak muchy (satysfakcji z ubicia moba nie ma zbyt dużej).
Ale ok - Twój char. Dobry będzie do zarabiania.
Z takim distem możesz się spróbować wbić na Fibula Dragon Lair. Nie wiem, czy byś ogarnął; może, gdybyś ostrożnie lurował po jednym smoku...
Poza tym, czyścić cały OF, Hg, Katakumby Isle of Kings, Thais Dragon Lair, PoH, DC -2 i 3, Dwarven Hell (z Throwing Starami, chyba że spróbujesz ES/RS).
Nie musisz nic zmieniać. Gdybyś miał jakąś dużą kasę, mógłbyś kupić jakiś spellbook do polowania na odpowiednich potworach/w teamie.
No, w sumie Zao Legsów nie potrzebujesz aż tak, IMO Blue lepsze, chyba że walczysz z jakimiś mobami z silnym melee...
Co za pytanie, nie mam pojęcia :P . Obserwuj obrażenia, zadawane potworom, jakie zyski wyciągasz z huntów itp. Mógłbyś podbić go do 70, ale może to długo trwać, 200 lvle mają mlvl lekko ponad 80, o ile się dobrze orientuję...Cytuj:
Mam Lvl, 88, Mlvl 61, wiem ze maly ale mam pytanko do jakiego powinienem go podciagnac zeby bylo w miare ok
Pzdr ^^
Level 18 skille 53/42 eq p legi, b robe, dwarven shield, steel helmet oraz leather boots. Mam 65k co zakupic? Bd gral paladynem ale raczej ms
zrobie
Mam 80 knighta na Guardii, 100k do dyspozycji. Co kupić?
Broń mam dobrą, ale plate seta + dwarven shield muszę zamienić na coś lepszego ;d
@edit
Kupić bohy też? Czy są teraz jakieś lepsze buty? Dawno nie gralem.
Na razie za te 100k proponuje vamp shield/demonke, knight legi/glegi, garm/dsm a potem draken boots (dają do arma i szybkości (słabiej niż bohy)).
Proponuje kupić bohy, na pewno od 25 ci się przydadzą i paladin armor (zwiększy słabego dista), ewentualnie jeszcze do tego medusa shield.
39 RP, 78/65, 12 mlvl
eq: blue set, demon helmet, demon shield, platinum amulet i bohy.
Coś zmienić?
Takie eq możesz nosić i do 100 lvla :p .
"Blue Set": http://tibia.wikia.com/wiki/Blue_Set
Mam rozumieć, że masz Blue Robe i Legi? (imo mogłeś tak napisać; same legi i robe to nie set). Skoro tak, to możesz BR zmienić na Paladin Armor, bo zawsze przyda się to +2 do dista.
Ew. legi możesz na Golden/Zaoan zmienić (zależnie od hunconych mobów).
Pzdr ^^
Nie pisałem nic o skilach, więc co z tego wynika? Nie zmieniaj, masz dobre :P . Ja bez skilowania mam z wyższym od Ciebie lvlem niższy dist, więc możesz zarzucić.
To już pisałem. Zmiana niekonieczna.
Mam wrażenie, że chyba tylko po to tutaj napisałeś, bo nawet w poprzednim poście sam sobie odpowiedziałem na pytanie odnośnie określenia "Blue Set" w tym przypadku.Cytuj:
Potocznie blue set mówi się na robe i legi...
I wiem, jakie są potoczne określenia, ale set to set, a nie legi i armor. Ostatnio ktoś napisał odnośnie eq, że ma bodajże Golden Seta. Co byś o tym pomyślał? :P (zarówno Helmet (trade), a szczególnie Buty są do zdobycia). Takie zwroty są często mylące.
Sry, ale jestem przeciwko upotocznianiu niektórych określeń, wyrażeń w Tibii.
Pzdr ^^
Mam 16 lvl. Skille 44/41. Dwarven shield, plate legs, plate armor, dark helmet, serpent sword, leather boots. Do dyspozycji 31k, co zmienić? Gdzie expić?
80 lvl Knight - zao armor, blue legi, demon shield, warrior helmet, bohy, royal axe, kasy 190k. Co by można było wymienić i na co.
Hełm - Demon/Zaoan;
Shield - docelowo MmS (jak na razie);
Axe - ScA, ale dopiero od 90 lvla;
Legi - jeśli bloczysz masówki lub bijesz moby z mocnym melee, przydają się Zaoan Legsy;
Armor - lepszy będzie Yalahari Armor (resist i dobry pancerz) albo Golden Armor (tańszy, więcej arma od ZA)
Przydałyby się też do tego Softy.
Do takiego eq bym proponował dążyć (wiem, że niektóre wymienione elementy mają ograniczenia).
Pzdr ^^
70 Knight. EQ? do dupy.
Mam 150k , co kupić? (eq od zera za tą sumę)
Profa: Knight
Lvl: 18
Skills: 55/55
Eq: dark helmet, plate legs, plate armor, dwarven shield, orcish axe
Kasa: 7-8k
Gdzie expić? Co zmienić w eq?
Kup już Dwarven Axe (~1k). Albo od razu Knight Axe.
Do tego, jeśli chcesz wydać większość lub całą kasę:
Knight Armor
Dragon Shield (musiałbyś jeszcze ze 2k uzbierać).
Przydał by się jeszcze jakiś hełm, ale to jak kasę uzbierasz - wtedy kup Crusadera, ew. jakiś inny, jeśli będziesz mieć gp.
Pzdr ^^
Pall zaraz 50lv.
Eq: Crown Helmet, Palladin Armor, Vampire Shield, Blue Legs, Bohy.
Coś zmienić?
Lepiej Palladin Armor czy Zoan?
Masz identyczne uzbrojenie, jak ja (61 palek, za niedługo 62 ;p ). Nie zmieniaj, main eq masz idealne jak na ten lvl.
Paladin Armor lepszy. Chociaż, jeśli np. bijesz GSy albo jakieś moby. miejscówki, które wymagają manewrowania - wtedy każdy pkt szybkości się przyda, możesz zmienić... (ale nie musisz, bo +2 do dista to zawsze coś). Reszta mobów - PA.
Pzdr ^^
http://img593.imageshack.us/img593/1...postaci.th.jpg
Postać w nienajlepszym stanie, zdaję sobie z tego sprawę, ale nie grałem od bardzo dawna i nie bardzo orientuję się co warto kupić. Planuję trochę poskillować i może poexpić, ale też w sumie nie wiem gdzie - porady mile widziane.
Jeśli chodzi o kasę - w tej chwili mam ok. 48k do dyspozycji i 500 kamieni, świat Astera jeśli to ma jakieś znaczenie.
witam,
mój pierwszy post :)
1)palek, lvl 25, mlvl 9 (ale to chyba bez znaczenia), skile 71/60
gdzie by tu ciekawie (ale spokojnie) poexpić? i czy opłaca się gdziekolwiek używać brust arrows?
2) mam crown helmet, belted cape, plate legi, zao butki, i guardianke, w depot jakieś 27k, co zmienić w 1 kolejności?
Knight, 19 lvl.
Skille: 70/70.
EQ: Steel Helmet, Knight Armor, Plate Legs, Bonelord Shield, Leather Boots, Dwarven Axe.
Będę miał do dyspozycji 200k, co kupić? Chcę mieć EQ lekko ponad standard, by nie mieć żalu po ujrzeniu świątyni. I następnie na jakiego axa się przenieść?
Świat Non-Pvp, Secura.
Dziękuję.
Mam 115lvl ek na świecie npvp.
Następujące eq:
Demon Helmet
Fireborn Giant Armor
Golden Legs
Soft Boots
Boots of Haste
Mastermind Shield
Emerald Sword
Platinum Amulet
Skile 84/80(z armorerm)
I mam następujące pytanie ponieważ nie grałem ok 6-7 miesięcy:
Co wymienić, dokupić do tego setu? Mam ok 450k na wydatki.
eq masz w miare dobre, jak chcesz te kase wydać to albo 2x softy albo Shield of Corruption ona około 450k~ kosztuje zależy od servera, ma 36def, ale za to 3+ Sword fighting
Teraz ja.
110 pall- 94/71
eq: Rh
pall armor
Demonka
zaoan legs
boh/softs
arbalest
150k w banku
co robić? lepiej skilować czy kupić lepsze eq-jakie?
47 ek Skiel 67/67 eq mpa boh soft zao helmet zao legs pammy mms guardia polecicie cos do expa mam postmana i 50 pkt w task juz
@up
podskillaj do 7x/7x na pewno wyjdzie Ci to na dobre. Co do expa na takim lvlu, proponuję z jakimś edkiem klepać dragi, możesz wybrać się na ancient skaraby... Co do huntów solo to nie widzię niczego ciekawego, chyba że lubisz męczyć monstery, to ciśnij mutaty (chyba najlepszy profit) albo pobaw się z djinnami. Dobrzeby było jakbyś napisał bot czy manual.
manual
52 ek, 72/70, postac po hacku - eq crown armor, k legs, dark helmet, vampire shield, barbarian axe (28 ataku), okolo 18k w depo. co zmienic?
# boce na elfach w yalahar, znacie jakies miejsce gdzie bym naprawde duzo kasy wyciagnal? z tego axe bije slabo wiec zwierzeta z mocnym defem odpadaja!'
neobot
Kup noble axe i jazda na humany albo na lagune na zółwie.
Ew. możesz jeszcze bić cyce na Mistrock (tutaj jednak lepiej manual, bo w wielu miejscach miałbyś wiele mobów na głowie) albo mino z lootbagiem.
Eq - jeśli nie masz zrobionych, to albo DTD i Crown Helmet, albo Crusader Helmet Quest i CH.
Pzdr ^^
20 Pallek Eq Blue robe , blue legs , demon shield , bohy , crusader helmet , 120k~ do wydania , cos kupic , cos zmienic?
FACC 46 Knight Skille 69/67 M lvl 5 Eq Crus Helmet , DSM , Zaoan Legs , BoH , Demon Shield , Platinum Amulet , Noble Axe
1.Obecnie skilluje do jakich skilli mam nim skillowac ?
2.Co kupic z eq na przyszłość ?
3.Gdzie expić po skillowaniu by mieć duży profit ?
@down
jest jakikolwiek sens kupowac dwarven legi przeciez to jest prawie to samo co zaoan legs ?
*Crusader Helmet
*Blue Robe
*Blue Legs
*Steel Boots
*Platinum Amulet
*Demon Shield
150k do wykorzystania
8levle [knight] skill 45/46
Co zmienić żeby iść skilować na slime (tylko nic o skilach nie piszcie,bo na slima ide od 50+/50+)?
@Lizaczek
Demon helmet teraz cos kolo 50k, wiec zostanie Ci 100k, zamien demonke+ 25k na mms potem ewentualnie jak podbijesz z 20 lvl zeby juz cos wiecej tego capa bylo, kup sobie dsm'a ;p
141 RP
skill 92/72
eq: demon helmet, Palladin armor, yala legi, mastermind shield, bohy.
Czy cos zmienic w eq? mam do wykorzystania 70k.
Z eq skill wynosi 96. zmienic armor na dsm?
@diablo45
Armora nie zmieniaj, w zadnym razie. Jesli masz ochote podskiluj 100% kup/wykonaj quest na elite draken helmet czy tam royal, nie pamietam xd (wrath of the emperor)
+ Inq= Master Archer's Armor (lub kup) i dokup softy jesli dozbierasz hajsu
76 knight 81/79
DH, DSM, G Legs, Boh, MMS, Justic Seeker, softy. Do wydania jakies 250 k
dh wymień na zaoan helmet, ma 1 mniej arma ale ma +5% do obrony przed atakami fizycznymi co daje lepszy wynik kosztuje 50-60k
g legi na zaoan legi mają 8 arma i +2% do obrony przed atakami fizycznymi co daje lepszy wynik kosztują 15k
na 80 levelu zastępcze buciki dla boszków to idealnie będą pasowały Draken buty mają 3 arma i +15 speed. kosztują 45-55k
broń i shield zostaw sobie a na 100 lvlu zainwestuj w emerald sworda lub wcześniej na 82 lvlu sword of corruption jednakże oba są dosyć rzadkie i będziesz się musiał wykosztować.
23 knight 83/82 non pvp, plate set , dragon shield. Chodzi mi o expa a jak wiecie na npvp wszedzie boterow pelno. Szukam miejscowki gdzie malo ludzi jest. Istnieje cos takiego ? Pacca mam zamiar kupic pozniej jak kumpel wroci do domu.
100k mam jeszcze. Jakie eq kupic? Oplaca sie k seta czy odrazu cos lepszego ?
20 knight.
K set, steel helmet ,medusa shield, crimson sword, leather boots. Aktualnie nie mam kasy i zbieram na promocje ale doradzcie mi co potem po kolei kupowac.
Druga sprawa , mam skille 62/63. Do ilu skillowac? Tylko nie wyjezdzajcie z tekstami 80/80 bo to s DOBY trenowania a ja nie mam duzo czasu na gre a botowac tez NIE BEDE. Myslalem o 65/65 albo 70/70 , co o tym sadzicie?